keskiviikko 18. heinäkuuta 2018

Takaisin ruotuun

Etukäteistouhua
Oli perjantaiaamu, kun ihmettelin pois riivittyä asfalttipätkää työmatkareitilläni. Saman päivän aikana kadun pätkän kuitenkin valtasi komeat miehet ja pian uusi tummanpuhuva pinta oli tasainen ja saumaton. Arvelin, että kaksi valtiomiestä ovat saaneet tämän katukuvaputsauksen aikaan.

Touhua kerrakseen
Maanantaina kuuntelin kuinka ulkoa kantautui epätavallisia ääniä. Kurkistin ulos ikkunasta. Kuvaaja juoksi kamera kaulassaan ja kohta pitkä letka vaaleanpunaisia isovatsaisia vaaleatukkaisia ohitti minut. Enää ei tarvinnut arvella, vaan tieto oli varmaa: ne samaiset kaksi miestä ovat saaneet tämänkin joukon liikkeelle.

Suomalainen mansikka on kuin suudelma
Eilen aamulla juna kulki taas ajallaan ja oudot sähkökatkokset loistivat poissaolollaan. Rautatieasemalla kävelimme kohti uusia tuulia ja yllättäen edessä oli erilainen tulppa. Tällä kertaa se oli pariskunta, jonka kolme koiraa seisoivat odottamassa että aamun suutelo olisi täydellinen. Kyllä olivatkin levollisia koiria, suudelma oli alkanut ainakin kymmenen metriä ennen kohdalle tuloani ja näytti sellaiselta, ettei loppua ollut odotettavissa hetkeen. Niin tunnelmallisesta tulpasta ei kannata hermostua. Rakkaudelle on annettava aina aikaa, olipa töihin miten hoppu tahansa ;-)

Maailman parhaat löylyt saa Suomesta
Päivällä seisahduin hetkeksi turistien sekaan kuuntelemaan matkaopasta. Ihan kaikki ei mennyt historiankirjojen mukaan, mutta tyytyväisenä nuo jatkoivat matkaansa sukeltaen talojen välistä kohti merta. Yksi turisti lähti juoksujalkaa kohti sadetinta, toisella oli lyhythihaisen kauluspaidan kaverina pelkät uimahousut. Kyllä, nyt on lämmintä, mutta me emme valita. Minäkin otin ilon sadettimen pisaroista ja puutarhuri istui lounastauolla kadun toisella puolen varjossa auringon alla.

Jälkimaininkeja
Maailma pesee jälkipyykkiä. Minä en. Tänään kotimatkalla kuuntelen raitiovaunun ääntä ja tunnen sen levittävän letkeän olon sisälleni. Mietin, että nyt kun ne kaksi miestä ovat poistuneet paikalta ja ylimääräiset esteet vedetty sivuun on Helsinki taas vapaa paikka temmeltää meille paikallisille, ahertajille, lomalaisille ja monenlaisille turisteille.

Joten tervetuloa vaan tänne tunnelmalliseen, makeiden mansikoiden ja herneiden kaupunkiin, vain jäätelöä himoavia lokkeja kannattaa väistellä ;-)

10 kommenttia:

  1. Ihana kirjoitus ja tuo suuteleva pariskunta koirineen näyttäytyi heti silmissäni mainosjulisteena kesästadille <3

    Meillä asvaltoitiin vasta tänään! Jännää katsoa, miten tärkeitä vieraita lähiömme odottaakaan tulevaksi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Elämme jännittäviä aikoja :) Jään odottamaan raporttia siitä, oliko vieras aidosti hyväntuulinen ja saiko hän sanottua suustaan juuri sellaiset lauseet, joita oikeasti tarkoitti. Tai jospa tulossa onkin ihminen, joka tarjoilee ilmaisia halauksia kaikille halukkaille :) Mennäänkö yhdessä seisomaan sinne uuden asfaltin äärelle? ♥

      Poista
    2. Jälkipolvi ja hoitokoira ovat aidosti hyväntuulisia ja haleja on jaeltu puolin ja toisin <3
      Nyt ei mennä seisomaan tuonne asvaltille, sataa liikaa, pistetään tanssiksi sateessa täällä sisällä :D

      Poista
    3. Mullakin on nyt poikkeuksellisesti kaksi koiraa heiluttamassa häntää. Niitä ei voi olla rapsuttamatta :).
      Tanssiehdotus on mainio, vetäisen tässä heti pari moovia :D

      Poista
  2. Ihanan tunnelmallisia tuokiokuvia maalailit!

    Lämpöä piisaa ja kesäherkkuja - nautitaan <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taitaa lämpö ja loman lähestyminen pehmentää minut ja huomaan paremmin mitä ympärillä tapahtuu :) Mansikoiden lisäksi olen himoinnut monta päivää jäätelöpalloa vohvelitötteröllä, sellaista kioskista ostettua. Pitäisiköhän repäistä huomenna :)

      Poista
    2. Mä söin tänään illalla kesän ekan jäätelön: Pirkan pistaasijäätelöpikarin kahvin kera puoli kasilta. Lomarytmissä ja moodissa ollaan - tervetuloa joukkoon pian ♥

      Poista
    3. Pistaasijäätelö onkin herkkua :) Nyt olen minäkin lomamoodissa, hassua että se alkaa sateen ropinalla ja olen aivan täpinöissäni :D

      Poista
  3. Tässä kirjoituksessa oli kaikki. Kiitos.

    VastaaPoista