torstai 21. kesäkuuta 2018

Nuppi tyhjänä

Mitäs tehtäis juhannuksena, kysyi siippa pari päivää sitten.
En tiedä, en ole ehtinyt ajatella.

Oletko jo ehtinut miettiä juhannusohjelmaa, kysyi mies eilen.
Täh? Öh! En. Mulla lyö nyt ihan tyhjää.

Sä voit lähtee aikasemmin, sanoi pomo tänään aamupäivällä.
Ai lounaalle vai?
Ei kun kotiin, juhannuksen viettoon, se jatkoi.

Ja että lähdinkö aiemmin. Noin kaksikymmentä minuuttia ennen normiaikaa, heh heh. Ja olenko miettinyt mitä huomenna tai ylihuomenna olisi kiva tehdä. En sitten yhtään. Juuri ja juuri ymmärsin kotimatkallani käydä ruokakaupassa hakemassa jotain suuhun pantavaa.

Nyt meinaan lötkötellä hetken. Sitten syön sattumia ja juon kupillisen kahvia. Kenties jaksan pyörähtää akselini ympäri kahdeksan kertaa, kieriä lattialla karvalankamatolla, heiluttaa basilikan oksaa taikasauvana ja lopulta löytää vastauksen kysymykseen: mitä ihmettä sitä keksisi keskikesän juhlaan.

Ehkä jotain jännittävää ;-)

Ja samalla toivottelen sinulle oikein makoisaa juhannusta. Jos olet ahkerana töissä, olkoon siellä rauhallista. Jos olet vapaalla, nauti siitä mitä ikinä teetkin :)

12 kommenttia:

 1. Kaikesta huolimatta oikein ihanaa juhannusta Birgitta ihanainen:) Me suomalaiset täällä (tai osa meistä) kokoonnumme huomenna yhteiseen juhannusviettoon:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jael :) Teillä on siellä vielä upea sää seurana ja runsaasti maukkaita herkkuja, joten tästä päivästä tulee varmasti todella hauska juhlapäivä :)

   Poista
 2. Ai niin, se onkin juhannus aika pian.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, minut yllättää aina juhannuksen tulo -toisilla se on liukkaat kelit ;-). Olen ollut viehättynyt siitä miten hiljainen ja tyhjä kaupunki on, kun suuri osa asukkaista pakenee täältä pois. Silloin on vähän kuin sukeltaisi erikoiseen elokuvaan :)

   Poista
  2. Nyt kun heräsin sateeseen, tuntuu jo paljon juhannusmaisemmalta :)

   Poista
  3. Hehee =D
   Sateella ei ole hyttysiäkään!

   Poista
 3. Täällä meidän suunnalla juhannusaaton sää oli sellainen ettei se varmaan paljon innostanut ihmisiä liikkeelle lähtemään:) Tänä aamuna pikkuisen jopa aurinko paistaa. Ihanaa iloista juhannuspäivää ja Hyvää kesää♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä todellakin satoi koko eilisen päivän, mitä nyt pieniä taukoja oli kuurojen välissä. Mekin suuntaamme vasta tänään ihmisten ilmoille.
   Ihanaa kesänjatkoa sinullekin :D

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos KokoNainen :) Täällä on ollut perjantaina sateista, lauantaina aurinkoista ja tänään pilvistä :D. Mansikan poimintaan pilvinen päivä sopi oikein mainiosti. Nyt on kakku tekeillä!

   Poista
 5. Birgitta, ei meillä juhannus olisi kuin joulu ilman nuoriamme ja heidän koiruuksiaan. Sen ei tarvitse olla mitään erityistä. Minulle riittävät aina herkut ja kirjat:)

  Mansikkaista juhannuksen jälkeistä elämää♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että saitte nuoret juhannusvieraiksi. Mikäs onkaan sen parempaa kuin hyvä mieli, seura, herkut ja kirjat :)

   Mansikoita kyllä menee. Nyt on niin makeita marjoja, ettei paremmasta väliä ♥

   Poista