tiistai 27. toukokuuta 2014

Elämäni ääkköset

Voisiko mikään olla tiistai-iltana jännittävämpää, kuin rajata elämänsä yksiin aakkosiin... Näin vihjeen aakkosideasta jossain blogissa ja nyt listauksen miettiminen voittaa mennen tullen pesukoneen täytön ja tyhjennyksen.

Siispä mietin näitä:

Arki, siihen kannattaa suhtautua lempeästi, sillä suurin osa elämästämme kuluu arjen pyörteissä.

Beatles, Bowie, Bolan veivät sydämeni jo vuosikymmenet sitten.

Chili on tulista herkkua. Sen kanssa sopii hyvin inkivääri, valkosipuli, sipuli, korianteri, tomaatti, paprika ja moni moni muu =P

D-vitamiini, sitä syön kesät ja talvet. Jo Arvo Ylppö tiesi aikoinaan, että täällä pohjolassa tulee ihmisten syödä ylimääräistä d-vitamiinia.

MBElämäntaidon valmentaja-  sekä EIFEnneagrammiohjaajakoulutus oli parasta mitä tein itselleni vuonna 2006 ja 2007. Minulla on elämä sitä ennen ja sen jälkeen. Opettelen edelleen itseni kanssa, olen hyvä ja sitkeä valmennettava =)

Faaraot ovat houkutelleet minua pienestä asti. Kävin Luxorissa Persianlahden sodan alla katsomassa faaraoiden temppeleitä ja hautoja. Meitä oli muutama ihminen Karnakin temppelin 134 valtavan pylvään lomassa. Mahtavaa! Tuskin enää koskaan pääsen niin vähässä turistimäärässä katsomaan Egyptin historiaa... Olisi hienoa maalata makuuhuoneen kattoon kuva Nutista auringonkierron kanssa.

Gigolo, kuka voi vastustaa omaa komeaa kotigigoloa ;-)

Halaaminen tekee ihmiselle hyvää. Opettelin halaamisen vasta aikuisena ja suosittelen kaikkia vielä asiaa testaamattomia kokeilemaan miten autuas olo halaamisesta tulee (jos ei itselle, niin ainakin sille toiselle).

Idänpikajunassa matkustaminen on ollut haaveenani monet monet vuodet. Vielä jonain päivänä minä astun siihen junaan...

Jörmy ja Jösses ovat meidän perheessä tavallisia tervehdys ja ihmettelysanoja.

Kirja. Aina on hyvä olla yksi tai kaksi kirjaa yöpöydällä. Joskus pino on niin korkea, että hiukan hermostuttaa sen pystyssä pysyminen... Ennen halusin kirjojen olevan aina omiani. Ne on luettu monen monta kertaa, sen voin ilolla sanoa. Nyt minä luen pääosin lainakirjoja.

Levysoitin on maailman ihanin keksintö. Sinä päivänä kun löydän itselleni toimivan ja sopivan kokoisen matkagramofonin, niin olen onnellinen kolmen erilaisen levysoittimen omistaja =)

Maxim on minusta paras elokuvateatteri Helsingissä. Siellä on vielä perinteisen elokuvateatterin tunnelmaa eikä leffojen äänen voimakkuus ole yli 100dB.

Naisellisuus -siitä tulee vain niin hyvä olo.

Onnellisena eläminen on mahdollista. On se.

Pax41 on ladannut juutuubiin järjettömän määrän upeita 1920 -luvun kappaleita. Aina silloin tällöin saan keikkumisvimman ja heittäydyn villiin ja vauhdikkaaseen pyörremyrskyyn kodissani (useimmiten silloin kun muut ovat poissa).

Quadrophenia oli ensimmäinen rock-leffa jonka näin elokuvateatterissa. En voi vieläkään ajatella sen kappaleita kyynelehtimättä.

Rakkaus. Se on jotain mitä en voi todistaa, mutta johon kuitenkin uskon. Rakkaus on elämän suuria ihmeitä =)

Suudelma. Suudelma. Suudelma...

Tervapääskyn sviir srrii -huuto saa minut aina hyvälle tuulelle. Nyt olen reilun viikon kuunnellut tervapääskyjen laulua ja katsellut niiden liitoa taivaalla. Fantastisia luontokappaleita!

U-käännös. Kun mulla menee päin p..settä, niin yritän huomata asian ja tehdä u-käännöksen, eli suunnata ennemmän sinne minne haluan. Yleensä haluan mieluummin jotain muuta kuin nähdä takapuoleni ;-)

Vähemmän tavaraa. Haluan luopua turhista tavaroistani. Niistä voi olla jollekin toiselle enemmän iloa sen sijaan, että ne lojuvat nurkissani.

WC on paras paikka silloin kun on vessahätä! Vaikka en ole itsesuojelutyyppi, niin matkalla on kiva tietää minne pääsee vessaan jos tarve tulee.

Ystävät. Olkoon meillä kaikilla ainakin yksi todella arvokas ystävä. Olisiko syytä katsoa peiliin =).

Zeppelin. Ajatella mikä fiilis on ollut nousta ilmaan ja liidellä hiljaa meren toiselle puolelle.

Åhhåh sanon silloin, kun yritän puhua väsyneenä ruotsia.

Äiti. Tämä vähän yllätti minut. Mutta en olisi tässä ilman ihanaa äitiäni ja hänen äitiään ja isäni äitiä ja niin edelleen. Lisäksi olen itsekin äiti. En ole päässyt vielä muumimamma-luokkaan, joka hyväksyy kaiken ja pitää kaikkea jännittävää seikkailua hyvänä asiana... teen kuitenkin parhaani ollakseni hyvä äiti.

Öinen kuutamo on pelkkää hekumaa (paitsi silloin kun pitäisi nukkua). Olen usein valvonut kuutamon kanssa. Se tanssittaa minua pitkin asuntoa... saa verhot keinumaan ja sydämen väpäjämään...

Ei ollut muuten helppoa tämä aakkostaminen. Toisiin kirjaimiin olisi ollut niin monta hyvää sanaa tarjolla.

Yltiöpäisestä sään muuttumisesta huolimatta oikein oikein ihanaa viikkoa sinulle =)


10 kommenttia:

 1. Tätä oli kiva lukea ja oppi jotain tai paljonkin uutta:)
  Ihanaa viikkoa sinullekin ihanainen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun oli kivaa =) En tiedä oletko jo tehnyt tämän, käynpä katsomassa!

   Poista
 2. Hyvä idea tämmöinen ja hieno tapa tutustua ihmiseen vielä vähän enemmän. Upeata viikon jatkoa sinullekin Birgitta -säästä huolimatta. Sehän on joka tapauksessa mitä on. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä oli kiva tehdäkin. Tänään on jo neljä astetta lämpimämpää kuin eilen. 10 astetta näyttää keittiön mittari ja se usein näyttää vähän liikaa.

   Eilen oli hyvä sadepäivänlenkki. Pieni asennemuutos kotoa lähtiessä ja kyllä se kävely ihan kivaa oli =)

   Poista
 3. Komppaan edellisiä sillä tämä oli tosi mukava postaus ja muutama noista sun Aakkosista paljasti teikäläisestä lisää mielenkiintoisia piirteitä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, että olet jo toipunut. Toivottavasti jo niin hyvin, että jalat kantaa ja pää on rohkeasti pystyssä ilman vaivoja.

   Itse kun näitä aakkosia katsoo, niin kaikki on tuttua ja vähän tasaistakin. Jos sieltä löytyi mielenkiintoista niin hienoa =)

   Pidä nyt itsestäsi hyvää huolta!

   Poista
 4. Kiinnostuksella luin kaikki aakkoset läpi, kuin tosiaan tuntisi sinua nyt hieman enemmän....=) Ja yhteistäkin löysin, Egypti voi autuus ja idänpikajuna kiehtovat myös minua ja myönnän tanssivani yksin kotona silloin tällöin. Yritin gigoloakin katsella (tietysti), mutta taisi olla niin tiukkaa tavaraa, että tietokoneeni meni ihan juntturaan....=) Piti sulkea kone hätänäppäilyllä ja kirjautua uudestaan.

  Pirtsakkaa päivän jatkoa Birgitta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa, että yhteisiä innostuksen aiheita löytyi useampikin =) Piti ihan tarkistaa, että minkä linkin laitoin Gigoloon ;-) Sinulla on tiukka palomuuri siellä, kun Paramount Movies pistää koneen juntturaan, hih.

   Sää paranee päivä päivältä ja tänään kävin katsomassa Tove Janssonin taiteiluja Ateneumissa. Kyllä tässä on piristystä ilmassa =D

   Poista
 5. Kiitos innoituksesta! Aloin kirjoitella omaa listaani, mutta pääsin ekalla kerralla vasta L:ään. Taidan kirjoitella liian pitkällisesti ;o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla olikin todella hauskoja vastauksia. Ei sillä niin väliä, jos joskus tulee pitkästi tekstiä. Parasta, että olet päässyt taas kirjoittamisen makuun =)

   Poista