perjantai 3. toukokuuta 2019

Kahvikissa

Laitoin aamiaista. Pistin munat kiehumaan, pesin pienet punaiset tomaatit ja ryppään viinirypäleitä, otin leivät esiin ja salaatit siihen päälle. Leikkasin hedelmiä ja rupattelin keittiöön ilmestyneen siipan kanssa, kunnes huomasin, ettei kahvi tuoksu nenään.

Käännyin ja näin, että punainen virtanappula paloi. Olin siis laittanut kahvia tulemaan, mutta kahvipannussa ei kuitenkaan ollut tummaa aamukultaa.

Minä napsutin virtakytkintä, sen valo syttyi ja valo sammui. Sytytin sen vielä kerran ja kuuntelin hiljaisuutta, joka ei kuulunut keittimen ominaisuuksiin. Otin kannun pois levyltä ja laitoin tilalle sormen. Ja kyllä, levy oli kylmä.

Kiskaisin keittimen töpselin pois seinästä. Laitoin sen takaisin. Napsuttelin virtanappulaa. Joo, sen valo edelleen syttyi ja sammui. Ja kuin tollo ihminen konsanaan minä toistin toimimatonta asiaa kunnes laite huusi minulle: Herää nainen, olen kaput! Rikki!

Keitettiin sitten pikakahvia.

Seuraavalla viikolla tein laajan mikä-on-paras-keitin-meille -tutkimuksen internetin ihmeellisessä maailmassa. Löysin meille kahvinkeittimen, mutta se oli mielestäni kallis.

Tuli pääsiäinen ja joimme onnellisena vuokramökin emännän kahvia. Kotona taas palattiin Nescafen muruihin.

Aikaa kului ja minä mietin päivittäin, että minkä arvoinen voi olla kahvinkeitin. Inhoan huonoa ja rilua mekaniikkaa, ylihinnoiteltua en halua, saati sitten monimutkaista tai piippailevaa. Haluan hyvän, järkevän, yksinkertaisen ja kestävän.

Kolmen viikon vieläkö-me-juodaan-tätä-murukahvia jälkeen lähdimme kauppaan ostamaan "sitä oikeaa". Kun näin laitteen aloin epäröidä: Että tuollainen vempele. Otettiin nettiarvioiden sijaan neljä silmää ja kahdet aivot ja sormituntumat käyttöön ja lopulta päädyttiin ihan toiseen keittimeen, sellaiseen 60 euroa halvempaan.

Oli kuulkaa hyvä valinta. Enää ei pistetä muruja kuppiin -kuin ehkä metsäretkillä :D

Eipä tässä sitten muuta, kuin oikein makoisaa viikonloppua sinulle 

12 kommenttia:

 1. No hyvä että löytyi uusi laite:) Täällä suodatinkahvikeittimet eivät ole suosittuja eikä suodatinkahvikaan, mutta kahviloita on mielin määrin eikä se ole kaikissa paikoissa kallistakaan, joten usein juon ulkona espresson, ja joskus capuccinon. Mutta kotona, tunnustan juovani Nescafen RedMug-pikakahvia, ja ei se ole niin huonoa, mutta kun haluan vähän parempaa kahvia otan esille pressopannuni tai pienen espressokeittimeni. Kaunista viikonloppua Birgitta sinullekin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kyllä tykkään tilata ulkomailla sitä paikalliseen tapaan tehtyä kahvia: tumma ja tuhti kahvi pienessä kupissa. Se tulee aina kuumana, eikä sen kanssa yleensä kaipaa muuta kuin hyvää seuraa tai että saa katsella mitä ympärillä tapahtuu.

   Itseasiassa vähän yllätyin, ettei Nescafe ollut niin huonoa kuin mitä etukäteen ajattelin. Mutta olihan se mukavaa saada uusi keitin kotiin :)

   Poista
 2. Kahvi on kyllä elämän eliksiiri!
  Minä en osaa - ikävä kyllä - siinä kohtaa pihistellä. Esikoinen on perinyt tämän piirteen multa ja hälle piti ostaa Moccamaster. Kyse on kuitenkin päivittäisestä herkusta.

  Hyvä jos teidän valinta osui oikeaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen Moccamasteria käyttänyt vain vuokramökeillä ja ne on aina toimineet kuin unelma. Nyt kun tutkin yrityksen historiaa ja tapaa tehdä töitä olin aika vakuuttunut keittimestä kokonaisuutena.

   Meillä vaan on pieni keittiö ja tänne tuo keitin on vähän liian iso. Mutta ensikertaa sellainen nyt hankittiin, se kaikista perinteisin ja yksinkertaisin malli.

   (yksinkertainen, ilman liikkuvia osia sopii emäntään, heh heh)

   Poista
  2. No mä tilansin aikanaan esikoiselle sellaisen pienen, omaan keittiöön sopivan mallin (ja joka mahtui meilläkin olemaan). Sitten kun muutti omaan kotiin, kämppiksellä oli isompi Moccamaster, ja jätti tuon meille hätävaraksi.

   Keitän sillä kahvit harvoin, isommalle porukalle vierasvaraksi. Jos paras ystävä tulee, jauhan pavut, keitän veden keittimellä, haudutan kahvin pressolla ja lämmitän ja vaahdotan maidon.

   On sellainen operaatio, että arjessa juon kahvini yleensä joko töissä tai kirpparikahvilassamme ;-)

   Poista
  3. Sä olet kyllä paras kahvinkeittoystävä :D

   Poista
 3. Kyllä nyt rupesi kiinnostamaan että minkälaisen ja minkä merkkisen nyt hankitte?
  Mukavia ja maittavia kahvihetkiä uuden keittimen avulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on sellainen perinteinen vanhan mallinen moccamaster. Hyvää on ollut :)

   Poista
 4. Me lykkäsimme jokin aika sitten kahvinkeittimen pois keittiön työtasolta. Puoliso juo koto-oloissa teetä. Minä keittelen vähät kahvini joko pressopannulla tai mokkapannulla. Tai juon pikakahvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pieni keittiö on siitä tosi hyvä, ettei sinne voi haalia mitään ylimääräistä pyörimään. Mietin pitkään miten työtasolle mahtuu ne vähät jutut, joita käytetään päivittäin. Siinä oli vähän tekemistä, nyt kun keitinlaite on leveämpi kuin entinen metelöivä vehje. Täytyy myöntää, että pressopannun koko olisi ideaali silmälleni :)

   Poista
 5. Sydänkuplat <3
  Mä olen siitä(kin) outo, etten huomaa oikein mitään eroa Moccamasterilla tai "tavallisella" keitetyssä. Ehkä mulla on vaan niin puutuneet makunystyrät?
  Kaks oli taas parempi kuin yks, heijaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö ollutkin hauska kuplakuvio :)

   Tuskin sulla on puutuneet makunystyrät, ne vaan kiinnostuu mauista, joista sä tykkäät enemmän <3

   Poista