sunnuntai 7. heinäkuuta 2019

Viimeisiä viedään

Päivänä jolloin etelään saapuu sade me lähdemme länteen. Siellä aurinko paistaa ja tuuli puhaltaa pilvet ohitsemme.

Minulla on vain yksi pieni kassi mukanani ja perillä huomaan, että reissunaisen vähemmän-on-enemmän opit ovat menneet niin syvälle vereen, että olen jättänyt letkotteluvaatteet kotiin.

Mutta onneksi on bambut, ne jotka pelastivat minut reissulla. Siellä kävi nimittäin niin, että alkumatkasta laitoin suihkun jälkeen kauniin punaiset vapaa-ajan housut jalkaan ja istuin sängyn laidalle. Takamuksestani kuului Kräts ja suustani Apua! Katsoin ratkennutta kangasta ja tiesin, että jos olisin ollut 30 vuotta nuorempi, niin ehkä voisin näyttää pakarani vieraille, mutta nyt housut menivät roskikseen, rinkkani keveni 200 grammalla ja minun piti kehittää jotain muuta päälleni.

Varusteistani löytyi mustat bambupöksyt, jotka olin varannut kylmiä öitä varten. Nyt niistä tuli jokapäiväinen pelastajani, sillä kun ne sujautti jalkaan ja laittoi vaellushameen päälle näytin tuhat kertaa paremmalta kuin paljaspakarapöksyissä ;-)

Niinpä nyt kävelen kassilleni, näen siellä bambut, laitan ne jalkaan ja lähden pihamaalle.

Aurinko lämmittää, varsinkin kun talo suojaa meitä tuulelta. Paikka on kuin pieni pesä. Puinen penkki on mukava istua ja pöydällä on kaunis kukka. Maailma on hiljainen. Mies lukee ja niin minäkin alan. Monen sivun jälkeen kärpänen tulee kädelleni ja jään katsomaan sitä. Se sutii jalkojaan ja asettuu sitten paikoilleen. Minä nostan katseeni kohti puiden latvoja ja kirkasta taivasta. Lasken kirjan pois, sillä se ei tunnu kiinnostavan enää minua eikä kärpästäkään. Katselen mustiksi verhoiltuja kinttujani ja sitten miehen väritystä.

Kyllä sen värit on kivemmat.

Niin, pitäisikö elämässäni olla enemmän värejä? Pitäisikö maalata makuuhuoneen seinät kuten Rafael teki? Ehkä. Aloitan kuitenkin helpommasta. Lähden kahvin keittoon. Otan mansikat esiin sekä vuokraemännän hassun kultaisen lusikan.


 Heinäkuu ♥10 kommenttia:

 1. Mulla on kausia, kun piiloudun mustaan, ja sitten niitä värikkäitä. Molemmat on hyvät.

  Nauti olostasi edelleen ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustaan onkin hyvä piiloutua ja välillä olla sitten taas värikkään näkyvästi esillä :)
   Ensimmäinen työpäivä on nyt takana ja illan vapaa-aika edessä. Kohta otan kitaran esiin ja alan harjoitella otteita. Kääk!

   Poista
  2. Eikä? Opetteletko sä kitaraa? Alusta, vai onko sulla taustaa? Flamencokitaraa?!?

   Meillä kuopus opettelee ja nostan kyllä hattua ja korkealle - teille molemmmille ♥

   Poista
  3. Joo, kyllä mä nyt aloin harjoitella kitaransoittoa. Olen ihan alkutaipaleella ja sormenpäät kipeänä ;-). Sain lainaan akustisen kitaran, mutta varmasti myös sähkökitarankin lainaan jos haluan. Sen kanssa otteet olisi varmasti hiukan helpommat, kun kaula on ohuempi.

   Ota ihmeessä jossain välissä se kitara käteen ja kokeile miltä se tuntuu. Pistä hakukenttään JustinGuitar.com ja seuraile videoita :D

   Poista
 2. Ihanan mansikkaisia hetkiä bambupöksyissä. Ja ilman!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kun mansikoita on näin hyvin saatavilla, niitä tekee mieli syödä valtavat määrät. Nuo bambupökät on kyllä superhyvät, niissä on lämmin kylmällä säällä ja jotenkin hyvä olla myös lämpimällä säällä.

   Iloista viikkoa sinulle :)

   Poista
 3. Iik, mitä tapahtui housuille,mutta bambuhhousut kuulostaa hyvältä:)Värit ovat hyviä:) Viime vuosina olen hankkinut paljon värikkäitä vaatteita sen ikuisen mustan sijaan, ja mietin pitäiskö väriä lisätä kotiinkin vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta, kyllä mulla löi vähän aikaa tyhjää, kun näin miten riekaleina housut oli. Nyt huomaan, että pitäisi kai etsiä uudet vapaa-ajan housut, mutta olen niin huono housuostoksilla kävijä.
   Mulle on käynyt samalla tavalla, että mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän tulee värejä. Ajattele, jos kotona maalaisi aina silloin tällöin tunnelman sopivan uuden kuvan huoneen seinälle. Olisi aika päheetä :)

   Poista
 4. Ihania läntisiä bambulomahetkiä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aulikki, nyt kun työt ovat taas alkaneet, niin olen vain haaveillut bambupöksyistä ;-)

   Suloista heinäkuuta sinulle!

   Poista