lauantai 26. syyskuuta 2020

Kun happi katoaa ilmasta

Jos en olisi ollut pienessä flunssassa, niin näinkin olisi ehkä voinut käydä ;-)

- Mä tuun tähän sun viereen istumaan.

- Hmmm, hei.

- Miksköhän tää pidetään tiistaina. Viikonloppuna olis ollut paljon parempi. Silloin ihmisillä on enemmän aikaa. Nyt mä en ehdi millään ruokakauppaan.

- No onhan ostarin Alepa auki yhteentoista. Tuskin tässä menee paria tuntia enempää.

- Mä en käy tossa lähi Alepassa. Siellä on niin ahdasta. Ja se porukkakin joka notkuu oven pielessä on niin epämääräistä.

- Ai jaa, kyllä mä käyn siinä.

- Mitä mieltä sä oot meidän isännöitsijästä?

- En mä...

- Musta se ei ole oikein ajan tasalla. Miten just tehdyn remontin jälkeen tulee heti uusia menoja. Ilmalämpöpumppu parvekkeelle. Ihan turha kapistus. Ja minkä takia meidän pitää maksaa muiden laitteista? Eikö se ole asuntokohtainen irtain? Saavat kyllä itse maksaa omat kulut. Minä en maksa!

- Mä kuulin, että ton pitkän talon etelän puoleiset asunnot on tosi kuumia. Voihan se olla, että me maksetaan vaan ne pistorasiaviennit ja laite jää itselle kustannettavaksi. Musta on kiva, että meille tulee nyt pistorasiat parvekkeelle. Voin laittaa kivat pimeän ajan valot sinne.

- Mä kyllä arvaan, että heti joku alkaa grillata parvekkeella ja kaikki hajut leviää muihin asuntoihin. Ja siitä ilmalämpöpumpusta tulee kuitenkin ääntä.

- Mun pomo selvitteli niiden taloyhtiössä asiaa. Se sanoi, että testien mukaan laitteet on nykyään niin hyviä, ettei niistä tule meteliä tai tärinää.

- Ihan varmasti tulee. Kyllä mä tiedän mikä hurina niistä kuuluu. Muutenkin yläkerrasta kuuluu kaikki äänet. En voi enää tuulettaa, kun aina kuuluu jotain. Kuinka niillä voi olla noin pienessä asunnossa kolme koiraa ja neljä ihmistä. Mä herään aina viikonloppuna siihen, kun joku heittää tavaroita lattialle. Ihan hirveää meteliä. Mä olen aina tarvinnut paljon unta ja nyt se on mahdotonta. Mahdotonta! Olen sanonut niille monta kertaa asiasta, mutta mitä ne ajattelee. Ihan vaan itseään. Ei yhtään ajatella toisia.

- Puhutaanko tauolla. Ne valitsee uudet jäsenet.

- Noista ei kyllä olekaan mitään hyötyä. Ihan kamalan kallis tuli siitä ikkunaremontista, sen jälkeen parvekeremontti ja nyt vielä tämä.

- Kuunnellaanko?

- Ja sitten toi puheenjohtajakin. Se on aina samaa mieltä isännöitsijän kanssa. Ihme mielinkielin tyyppi. Täällä riittää kun on täyttänyt kahdeksantoista ja hengittää. Surkeaa sakkia.

- No okei sitten. Ehdotan hallituksen jäseneksi Marjatta Pulkkista!

- Mitä sä nyt mua?

- Kannatetaan
- Kannatetaan

12 kommenttia:

 1. Jep, kannatetaan! Ken äänessä on, se valittakoon.

  (mistä näitä marttoja oikein sikiää, minäkin olen törmännyt muutamaan elämäni aikana)

  Kipeän hauska kirjoitus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meitä sikiää moneksi, heh heh. Mulle kerran ilmoitettiin jälkikäteen, että mut oli poissaolevana valittu hallituksen varajäseneksi (yhteen kerhoon). Olin aika hämmentynyt asiasta, mutta onneksi ei se varsinainen jäsen oli sen vuoden aina paikalla ;-)

   Poista
 2. Hauska kirjoitus taas:)Täällä on ihan eri systeemi, ei mitään taloyhtiötä, mutta on joku vastaava joka yleensä valitaan vuodeksi pari, meidän tosin ollut jo joitakin vuosia, eikä kukaan muu halua sitä hommaa;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika jännä systeemi teillä. Olis kyllä aika haastavaa vastata yksin taloyhtiön asioista, varsinkin jos talolla olisi jo ikää ja remontteja pitäisi tehdä.

   Poista
 3. :D
  kannatetaan!
  Nämä tyypit ovat aivan omaa luokkaansa...

  VastaaPoista
 4. Pirskatti, jouduin palaamaan kirjoitukseesi uudenman kerran. Syynä oli lähinnä se, että käämit kärähtivät kun mietiskelin ensimmäisellä lukukerralla oman elämäni narisijoita ja besserwissereitä. Hoidit tilanteen hienosti, oma kärsivällisyyteni ei olisi riittänyt noin pitkään kuunteluun...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy tarkentaa tässä, että olin yhtiökokouspäivänä sairaana kotona, joten tämä oli vain kuvitelmaani. Lähtökohta on kuitenkin se narinajaaritus, jota kuulee roskikselle mennessä tai muuten pihamaalla ollessa: kaikissa muissa on vika ja oma vastuunotto on vain valittamisen määrässä. Ikävää, että aiheutin tarpeetonta käämien kärähtämistä <3

   Poista
  2. Anteeksi holtittomuuteni lukemisen suhteen, käämini kärysivät jo heti alussa ja siksi kait pääni meni aivan sekaisin. Pirskatin hyvä kirjoitus...:)

   Poista
  3. Oli sitten tunteita herättävä teksti :D
   Nyt rentoa viikonlopun jatkoa ja oikein hyvää ensiviikkoa sinulle!

   Poista