sunnuntai 25. lokakuuta 2020

Relammin top 4

Jumankauta, tuntuu siltä kuin joku olisi pyyhkinyt pölyt korvien välistä ja pessyt koirankakat kantapäistä. Ja miten tähän on päästy? No minäpäs kerron.

1.  Skool yhdessäololle

Nuorimies viihdytti perjantailla käynnillään. Ilta kulki kuin siivillä, kun pelasimme monta hauskaa peliä keittiön pöydän äärellä tai notkuimme olkkarin pehmeissä tuoleissa. Kävimme isovanhempien pihamaallakin ja se taisi piristää kaikkien mieltä oikein olan takaa. Seuraavana päivänä ulko-ovi kävi yllättäen ja nuorimies toi ohimennessään juuri leipomiaan herkullisia karpalosämpylöitä. Kyllä siinä helähti sydämessä aika tavalla :)

2. Skool kirjailijoille ja piirtämiselle

Mies on katsellut netissä kirjamessujen kirjailijahaastatteluja. Minä kuuntelen vieressä ja kiitän ja kumarran niitä kaikkia, jotka ovat taikoneet tänä aikana meille mahdollisuuden näin helpolta tuntuvaan järjestelyyn. Sohvan toisessa nurkassa nojaillessani olen pitänyt luonnosvihkoa sylissä ja vedellyt kynällä viivoja paperille. Mietin miksen tee tätä useammin, sillä kun tuntikausia katsoo kynän edellistä vetoa ja tekee siihen viereen toista samansuuntaista, ei kehossa voi tapahtua muuta kuin sykkeen laskua. Aivot narikkaan ja kädet liikkeelle, siitä voisi tulla uusi mantrani.

3. Skool uutispaastolle

Tajusin eilen illalla, etten ole nähnyt viikonlopun aikana uutisia, nettiuutisotsikoita, huhuja, kireitä kommentteja tms. Jos olenkin avannut television, olen valinnut sieltä vain höntsäviihdykettä, musiikkiohjelmia tai vastaavaa. Täytyy todeta, että uutis/älämölöpaasto on tosi mukavaa. Kannattaako tästä olotilasta päästää irti?

4. Skool mutustelulle

Ja sitten jotain suloisen rentouttavaa. Tutkimusten mukaan alla olevan videon katsominen (tai ehkä mussutuksen kuunteleminen) laskee stressitilaa jopa 17 prosentilla. Olipa tämä totta tai ei, niin kyllähän tuota kaveria on hauska katsella jonkin aikaa :D

Ottakaa iisisti kamut ♥

10 kommenttia:

 1. Peukku yhdessäololle ja peleille, niitä kumpaakin pitäisi olla elämässä enemmän.
  Peukku myös piirustelulle. Minä en ole piirtelijä, mutta kaikenlainen luova näprääminen tekee sielulle hyvää. Minulla on paita puikoilla, kirjoitusjuttu työn alla ja muutama riipustelu-raapusteluprojekti myös. Kunpa vain muistaisin tarttua niihin ihan päivittäin!

  Ja kunpa pystyisin uutispaastoon. Vähän täytyy seurata asioita töiden takia, vähän menee oman heikkouden piikkiin. Vointi on ehdottomasti parempi, mitä vähemmän eri medioita seuraan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä mietinkin, että käsityöt olis varmaan tosi hyvä idea syksy- ja talvi-illoille. Siinä näkee tuloksenkin aika nopeaan -tai no, paita on kyllä varmaan aika isotekoinen juttu. Mä voisin aloittaa kaulaliinalla tai ehkä vihdoin opetella sukkien tekemisen :)

   Työ on ehkä se suurin syy mullakin seurata uutisia, mutta onneksi lomat ja viikonloput olen kuitenkin kuin ellun kana.

   Poista
 2. Tuohan mussuttaa kuin minä iltaisin istuessani sohvalla :D

  Jatketaan iisisti ottamista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No vähän niin kuin munkin, mutta onneksi salaattikin maistuu muiden herkkujen lomassa. Jatketaan niin leppoisasti kuin pystytään :)

   Poista
 3. Ihana nuorimies teillä, ja skool tosiaankin yhdessäololle. Onneksi kirjamessut pidettiin edes jotenkin.
  Mulla oli uutispaasto ennen koronaa, mutta jostain syystä se loppui kun korona alkoi.Hauska tuo murmeli tai mikä lie,ja tuo mussuttelu, saa hymyn huulille. Kivaa viikkoa Birgitta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhdessäolo on kyllä parasta, nyt kun on tämä hässäkkä päällä. Muakin naurattaa tuo mutustelija, sitä on kiva katsella :) Ihanaa viikkoa sinullekin :D

   Poista
 4. OI, ihana majava ♥ Jouduin internetin ihmeelliseen maailmaan kun katsoin tuon alkuperäisen (siis en koko tuntia vaan 0,42min...) ja sitten seuraavaksi sama tyyppi mutusteli porkkanaa.

  Viimeiseksi katsoin majavavauvaa, ja varmasti stressitaso laski ainakin 30%.

  Koitetaan jaksaa, Birgitta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee, tuota kaveria on kyllä hauska katsella. Porkkanasta kuuluu mukava ääni, joten ehkä riittää jos laittaa jonkun perheenjäsenen tai itsensä rouskuttelemaan sitä satunnaisessa videon puutteessa :)

   Poista
 5. Uutispaasto kyllä tekisi hyvää! Minä en siihen kykene vieläkään, jäin koukkuun koronauutisten seuraamiseen viime keväänä ja vaikka se välillä ahdistaakin (tai nykyjään lähinnä ehkä kyllästytttää...), en ole osannut lopettaa. Ja nyt tällä hetkellä seuraan myös turhankin aktiivisesti jenkkivaaliuutisointia. Huoh!

  Ihanalta kuulostaa toi perjantain peli-ilta. Välillä mietin, että onpa kivaa sitten joskus, kun lapsi muuttaa pois kotoa, jotta se voi tulla sitten aina käymään. Tosin havahdun kyllä heti aina muistamaan, että ei onneksi vielä moneen vuoteen. Ja jos on oikein huono päivä, alan miettimään, että mitäs jos se ei koskaan tulekaan käymään. Sarjassamme "sarjamurehtija": kannattaa menettää yöunet jo nyt sellaisesta, mikä ei ole vielä tapahtunutkaan...

  Ihanaa alkanutta marraskuuta sulle Birgitta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun täytyy olla välillä uutispaastossa, se aiheuttaa niin paljon puristusta sekä päässä että rintapielessä ;-)
   Muistelen joskus miettineeni, että sitten joskus kun nuorimies on lähtenyt omilleen... Nyt kun näin on, niin olen superiloinen, ettei hän lähtenyt heti kun siihen oli mahdollisuus ja siitä kuinka usein hän käy nyt meitä ilahduttamassa. Ehkä tässäkin asiassa, kuten niin monessa muussakin, voi ajatella, että juuri nyt on oikea hetki nauttia tästä mikä nyt läsnä on <3

   Mä niin tunnistan tuon sarjamurehtijan, olen superhyvä pitämään hautajaisia keskellä yötä kun omituiset ajatukset valtaavat mielen. Ja moniko kauhukuva on toteutunut, ei taida vielä yksikään ;-) Joten yritetään relata Emma :D

   Poista