maanantai 29. heinäkuuta 2013

Matkarakastajat

Miehet lähti matkalle. Ulkomaille. Kauas Gotlantiin.
Minä jäin kotiin.
Nyyh.....

Joopa joo ;-) Nauttikoot miehet reissustaan, sillä minäkin aijon vapaudestani. Minä luin kirjaa suunnattomassa hiljaisuudessa pitkään ja hartaasti. Join välillä kahvia ja luin lukemasta päästyäni. Vein välillä naapurille marjapiirakkaa kiitokseksi kukkien elossapidosta. Notkuin oven pielessä ja rupattelin niitä näitä ihan ajan kanssa.

Kotiin palattuani tein listan asioista joita touhuta silloin kun en tiedä mitä tehdä:
  lue kirjaa
  hoida vanha sohva pois keinolla millä hyvänsä
  käy Porvoossa
  maalaa taulu
  putsaa olkkarin pöytä ja vahaa se
  leffa! mene leffaan hyvä nainen!
  uimarannalle
  sisustusliikkeet; tyynyt, iso kasvi, taso pikku matkalevarilleni
  vie päiväpeitto pesulaan -jos nyt yhtään huvittaa (eikun unohda koko juttu)
  hae Postista miehen paketti, joka on jo ehkä palautettu lähettäjälle
  liiku
  ajele autolla mihin sattuu, mieluummin sinne ja tänne
  tee valokuva-albumi
  hoida ensiviikon yllätysohjelma
  syö välillä

Lukutauolla sitten katsoin listaa ja innostuin olohuoneen pöydästä. Laitoin hanskat käteen ja levittelin älä-hengitä-ainetta pöydälle. Hinkkasin ja ihmettelin, mistä noita kummallisia liuskeita tulee. Sitten huomasin, että muovihanskan sormenpäät olivat pitkin pöytää ja syövyttävä aine sormissani. Ei kun uudet muovisuojat tilalle ja homma loppuun. Haistelin hymyillen ilmaa, vai halasinko pöytää? Jokatapauksessa lopuksi päätin lähteä mömmöjä pakoon ennenkuin ne liuottaisivat aivonikin.

Leffateatterin illan viimeisessä näytöksessä istui kanssani mm. joukko espanjalaisia ja siellä me hihittelimme ja nauroimme Pedro Almodóvarin hulvattomalle lentomatkalle kauas Meksikoon, jossa elämä, kuolema, seksuaalisuus, seksi, valehtelu ja totuuden puhuminen näytti totiset ja huvittavat puolensa.

Elämä nimittäin kuiskaa, sanoo ja jopa huutaa meille, kerta toisensa jälkeen, että parasta on rakkaus ja sen jakaminen. Vai mitä mieltä olet? Jos nyt istuisit lentokoneessa ja saisit tietää, että matkasi on kenties viimeinen, mitä ajattelisit, mitä sanoisit, jos voisit vielä soittaa jollekulle?

Matkarakastajissa rakkaus ja jakaminen on monimuotoista vai liekö kuitenkin hiukan yksipuolista. Ehdottomasti katsomisen arvoinen: I'm so Excited (Los amantes pasajeros)



Ohjaus: Pedro Almodóvar
Pääosissa: Paz Vega, Javier Camara, Cecilia Roth, Hugo Silva, Lola Duenas

Huomenna on taas uusi päivä. Hyvää yötä siis ja hyvää huomenta huomiseksi matkarakkaat ja kanssamatkustajat =)

8 kommenttia:

  1. Olen ihan hulluna Almodovarin leffoihin!

    Hauska tuo miehen paketti, joka onkin ehkä jo palautettu;) Älä nyt stressaa edes siitä!

    Tee jotain mitä et ole ikinä ennen tehnyt. Minä päätin yhden erityisen tapahtuman jälkeen, että teen joka vuosi kolme uutta asiaa elämäni loppuuun asti. Elämä on liina lyhyt vain toistoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä sinun pitää nähdä. Ei jätä kylmäksi, paremminkin kuumottaa =)

      Hyvä idea, taidanpa tehdä juuri kuten ehdotit ♥

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Lyhyet kauniit =) Milloin lie kävin puolenyön jälkeen nukkumaan ja heräsin pirteänä klo 5:30. Tänäänhän sitten ehtii tehdä kaikkea ihmeellistä, kun aikaa on enemmän kuin milloinkaan.

      Poista
  3. Minäkin saatan mennä huomenna Gotlantiin ja minäkin suunnittelin täksi päiväksi "to do" -listaa. Ei haittaisi, jos seuraavan vuorokauden aikana olisi enemmänkin tunteja käytettävissä... Viisaita ajatuksia elämästä, Birgitta. Rakkaus on tärkein, minusta -se on kaikki.

    Ai niin ja elokuviakin pitäisi katsoa... Tuo vaikuttaa hauskalta. Ihanaa itsenäistä aikaa sinulle. Nauti! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Gotlanti on kuulemma todella kaunis paikka, joten oikein upeaa matkaa sinulle jos/kun sinne huomenna lähdet.

      Minulla on menossa kolmas tv:stä vapaa viikko ja huomaan, että tunteja riittää nyt huomattavasti enemmän (varsinkin kun katselen yleensä vain tallennettuja leffoja).

      Nautitaan molemmat =)

      Poista
  4. Kaunko ne pojat meinaa Gotlannissa olla, sun listas on vaan pitkä kun fan...vuoden lista:) Mä haluisin kans sinne mutta aika kallista kun katselin reissua, samalla hintaa lähtee jo pidemmälle ni ratkaisee asian. Monta asiaa sun listassa olis munkin listassa jos sellaisia tekisin, esim Porvoo. Voisin lähteä sun kans jollet käyny jo! Leffakin kävis ja lähtisitkös seikkaileen Madridiin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heipsan, olen saanut SOHVAn pois ja uuden tilalle. Kävin sisustuskaupassakin, mutta sain vain kohtuullisen kokoisen kukkasen ;-), olen lukenut, olen hoitanut pöydän putsauksen ja vahauksen, sain sen miehen paketin postista, vaikka sen säilytyaika oli mennyt umpeen viimeviikolla, olen suhannut autolla ja unohtanut monta kertaa syödä!!

      Miehet tulee lauantaiaamuna takaisin, eli vielä on kaksi päivää aikaa. Mennäänkö leffaan vai Porvooseen, vai molempiin?? Madridiin me ei nyt millään ehditä, sorry 2pv on liian vähän ;-)

      Poista