perjantai 2. elokuuta 2013

Unohdusten ikkunapöytä

Ajoin toiseen kaupunkiin.

Koko matkan satoi vettä ja perilläkin vielä tihuutti. Ilma oli kolea, mutta pilvet näyttivät erkanevan toisistaan ja kirkasta taivasta pilkisteli.

Minä halusin jotain lämmintä ja astelin pianomusiikin valtaamaan kahvilaan. Appelsiiniteen kaveriksi tilasin pienen suklaaleivoksen ja sitten etsin itselleni täpötäydessä kahvilassa istumapaikkaa.

Kaksi vanhempaa rouvaa istui ikkunapöydässä. Kysyin sopiiko seuraan ja sain myöntävän vastauksen. Lopetellessani leivosta rouvat antoivat lahjat toisilleen, nousivat innostuneesti rupatellen seisomaan, laittoivat takit päälleen ja toivottivat lähtiessään minullekin hyvää päivänjatkoa.

Kohtapuolin seuraani tuli nainen perunapussi kädessään. Ennenkuin hänen miehensä ehti pöytään, toinen vanhoista rouvista palasi ja sanoi ruotsiksi jättäneensä kävelykeppinsä. Aikamme ihmeteltyämme rouva sai keppinsä tarjoilijalta, joka oli löytänyt sen toisen pöydän ääreltä.

Mies vieressäni riisuutui ulkovaatteistaan ja istahti tuoliin. Nainen kävi kiertelemässä kahvilassa ja totesi  pöytään tultuaan, ettei halunnutkaan syödä täällä. Mies nousi tyynesti ylös, pariskunta laittoi päällysvaatteensa päälleen ja he lähtivät.

Minä kävin täyttämässä ohueen posliinikuppiin lisää teetä ja tuoliin istahtaessani nainen palasi takaisin. Hän kumartui pöydän alle ja otti lattialta perunapussin. "Perunat unohtui" hän sanoi iloisesti. "No hyvä että muistit", tokaisin ja naurahdimme molemmat.

Siinä vielä jonkin aikaa istuttuani huomasin olevani lämmin ja virkeä, niinpä nousin ja päätin lähteä kaupunkikierrokselleni.

Ulkona tarkistin huvittuneena ihan vaan varmuuden vuoksi, että kaikki oli mukana: housut, pusero, käsilaukku, avaimet ja vieläpä hyvä mieli. En ollut jättänyt siihen ikkunapöytään kuin entisen kylmän olotilani =)

12 kommenttia:

 1. MUkava ja tunnelmallinen kertomus kahvilakäynnistä.
  Kivaa viikonloppua sinulle Birgitta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällaista sattui Porvoon Cafe Cabriolessa. Siellä tiski notkui herkullisen näköisiä kakkupaloja ja suolaisia piirakoita. Lasivitriinissä pyöri pieniä herkkuleivoksia ja väriloisto oli mahtava.

   Oikein ihanaa ja maukasta viikonloppua sinullekin =)

   Poista
 2. Voi miten hymyilyttävä ja lämmin tarina. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä hauska ja tunnelmallinen paikka, jossa ihmisiä tuli ja meni. Suosittelen käyntiä, jos poikkeat joskus Porvoossa =)

   Poista
 3. Näinhän 'hyvän auran paikassa' käy: Sieltä lähtee hymyillen ja sinne palaa sitten aina uudelleen.

  Rentoa viikonloppua ja sametti-iltakuukauden lumoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, olen kerran käynyt täällä ja kerran käynyt sen jälkeen kolkuttelemassa sunnuntaina kiinni olevaa ulko-ovea. Nyt oli juuri sopiva hetki päästä lämpimään sisään ja nauttia vilisevästä ympäristöstä.

   Oikein rentoa viikonloppua sinullekin. Ota iisisti ♥

   Poista
 4. Kiireettömän kahvilakäynnin mukavaa antia. Voi olla hauskaa katsella ja seurailla ympäristöään ja ihmisiä siinä. Elämää...=)

  Suloisia loppukesän päiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin, joskus kahvilassa käynti on pelkkää rentoilua, kun jää seuraamaan mitä kaikkea ympärillä tapahtuukaan.

   Aivan ihania päiviä sinullekin =)

   Poista
 5. Hei! Blogini muuttuu kutsutuille lukijoille suunnatuksi. Olet lukijani nyt ja jos halaut jatkaa, laitatko ystävällisesti minulle sp-osoitteesi, koska täältä en löydä sitä. Kiitos! hymytytti@luukku.com

  VastaaPoista
 6. Ihan oli tunnelma kuin suoraan Amelie-elokuvasta... tai, no ainakin melkein. Elokuvatunnelmia Elävästä elämästä. Kiitos, kun sain olla mukana jälleen kerran! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ollut lähes 4 viikkoa ilman televisiota ja jäänyt paljon paitsi elokuvia. Onneksi elävä elämä on mielenkiintoista ja pari leffateatterikäyntiä on ollut. Eilen kävin katsomassa Rakkautta ennen keskiyötä ja kyllä oli elämänmakua. Kannattaa käydä katsomassa, varsinkin jos on nähnyt ne kaksi aiempaa leffaa; Rakkautta ennen aamua ja Rakkautta ennen auringonlaskua.

   Poista