lauantai 20. syyskuuta 2014

Opuscolon Limerikki -haaste

Jaa-a, runoa pukkaa. Todella tarkoin säännöin, mutta ainahan haasteessa pitää olla jotain vaikeaa...

Vastaan siis Leenalta tulleeseen haasteeseen ja miettiessäni riimejä huomaan lauantaiaamuni muuttuneen hekumallisen huvittuneeksi.

Limerikki-runokyhäelmäni:

Nuori Lappeenrantalainen kelmi
oli rakkauteni ensi helmi.
  Hän riisui minut, myös vaatteeni,
  kunnes heräsin ja vaihdoin aatteeni:
Hitot, mä en kanssas enää telmi!

       * * * * *

Kun sä vihdoin tulit stadiin
mä vein kitaran ja kengät kaniin
  himoitsin sua hotellin edessä
  uin bändärinä kuin kala vedessä
Illalla uuvuin pesemättömän käsivarteni pariin.

     * * * * *

Helsinkiläisravintolassa istui neito kaunis ja hento
aavistin sen olevan sekä vapaa että rento.
  Häntä mä nyt syvästi rakastin
  enkä tiennyt että oli se kuin pakastin
kunnes poskeani koski märkä oluttuopin lento.

     * * * * *

L niinkuin Limerikki -blogihaasteen säännöt:

1. Kirjoita limerikki, joka käsittelee jotain Suomen kaupunkia. Runo, joka noudattaa seuraavaa kaavaa: "Limerikki on viisisäkeinen, usein pilaileva riimiruno, jonka ensimmäisellä rivillä on mainittava jonkin paikkakunnan nimi. Runomuoto tunnetaan jo 1300 luvulta asti, mutta Edward Learin A Bonk of Nonsense teki sen tunnetuksi ja antoi sille nimen irlantilaisen Limerickin kaupungin mukaan. Runossa pitää keskenään rimmata ensimmäinen, toinen ja viides säe sekä kolmas ja neljäs säe, eli runokielellä: AABBA. (Anneli Kanto, Älytön äyriäinen ja muita eläinriimejä -kirjan alkulehdeltä).

2. Julkaise runosi blogissa. Kopioi tekstiisi haasteen säännöt.

3. Mainitse teksissäsi tämä haasteen alkuperä ja lisää tekstiisi linkki Opuscolon kirjoitukseen (Huom! ilman linkitystä et voi osallistua haasteeseen. Voit käyttää kuvaa lähdeviitteellä)

4. Kopioi linkki kirjoituksestasi kommenttikenttään, jos haluat runosi myöhemmin tehtävään haasteen koostepostaukseen.

5. Lähetä haaste 3-5 blogikaverillesi

Minä nyt haastan tähän pari sanaseppoa:

Ari
Outo Paimen18 kommenttia:

 1. Birgitta, you made my day! Nauran täällä ääneen;) Miten arvasinkaan, että tämä on ihan sun juttu ja niin se olikin. Opuscolo ilahtuu!

  Onko kuvassa Viettelysten vaunun Marlon Brando vain näenkö sen, mitä haluan nähdä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että sain sinulle naurun huulille!

   Täytyy sanoa, että eilen jouduin pitkittämään nukkumaan menoa, kun pieniä vihjeitä runoista alkoi pulputa. Yöpöydällä olevan käyntikortin taakse yritin kirjoitella lauseita, joista alkoi oma elämänsä. Olihan tässä kommervenkkejä, kun oli noita ehtoja, mutta kivaakin oli.

   Näet juuri sen oikean miehen. Eikö ole herkullinen =)

   Ihanaa ihanaa viikonloppua sinulle ♥

   Poista
  2. Sinä saat mut nauramaan...

   Voisin syödä Brandon kaikkineen;)

   Kiitos, viikonloppu oli ihana. Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle♥

   Poista
 2. Oi miten hyvät! Sä kyllä osaat:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jael, tämä oli mielenkiintoinen haaste jota oli kiva tehdä. Mutta sen verran vaikea, että luulenpa jättäväni limerikki-runoilut taitavammille kavereille =)

   Poista
 3. Aivan mahtava! :D
  (ja tästä syystä mun on pakko päästä sun pääsi sisään koska mä haluan nähdä mitä kaikkea siellä liikkuu. Pakko olla joku keino... ;) )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiito Paimen, nyt vain omia luomaan =)

   Voi kuule, minulle itsellenikin on vaikea ymmärtää mitä täällä sisuksissa tapahtuu. Jos näet ja koet jotain, niin kerrotko mullekin? Useimmiten kuulen vain kumpuavaa kaikua kysellessäni, onko ketään kotona....

   Poista
  2. Tää ryönä söi mun kommani!
   Anteeksi että pölähdän paikalle vasta nyt ja mun on häpeäkseni sanottava ettei meikäläisestä ole Limerikki - haasteeseen, en osaa runoilla enkä varsinkaan jos siinä pitää jotain sääntöjä noudattaa ;)
   (meriselitykset onkin sitten asia erikseen..)

   Poista
  3. Kommenttien tappokone taitaa olla vielä hengissä ;-) Meriselitykset jorpakkoon, tiedän kyllä että osaat runoilla, mutta sinulla on vain liian korkeat vaatimukset. Mutta ei se kuule haittaa, jos et osallistunut haasteeseen. Ei sitä kaikkeen tarvitse mennä mukaan, ei ainakaan ikinä sellaiseen, mistä ei tule hyvä fiilis. Kaikki on OK =)

   Poista
 4. Menin aivan kippuralle lukiessani limerikkejäsi. Herkullisia, humoristisia ja niin elämänmakuisen koomisia. Pirskatti, taidanpa liimata yhden niistä kylppärin peiliin, jotta aamuni alkaisi nauraen, unenpöppöröisenä, mutta naama virneessä. Vaikea vain valita mikä, tai sitten kaikki. Aivan mahtavaa riimeilyä, nam.

  Tuo kuvassa pullisteleva ketku ei ole meikätyllerön mieleen. Istuu kapakassa, naista vastapäätä, imuroi tuopin nopeasti kurkkuunsa, paiskaa naisen olkapäilleen ja seuraavaksi sänkyyn. Riisuu, ähisee ja lähtee. Liian luolamies meikäläiselle, mutta ymmärrän hyvin miksi tehoaa muihin, ymmärrän erittäin hyvin. Ehkä takanani on muutama tuollainen luolamies liikaa, jotta oli aika viisastua...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollos hyvä ihanainen Pitsit sekaisin =)

   Ymmärrän, ymmärrän. Jos tuo hurmuri olisi joskus tullut vastaan, olisin varmasti minäkin juossut nurkan taakse varmistamaan, etten kohtaa sitä silmätysten. Houkuttelee olemuksellaan, mutta on kenties kuitenkin liian vaarallinen luolamies.

   Poista
  2. Birgitta, nyt sää petit jengin;)

   Pitsit sekaisin, hyppy pimeään voi tuoda sinulle valon;)

   Poista
 5. Kyllä vain, ilahduin! Ensimmäisen kanssa nauroin ääneen - loistojuttu! Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vain itsellesi, kun laitoin näin hauskan haasteen blogiisi. Kaikkea uutta sitä oppiikin kun seikkailee netissä =)

   Poista
 6. Mahtavia limerikkejä!!

  Tosta edellisestä kirjotuksesta ehdin jo pettyä, että miksi ihmeessä mä kuljin tien toisella puolella enkä siis nähnyt "kalastajaa". Sitten räknäsin ja tajusin kulkeneeni samoja katuja päivää myöhemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanna, se oli tosiaankin tiistai ja kello oli noin 10:40. Useimmiten tuolla Aleksilla saa kuunnella hyviä katusoittajia, varsinkin Keskuskadun risteyksessä. Kentise huomenna kalastaja on taas apajallaan?

   Poista
 7. Varis luisteli Päijänteellä
  juuri jäätyneellä veellä
  Pörhisti pukuaan
  muisteli sukuaan
  monella sanalla ärtyneellä

  Kahvikupillinen sulatettua voita vastaa mitallista runoa, kertoo keittokirja. Kiitos runostasi. Setä. http://bellmanista.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno Limerikki sinulta. Muista käydä linkkaamassa se Opuscolon sivuille =)

   Poista