torstai 20. lokakuuta 2016

Joustava keho ja villit silmät

Kun aamulla radion lempeä musiikki soi, mies napsauttaa kellon päältä ja hipaisee minua. Minä otan tulpat pois korvistani ja nousen ylös. Heti. Mikään ei ole helpompaa kuin nousta samantien herätyksestä.

Uskotko?
Älä ihmeessä usko, mutta kokeile vaikka 30 päivän ajan ja jutellaan sitten asiasta uudestaan :)

Vedän jalkaan villasukat ja laitan pehmeät hynttyyt päälleni. Aamupesun jälkeen hipsin keittiöön juomaan lasin vettä. Tämä on pitkän ja sitkeän harjoittelun tulos. En nimittäin pidä veden juonnista, mutta olen tajunnut, että minusta tulee kuiva rusina, jollen tasapainoita hikeä ja pissaa juomalla nestettä ;-).

Sitten levitän filtin lattialle ja joogaan 15 minuuttia. Herättelen kehoni hellästi uuteen päivään, sillä riuhtomista ja räyhää se ei enää siedä. Joo, kyllä minäkin ihmettelen tätä. Haaveilin säännöllisestä kotiliikunnasta vuosikausia, mutta nyt yllättäen mielen haahuilu on siirtynyt toimintaan...
Minna Parikka ja upeat töppöset

Vielä kerran ennen aamiaista minä palaan keittiönpöydän ääreen. Otan esille unelmieni kirjan. Katson ja tunnustelen sivuja, joihin olen tehnyt luonnoksia ja leikannut kuvia toiveistani ja haaveistani. Täydennän uusia, jos mieleeni sellaisia tulee. Minä kirjoitan kiitollisuuspäiväkirjaani hetkisen ja lopuksi luen sellaisten ihmisten kirjoituksia, joita arvostan ja joiden aavistan innostavan minua ideoillaan.

Sitten olenkin antanut itselleni omaa aikaa tarpeeksi. Ruokkinut kehoani, mieltäni ja sydäntäni. Antanut itselleni uskoa, toivoa ja rakkauttakin.

Vaikka olen Aina ajatellut, etten Koskaan pystyisi heräämään tuntia aiemmin kuin "normaalisti", niin nyt olen kolmisen kuukautta (kahden viikon sairastelua lukuunottamatta) todellakin tehnyt niin. Ja kun katson peiliin, niin näen naisen, jonka ymmärryspiuhat ovat pidentyneet ja silmät katsovat avoimemmin maailmaa.

Juuri nyt tuntuu siltä, että jos minulla olisi vielä pitkävartiset supertöppöset, niin elo olisi täydellistä ...no ainakaan töihin mennessä ei paleltaisi...

Jos tällaiset "aikaa itselleni ja hyvinvoinnilleni" aamut innostavat, niin Hal Elrodin Miracle Morning voisi kolahtaa sinulle. Kirjastoihin teosta on tilattu myös suomeksi nimellä "Aamun ihme: miten yksi tunti päivässä voi muuttaa elämän".

2 kommenttia:

 1. Kirja varaukseen heti!
  Vaikka en uskokaan, että nousisin minuuttiakaan nykyistä aikaisemmin, olen niin tyytyväinen aamujemme kulkuun nykyisellään.
  Mutta täytyy silti tutustua tähän ajatusmalliin.

  Iloa päivääsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä innostuin kirjasta siipan kautta ja täytyy sanoa, että vaikket muuttaisi aamujasi, niin saat varmasti paljon hyviä ideoita tältä kaverilta :).

   Kuten hyvin sanotaan: miksi rikkoisit ehjää. Kun aamut kerran toimivat, niin jatka samaan malliin.

   Oikein hauskaa viikonloppua sinulle =D

   Poista