lauantai 29. lokakuuta 2016

Viikon ilahduttavat

Vaikka pienoiset lumihiutaleet muuttuivat päivien vesisateiksi, en ole antanut asian vaikuttaa minuun harmahduttavasti. Ja niinpä yllättävän kestävyyteni innoittamana tartun usean postaamaan "viikon iloiset" aiheeseen.

Modiglianin Lepäävä alaston hiukset avoinna
oli ilmestynyt valtavan kokoisena Ateneumin ulkoseinälle. Minä heiluin sateenvarjoni kanssa sen edessä ja mietin miten ihanaa onkaan jonain päivänä päästä katsomaan taloon sisälle noita mantelisilmiä ja katseita sieluun.

Lihaksikkaat miehet
Iloitsin kun miehen sisko sai apua mieheni lihasvoimista ja kantoavusta. Minulla kun ei ollut tarjota kuin halaus kunnon auttamisen sijaan.

Remonttipölyä sohvalla
Olen seurannut sairastelusta asti Remontilla rahoiksi ohjelmaa. Saan sillä tyhjennettyä pääni ajatukset ja samalla olen ollut suunnattoman helpottunut, että omat remontit on tehty aikapäiviä sitten, eikä yhtään sellaista pinnistystä ole näköpiirissä ;-)

Kirjaston uudet palvelut
Tajusin (täh?) viikko sitten, että kirjastossa on lainattavissa hyviä elokuvia. Varasin siis itselleni leffan, jota en viime vuonna ehtinyt käydä katsomassa kaikista yrityksistäni huolimatta.

Eilen hain The Imitation Gamen ja suorastaan himoitsen sitä, vaikka kotonani ei olekaan monen metrin valkokangasta. Miten voikaan kirjaston käyttäjä olla näin hidasälyinen... olen kulkenut sen elokuvahyllyn ohitse vuosikausia ;-)

Korttelin ympäri kävely
Torstai-iltana jaksoin lähteä pienelle kävelylle. Ensimmäinen kerta tällä viikolla, jeeee! Kävelimme ensimmäiset 50 metriä liian kovaa, jalat käveli kuten ennen, mutta muu keho ei. En tahdo ymmärtää, että keuhkokuumeen jälkeen ei vaan kykene ja pysty. Pitää edetä kuin vanha mummeli ja uskoa lujasti että jaksaa takaisin kotiin... Torstain kävely teki mielelle niin hyvää, että uusin sen perjantai-iltana. Ja nyt hitaasti heti ulko-ovelta asti =D

Nuorissa on tulevaisuus
Perjantaina keskustelin kotona kysymyksestä: Jos aurinko koostuisi gerbiileistä, niin tuhoutuisiko maapallo? Olen niin iloinen, että maailma on ihmeellinen paikka ja nuoria opetetaan ajattelemaan asioita erilailla kuin minun aikanani. Mielikuvitus on juuri se, joka vie meitä eteenpäin. Antaa luovuuden ja ratkaisukeskeisen "hulluuden" kukoistaa.

Hitaat viikonloppuaamut
Lauantain hiljainen keskusteluhetki aamiaisella miehen kanssa on aina yhtä rikastuttavaa. Aihe kuin aihe on sallittu ja vaikka juttelisimme maailman järkyttävistä tapahtumista ja ihmisten lyhyestä historiamuistista tai halusta ymmärtää toisiaan, niin minulle jää aina hyvä maku aamurupattelusta. Ehkä juuri sen vuoksi, että täällä viitsin sanoa reilusti oman mielipiteeni, koska kukaan ei vedä siitä hernettä nenään :)

Työkaverit, kirjamessut ja ystävät
Sain suloiselta työkaveriltani liput kirjamessuille. Suurkiitokset! Nyt pitelen poskiani, sillä nauroin messuilla Leenan, R:n ja siipan kanssa niin paljon, että olen nuortunut ainakin vuodella. Nauru on parasta terapiaa ja hoitoa vaivaan ja ei-vaivaankin :)

Nyt olen nälkäinen kuin susi, joten lähden metsästämään keittiön uumenista jotain sisuksiini. Sinulle toivotan kaikkea hyvää. Jos tänään tai huomenna on pakko tehdä jokin asia, niin hoida se ensin pois. Sen jälkeen tee vain niitä juttuja, joista pidät ja jotka tekevät sinulle hyvää 

4 kommenttia:

 1. Oli mukava lukea ilonaiheitasi, niin tosia. Tuli nälkä, kun olit kuvannut herkullisen aamupalasi ja nyt on ilta, enkä syö illalla. Mut kuvaa silti, olet kuvittaja. Edelliseen postaukseesi vielä mielipide: kyllä saa, vaikka ympäri vuoden, jos siltä tuntuu. Voi hyvin! Ja voimaannu pois siitä kovan taudin jälkiheikotuksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Muuttolintu kauniista sanoistasi. Voimaannu, kuullostaa niin hyvältä sanalta ja varsinkin eilisen päivän jälkeen, minusta tuntuu, että siihen suuntaan ollaan menossa. Ihmiset ja nauru ovat niin tärkeitä asioita, että niitä kannattaa vaalia, siten näköjään minä ainakin saan hyvän olon tähän olotilaani.

   Superihanaa sunnuntaita sinulle. Tänään tuli yksi tunti lisää päivään =D

   Poista
 2. Birgitta, kiitos viimeisestä sinulle&A:lle♥ Minulla on vieläkin vatsalihakset kipeinä nauramisesta. Miten terapeuttista onkaan nauraa ihan hulluna: Se tuntuu niin hyvältä!!!

  R. muuten pyysi muisttumaan sinua siitä, mitä lupasit toimia koodin Idän pikajuna' suhteen. Hän ressukka nyt sitten tosissaan alkoi sitä odottamaan...:)

  ♥♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulenpa, että tapaamisemme sai aikaan minussa varsinaisen herätyksen. Olin kuin täyteen ladattu akku tapaamisemme jälkeen =)

   Minulla on hyvä muisti tärkeissä asioissa, joten asia on hoidossa ♥

   Poista