lauantai 13. toukokuuta 2017

Kuollut sirolilja-aralia -ai mikä viherpeukalo

Muistatkos, kun se keväthuuma iski minuun ja kävin piristämässä mieltäni ja kotiani viherkasveilla. Niillä, jotka hengittävät puhdasta ilmaa kotiin, sellaisilla, joiden katseleminen rauhoittaa mielen levolliseksi ja joille puhuminen tekee ihmiselle hyvää.

Noh, menikö kuukausi ja lopputulos on kuin emännän mieli:

Birgitan hoidossa ollut
ennen Birgitan kohtaamista
Tähän ei kai voi muuta kuin suhtautua pitkämielisesti.  Onneksi sää on ollut niin kylmää, etten ole ehtinyt vielä innostua parvekekasvien hankkimisesta ;-)

Haluaa lomalle!!

10 kommenttia:

 1. Voi Birgitta ,minäkin olen tappanut liialla huolehtimisella (lue liialla vedellä) monta kasvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jael, minäkin todennäköisesti kastelin liikaa tätä kaunotarta, vaikkakin annoin vain kaksi kertaa kuukauden aikana vettä. Nyt raato on heitetty kompostiin ja mietin, rohkenenko ostaa jonkin palmun tilalle...

   Poista
 2. Oi voi, tuo on mulle niin tuttua. Onneksi(?) enää en voi mullan homeen takia ottaa kasveja kotiin tapettavaksi. Pihalle kyllä voin ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjaana, vähän lohduttaa, kun joku toinenkin on kokenut vastaavaa. Mummon astma esti myös kokonaan kukkien sisällä pitämisen. Mutta ulkona hänkin pystyi pitämään kukkatarhaa. Onneksi se on mahdollista sinullakin <3

   Poista
 3. Auts!
  Tuon takia tässä huushollissa ei ole kasveja.
  Se on liian paljon tyyliin kirjoitusohje "kill your darlings":D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta, ihan rinnasta puristaa.
   Mä todellakin repäisin siltä hengen pois. Vaikka saattoihan kasvissa olla jokin tauti jo ennestään, mutta epäilen suuresti sellaista sattumaa, heh heh :D

   Poista
 4. XD älä välitä, ei kaikki ole viherpeukaloita, vaikka muuten loistavia tyyppejä olisivatkin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa Muuttolintu, jossain hyvä ja jossain vähän vähemmän hyvä ;-). Aurinkoista viikonloppua sinulle <3

   Poista
 5. Birgitta, sinä voitit minut:) Ostin oikein ison huonepuhdistajan, ihailemani viirivehkan. Olen tähän mennessä elämää tappanut niitä ehkä sata tms. No, se kertakaikkiaan nuupahti alta aika yksikön ja minä en tajua miksi, kun aina kokeilin mullan kosteuden etc. No, se riippui surkeana, miksi en tajunnut ottaa kuvaa, ruukun ympärillä. R. sanoi, että tästälähin hän hoitaa viirivehkat! No, menin ja ostin toisen. Arvaa mitä, hän sai sen nuupahtaneen eloon, se on nyt komeampi kuin mun viimeisin hankinta. Saan sentään hoitaa omaani, mutta jos se hiukankin nuupahtelee, R. aikoo ottaa senkin itselleen! Mikä ihme salattu tieto on miehessä, joka on tuhannesosan vähemmän ollut kasvien kanssa tekemisissä kuin minä...Ihan sama, voin luovuttaa kaikki lehtikaktuksetkin hänelle:)

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole uskaltanut ostaa uutta kukkaa tuohon ruukkuun. Jos ostan, niin tulisikohan R hoitamaan sitä ohikulkiessaan?? En luota omaan siippaan, se muistaa kastella vielä harvemmin kuin minä, tai sitten se lotraa vedellä liian tiheään. Mulla orkideat kasvaa ja kukkii hienosti, yrtitkin voi tosi hyvin kesällä ulkona. Mutta nämä isommat sisäkukat, en tiedä mikä niitä riivaa -ne ajattelee tietysti, että vain minä olen se riivaaja, heh heh.

   Onneksi sulla on R ja saat kuitenkin vielä hoitaa omaa uutta kasviasi. Teillä on ihana sopu siellä ♥

   Poista