sunnuntai 5. marraskuuta 2017

Jos se ei lopu, se jatkuu

Marraskuu on hyvä kuukausi. Tajusin muutama vuosi sitten tämän Leenan vihjeestä. Aiemmin kuukausi oli vuoden pimein ja lamauttavin, mutta ei enää.

Nyt minusta on hyvä aika laskeutua loppuvuoteen. Kukaan ei odota marraskuulta ihmeitä, mutta ehkäpä juuri sen vuoksi tämä on ihmeiden kuukausi.  Jos minua ei huvita mennä illalla ulos, pysyn tyynesti sisällä. Pimeinä iltoina voin oikein hyvin lukea kirjoja, ottaa kynän käteen ja kirjoittaa vaikka postikortteja, opetella uusia asioita tai vain hissutella.

Olen tehnyt tänäkin vuonna pienen marraskuun tekemiset -listan. Listani on kohtuullinen, sillä pitkästä to do listasta tulen vain pahalle tuulelle:
 • joululahjat - hoidetaan nyt, näin minun ei tarvitse kulkea paniikkiväen puristuksissa jouluhärdellissä (poikkeuksena on Vanhan joulumyyjäiset, josta haen itselleni jotain pientä)
 • vessan silikonin vaihto - toimin päällysmiehenä, koska homma on delegoitu siipalle toteutettavaksi loka-marraskuussa
 • luistelemaan rautatientorille - jonain pimeänä iltana lähden rautatientorille harrastamaan taidotonluistelua (en siis osaa, mutta mitäs se haittaa)
 • äidillä ja isällä kyläily - ei kaipaa selityksiä 
 • keittiön pöydän vahaus
 • armoton villasukkatanssi + hoilaa kovaa ja korkealta -oma hetki
 • jonkin uuden ruokalajin kokkaaminen
viisi päivää hengissä

Sitten ihan muuta.

Kävin marraskuun ensimmäisenä päivänä ostamassa kotiin uuden kasvin. Sellaisen vielä hienosti elossa olevan. Jos muistat kesäisen postaukseni edellisestä vihreästä, niin ehkä mietit, kannattaako minun käydä tällaisilla ostoksilla. Sitä minä nimittäin mietin.

Ehkä lyön itseni kanssa vetoa, kuinka pitkään tämä kaunotar pysyy hengissä. Enkä pistä pahakseni, jos haluat kommentoida oman arvauksesi =D


Tulipa tässä vielä mieleen:
Teille, jotka ehkä teitte jonkinlaisen uudenvuoden lupauksen. Tiedoksi, että milloinkaan ei ole liian myöhäistä aloittaa. Vielä on riittävästi aikaa tehdä ihmeitä, kunhan teet asiat hyvillä mielin, etkä ota niistä paineita =D

Tästä on hyvä jatkaa. Sillä jos jotain ei lopeta, niin se jatkuu. Ja jokin jatkuu aina siihen asti, kunnes muutan suuntaa 

6 kommenttia:

 1. Jos osallistuu kasvin elinikä-veikkaukseen, niin onko palkintoja, jos osuu oikeaan :D

  No, veikkaan, että elää uuden vuoden yli eli luottoni sinua kohtaan on hurja!

  Itselleni nuo vuodenajat ja kuukaudet eivät niin vaikuta olotilaan. Marraskuu on tietenkin älyttömän pimeä, mutta tämän pääni kanssa olen kulkenut vielä mustempia kesiäkin.

  Kokeile joskus not to do-listaa, tee siitä pitkä ja nauti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti lähetän palkinnon joko lähimmäksi arvanneelle tai keksin jonkin muun hyvän syyn palkinnon saantiin :)

   Edellinen kesti kuukauden, joten sä luotat mun kokemuksen jo kasvaneen. Kiitos Susu!

   Hyvä idea, nappaan sen itselleni heti joulukuuksi. Ai miten onkaan hauskaa katsella koko joulukuu pitkää not-to-do listaa<3

   Poista
 2. Onko tuo kentianpalmu? Olen murhannut niitä kymmeniä ja aina vain sorrun ostamaan uuden. Tai nyt olen vaihtanut jättimäisiin viirivehkoihin, jotka sain roikkumaan viikossa pitkin ruukkujen reunoja. Sitten R. sanoi, että hän ottaa viirivehkat hoitoonsa, ja usko tai älä, ne lötköt nousivat ylös ja ovat nyt valtavan upeat. Minä en saa tehdä niille mitään muuta kuin suihkuttaa kerran viikossa, en siis ikinä kastella, en lannoittaa tms. Mulle jäivät sitten lehtikaktutkset, muratit ja sainpauliat...:) Kyl se vuoden vaihteen yli elää, veikkaan jopa maaliskuulle.

  Olen villasukkaihminen. Kävin viikonloppuna paitsi äidillä, myös vanhalla lapsuudenystävällä ja näin siellä niin upeat sukat...Saan sellaiset!

  Iloa marraskuuhusi♥♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kentiapa hyvinkin. Jään jännityksellä seuraamaan pitääkö minunkin ulkoistaa kukkien hoito ;-)

   Villasukat on ihana keksintö, ne on hyvät niin kesällä kuin talvellakin.

   Samoin teille ♥

   Poista
 3. Tuo sinun marraskuun-tehtävät listahan on ihan mainio, niin paljon kivoja juttuja luvassa:) Hih.. jos sinulla on yhtään samanlaiset taidot kun minulla niin sanon että 1kk:)) Toivon kovasti ettet ole samanlainen vihertumpelo kuin minä..ainoat kasvit jotka täällä elää on mehikasveja..minä en koskaan noita kasveja muista kastella kuin vasta sitten kun huomaan "HUPS" ja sittenhän se onkin jo myöhäistä:) Ihanaa alkanutta viikkoa sinne ja oikein antoisaa marraskuuta♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa Päde, kuukauden arvaus on aika hyvä veto =D. Mehikasvit ja kaktukset on todellisia ystäviä niille joilla kastelukannu ei pysy käsissä.

   Oikein ihanaa viikkoa sinullekin. Paljon hauskoja askarteluhetkiä ♥

   Poista