lauantai 7. maaliskuuta 2020

Kuka, mitä, täh?

Olematonta eloa ja köhinää. Niistä on tehty viimeiset viikot.

Ensiksi nimittäin iski flunssa, jonka seurauksena makoilin poikkeuksellisesti pitkään sängyssä. Katselin tyhjäpäisenä miehen yöpöytää. Sen kirjapinot on aina ihan vinksallaan ja uutena ilmiönä etuoikealle oli ilmestynyt vihkokasauma. Eniten kuitenkin silmään pisti korkeimman pinon ylösalaisin oleva huuto: AAJRIK ÄTÄT EUL ÄLÄ

Muistin, kuinka reilut viitisentoista vuotta sitten sain käsiini Mellon teoksen Havahtuminen. Ei mennyt kovin montaa sivua kun kaveri totesi painokkaasti, ehkä pariinkin otteeseen, että "oikeasti et halua lukea tätä kirjaa". Minä ajattelin, että no ei sitten. Laitoin kirjan kiinni, enkä avannut sitä ;-)

Palasin takaisin kirjapinon ihmettelyyn ja mietin, olisiko keuhkoissa niin paljon voimaa, että voisin puhkua ja puhaltaa sen uuteen uskoon. Yskänkohtaus kuitenkin pelasti joko minut tai miehen yöpöydän täytteet.

Menetin kiinnostukseni ja siirryin olohuoneeseen, jossa huomiostani taisteli hiihto ja korona. Olostani huolimatta älysin nopeasti, että hiihtovoitot meni Norjaan ja korona iski Italiaan. Ensin olin aika levollinen. Sitten soitti äiti. Ja kun päivä päivältä kiivaammin asiaa uutisoitiin, totesin että hitto vie, kohdallani voi hyvinkin käydä niin, että muutama sotilas pitelee minua ja paikallisia jumissa jossain kyläpahasessa. Tai ehkä vielä ikävämpää, että saisin sen pirun taudin.

Ja niinpä, vaikken ole taikauskoinen, me peruimme perjantai 13. päivänä alkavan Italian matkan.

Oliko se isku vasten kasvoja? Märkä tiskirätti oikealle poskelle vasemman jälkeen? No ehkä oli, mutta koska olen vanhemmiten kyllästynyt märehtimiseen, halusin vaihtoehtotoimintaa. Tervehdyttyäni etsin käsiini ystävät, sillä mikäs on sen parempaa lääkettä murheeseen kuin nauru ja pieni leikkimielisyys.

Seuraavaksi aloin miettiä miten paikkaisin menetetyn vaelluksen. Kesäinen Lappi? Olisko hyvä idea? Teltta, makuupussi, hynyset ja yötön yö :D

Perhana minä mitään Italian rannikkovaellusta tarvitse itselleni. Minä alan koluta näitä omia kulmia ...vaikka eihän tuo Lappi ihan vieressä ole ;-)

Taistoon on siis käyty. Tänään nimittäin valloitin Nuuksion hienot metsät, kalliot, purot ja kumpuilevat maastot. Ja kyllä kuulkaa oli hieno päivä!








18 kommenttia:

  1. Oi voi... Birgitta. Ehkä mä olisin tehnyt saman? Ihanaa, että nuuskutus Nuuksiossa oli mukavaa.

    Ja Paranemista muutenkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä. Mutta eilen oli aivan mahdottoman hieno päivä täällä, aurinko paistoi ja metsän uumenissa oli hienoa käppäillä. Tänään jatkuu yhtä hyvä sää, ja huomaan, että mieli tekisi narsisseja ruukkuun.

      Poista
  2. Päätös varmasti hyvä, vaikka tuo korona taitaa levitä ihan kiitettävästi meilläkin. Lähimatkailu on kivaa, löytää paikkoja joita ei edes tiennyt olevan ja tietysti ne paikat mitkä tietää tulee ehkä nähtyä toisin silmin <3 Mukavaa naistenpäivää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosiaankin: oikein mukavaa naistenpäivää <3
      Tähän mennessä keräämääni kotimaan paikkalista alkaa nyt kasvaa. Hyvähän se on tutkia omatkin kolot ja mäennyppylät.

      Poista
  3. Ihanaa, että löysit mukavaa sijaistekemistä. <3 En ole käynyt Nuuksiossa pitkään aikaan, mutta on kyllä mukava paikka - tosin aivan liian ylikansoitettu (kuulemani mukaan) nykyään. Mites nyt, oliko poluilla ruuhkaa? Suosittelen sinulle muuten myös Torronsuota Forssan lähellä, jos et ole vielä käynyt. On ihan mahtava paikka! Siellä tuntuu ihan siltä kuin olisi Lapissa.

    Pakko tunnustaa, että minäkin olisin jättänyt kyllä Italian-matkan välistä. En erityisemmin pelkää koronaa, ja ajattelen, että se tulee jos on tullakseen, mutta en tahdo ehdoin tahdoin kaivaa verta nenästäni.

    Parempaa vointia! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eilen Nuuksiossa oli sopivan väljää, mutta varmasti paikka vetää aika paljon kunhan sää vielä tästä keväistyy.

      Kiitokset vinkistä, pistin hetimmiten listalleni Torronsuon. Mies on joskus nuorena siellä käynyt, eli mulla on sitten oma kompassi mukana :)

      Poista
  4. Olisin tehnyt saman ratkaisun. Mukavampi matkustaa sitten, kun tilanne normalisoituu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen samoilla linjoilla, ehdin tuonne myöhemminkin, jos sinne vielä mieli tekee :)

      Poista
  5. Äh, harmillista, mutta olisin varmaan päätynyt samaan ratkaisuun.

    Onneksi koti-suomessa riittää myös kohteita. Myöskin sellaisia, joissa ei ole hyttysiä niin paljon...
    Oletko muuten katsonut Egenland-ohjelmaa? Siitä saa monta ihanaa ja hassua vinkkiä kotimaan matkailuun, suosittelen!

    https://areena.yle.fi/1-4328791

    Toivottavasti tautisi on jo jättänyt sinut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Egenland on tosi hauska ohjelma. Luulen, että siitä on tullut toinen kausikin, joten käynpä tarkistamassa tilanteen Areenassa.

      Tällaiselle kaupunkilaistollolle hyttysenininä ja hirvikärpäset on pahinta mitä luonnosta löytyy, hehee. Kaikki pieni on ikävää ja pelottavaa ;-)

      Kyllä nyt jo helpottaa <3

      Poista
  6. Kiva että löysit muuta tekemistä. Italia ei tosiaankaan valitettavasti ole nyt hyvä matkustuskohde, korona täällä tuli vain sieltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sanos muuta, eihän sitä voi jäädä kiukuttelemaan kodin eteiseen. Ai se siirtyi teillekin Italiasta. Tosi ikävää.

      Koetetaan nyt kaikki olla ihan terveinä <3

      Poista
  7. Hhmmm, A:lla ja minulla on kuvan perusteella jotain yhteistä:)

    Kuule, tänään sain juuri tietää, että ystävämme ovat perumassa vasta syksyllä tulevaa Italian matkaansa (Capri, Sorrento etc.etc) vaikka ovat jo maksanet varmistusmaksun. He eivät uskalla riskeerata itseään ja sitten kotia palatessa lapsenlapsiaan, joista yksi vauva.

    Matkoja tulee ja menee.

    ♥♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä uskon, että teillä kahdella on jotain yhteistä :D

      Totta, matkoja tulee ja menee.

      Oikein suloista viikonloppua teille <3

      Poista
  8. harmillista tosiaan matkan peruuntuminen.

    Mutta vaelluksille on aikansa ja paikkansa; Jaakontie Turun seudulla :)? (40km)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No juuri nyt Turun Jaakotie voisi olla oikein mainio kävelyreitti. Se olisi turvallisen lähellä ja sopivan mittainen :D

      Poista
  9. Harmillista, että matka peruuntui. Ja olen ymmärtänyt, että ihan viisastakin ;) Mä luulen, että tuo suljettu ovi avaa vaan teille uusia ja löydätte ihan huipun paikan ihan täältä kotoisasta maasta. Täälläkin on niin paljon nähtävää! (tosin, aurinko ei usein ole...)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, nyt on viisasta pysyä rauhallisena ja kotimaassa. Olen samaa mieltä, mä löydän varmasti monta kivaa paikkaa täältä. Kohtahan tuo kesäkin koittaa :D

      Poista