sunnuntai 10. huhtikuuta 2022

Kuollut rusina ja iloisempia versoja

Hirvittää hiukan tämä kirjoittamattoman aikakauden pituus. Luulen, että elän ainoastaan kesää odottaen. Olen lojunut kädet kylmässä tiskivedessä tammikuun ensimmäisestä viikosta lähtien, odottanut... niin kesää ja ilmeisesti lomaa (vähän kaikesta).

Tuntuu, että elämässä ei ole muuttunut mikään. Pientä yritystä on ollut, mutta työpaikalle meno on siirtynyt flunssan vuoksi. Ystävien kanssa syömään meneminen on siirtynyt saman flunssan vuoksi. Ulkona ei ole tullut käveltyä, tiedät varmaan syynkin jo. Elokuvissa käynti, joo nollissa. Näyttelyissä, ei kertaakaan. Sentään kirjoja olen lukenut ja tehnyt omaa pikku projektia, joka toivottavasti joskus tulevaisuudessa saa mulle hymyn huulille.

Varsinkin liikunnan puute on alkanut tuntua päänupissa. Pahoin pelkään, että jos lääkitystä ei pian saada kuntoon, niin rupsahdan kurttuiseksi rusinan puolikkaaksi, tipahdan vahingossa jalkalistan ja seinän väliin ja unohdun sinne.

Mutta, koska rusinat on sitkeitä, enkä halua postauksesta pelkkää ruikutusta, niin pistän tähän jotain itseäni herättävää.

Esimerkiksi Oscarit, jotka katsoin silmät kiiluen. Kun leffateatterissa on tullut käytyä parin vuoden aikana todella harvoin, niin oli ihana fiilistellä Oscareita. Ja tunnelmahan oli ihan kiva, kunnes miespääosaehdokas kävi yllättäen läimimässä lavalla ollutta koomikkoa ja haukkui hänet vielä perään. Katselin hölmistyneenä suoraa ohjelmaa ja mietin mitä hittoa oikein tapahtuu. Lähetys katkesi, kotimaan kommentaattorit pääsivät kuvaan ja hekin totesivat, ettei tilanne vaikuttanut näytellyltä. Jotenkin Oscareiden tunnelma lätistyi kokoon ja olin aika sanaton loppulähetyksen ajan. Että plääh. 

Otin parit elokuvat itselleni muistiin ja katsoin Teemalta ehdokkaina olevia dokumenttielokuvia. Suosittelut Areenassa näkyville Tulella kirjoitettua ja Pako (jota en ole itse vielä ehtinyt katsoa). Pari päivää sitten katsoin uskomattoman dokkarin Taming the Garden, jossa Georgian ex pääministeri ostaa ja siirrättää pitkiä matkoja todella vanhoja kauniita puita omaan yksityiseen puutarhaansa. Olin kuin puulla päähän lyöty, että tuollaista oikeasti tehdään. 

Muutenkin Areenassa on nyt katsottavissa mielenkiintoisia Oscar leffoja (ja ehdokkuuksia), kuten Parasite (mielenkiintoinen, pelottava, ahdistava ja todella hyvä), And Then We Danced (georgialaista kurinalaista tanssijan elämää), The Artist (kaunista mustavalkoista romantiikkaa) ja La Dolce Vita (jonka ihmiskuvaus on todellista ja hirveää). Katson usein samoja leffoja uudestaan, mutta nyt päätin, etten enää palaa tuohon Fellinin elokuvaan, en ikinä ;-). 

Palaan kuitenkin vielä georgialaisen ex-pääministerin puutarhaan, sillä se vaikutti minuun aika syvästi. Kun itselläni ei ole edes pientä maaplänttiä, ajattelin täyttää ikkunalautani ja kesällä parvekkeeni basilikasadolla. En aiheuttanut itkua kenellekään, en varastanut tai vienyt menneiden sukujen muistoja halutessani itselleni basilikamaan. Ihan vaan kaupasta ostin ruukkubasilikan ja leikkasin siitä varsia juurtumaan vesilasiin. Jos idea kiinnostaa, niin tässä skottilaisen kaverin video, kuinka loppuelämän basilikat saa loihdittua yhden kaupparuukun menetelmällä. Olen kokeillut systeemiä ennenkin ja se toimii erinomaisesti. 

Ihanista basilikan lehdistä hyppään seuraavaan kasviaiheeseen, sillä huomasin toissapäivänä, että kukkiva orkideani saa kaverin viereisestä ruukusta. Mulla on länsi-ikkunalla ollut vuosikausia orkideoita. Mitään ihmettä en tiedä tekeväni, joskus annan niille raasuille vettä, kesällä satunnaisesti ravinnetta, mutta niin taas on käynyt, että kaksi orkideaa kukkii. Vahva suositus, joka perustuu ehkä sattumaan: laita orkideat länsi-ikkunalle. 

Lisää kukkivia kukkia taloon tuli viime viikolla, kun ensin mies ja sitten käly toivat ihania pikkunarsisseja. Niiden keltaista kukintaa on ollut ilo katsella tässä sohvalla lojuessa. Narsissien kaveriksi olisi kiva saada paljon muitakin kukkivia, mutta vielä on aivan liian kylmää kantaa parvekkeelle mitään. 

Siinäpä oli aika täydellinen tilannekuva täältä päin Suomea. Tai ei ihan kaikki. Tein eilen korjauksia veroilmoitukseen ja täytyy kyllä kehua miten järjettömän selkeät ja hyvät nettisivut on verottajalla. Mikään ei saa huokaisemaan niin mukavasti, kuin virallisiin asioihin liittyvät hyvät järjestelmät. Kokeilkaa, jos ette ole vielä ehtineet tutustua :)

Eli lyhyesti tiivistettynä, jos elämä tuntuu hailakkaalta, niin sitä voi ehkä piristää katsomalla mielenkiintoisia elokuvia tai dokkareita. Lisäksi voi haistella yrttejä ja yrittää kasvattaa niitä ikkunalaudalla. Toki aina voi vain tuijotella ikkunasta ulos tai repäistä oikein kunnolla ja tehdä veroilmoitusta :D

Siinä tämän huhtikuunalun parhaimmat ideani, hehhee ♥

10 kommenttia:

  1. Veroilmoitusta täydensin minäkin tällä viikolla ja helpostihan se netissä käykin. Ei todellakaan tule ikävä niitä aikoja kun aina tammikuun lopulla piti täyttää koko ilmoitus alusta loppuun, huh.
    Kotona on vietetty hiljaiseloa täälläkin parisen vuotta, mutta nyt alkaa tapahtua. Pääsiäiseksi lähdetään Turkuun sukulaisiin ja sitä ennen on tyttären pojan karonka, johon on kiva päästä katselemaan tulevia ylioppilaita. Sitä seuraavalla viikolla toisen tyttären tyttären tanssiesitys. Ensi kuussa vierailu Kökariin ja siitä kerronkin sitten blogissanikin. Ja kesäkuussa käytämme synttärilahjani yöpymiseen ihanassa paikassa.
    Mukavaa kevättä sinulle<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa mahtavalta kaikki suunnitelmat ja tulevat tapahtumat. Varsinkin ylioppilas ja vastaavat juhlat tuntuu ihanalta ajatukselta, kun nuorilla oli pitkään kaikki tapahtumat jäissä.

      Siippakin on tulossa samoihin aikoihin Kökariin, saan varmaan nähdä sieltä kauniita valokuvia.

      Ihanaa huhtikuun jatkoa sinulle <3

      Poista
  2. On kyllä sellainen kokovartalo/etenkin pääjumi, ettei paremmasta väliä. Tuossa jo vähän kevät ja aruinko ehti piristää mutta sitten tuli viime viikolla 30cm lunta vuorokauden aikana...plääh.

    Mutta kyllä se kesä sieltä tulee. Ihan varmasti tulee. ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, täälläkin satoi toissa viikolla lunta ihan mahdottoman paljon. Sunnuntaina tuli sellaisia tiskirätin kokoisia lumihiutaleita :D.

      Kaupungilla asfaltit on jo puhtaita, mutta muualla lunta on vielä pihoilla vaikka kuinka paljon. Sitten kun hiekat on pesty kaduilta alkaa olla todellinen kesän alun tuntu. Västäräkki on nimittäin jo bongattu täällä.

      Kohta ollaan jo tosi paljon voiton puolella <3

      Poista
  3. Tsemppejä flunssan kanssa, ja toivottavasti olo vähitellen paranee. Ja että tulee myös se kesä ja lämpimämpää teille (täällä toivon ihan päinvastaista;D)
    Kiitos vinkeistä:) Areenan ulkomaalaiset ohjelmat näen vain kännykällä, jossa mulla VPN; muuten eivät näy, ja todellakin hyviä dokkareita ja ohjelmia siellä.
    Kaunista tulevaa viikkoa Birgitta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jael, kyllä tässä ollaan jo paremmassa kunnossa. Tänään torstaina mulla alkaa loma, joten eiköhän kaikki taudit kaikkoa (tai sitten iske, hehee).

      Nykyään onkin kiva, kun Areenan materiaalia näkee muuallakin. Vaikka onhan se kännykästä aika pientä katsella elokuvia tms.

      Oikein mukavaa pääsiäisen aikaa sinullekin <3

      Poista
  4. toivottavasti rusinajumi hellittää pian :)

    Kirjoitusintoa etsin minäkin, lattialistojen takaa ja vaikka mistä; on kumma juttu, että tietää kirjoittamisen, vaikka vain päiväkirjakirjoittamisen, tekevän hyvää ja silti ei muka sielu siihen veny...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri noin, mikä siinä on, että kun tietää jonkin asian olevan hyväksi, niin sitä ei tee mieli tehdä. Kummalliset ovat ihmisen aivokiemurat.

      Kenties otamme vain tiukasti kiinni kynästä (tai iskemme kynnet näppikselle). Tsemppiä sullekin <3

      Poista
  5. Voihan rusina! Tällä toinen (ja kommenttien mukaan muutama muukin..)
    Niin on rusina jumissa, ettei keksi edes mitään kommentoitavaa, mutta sä tiedät... Odotetaan eloon herättävää aurinkoa ja lämpöä! Pakko sen on jo kohta löytää tännekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri noinhan siinä käy, jos ei jaksa kirjoitella jääi kommentointikin vähiin. Onneksi mikään ei ole ikuista, ei rusinaksi muuttuminenkaan. Kun satelee vähän vettä, niin sitä pullistuu ja piristyy kummasti.

      Mitä parhainta pääsiäistä sinne teille <3

      Poista