perjantai 12. marraskuuta 2010

Haluan lomalle ja aurinkoon!

D-vitamiinit eivät taida toimia. Haluan vain lomalle.
Lomalle, lomalle ja lomalle ja aurinkoon!

Mulla on maanantai vapaata, mutta yhden päivän lomalla ei ehdi aurinkorannoille.

Eilen sitten matkalla teatteriin näin junassa "runo raiteilla" runon:

           On vain kaksi paikkaa,
 munkkivuoren ostoskeskuksen kahvila
   ja se katu Palazzo Vecchion takana
            Bargelloa vastapäätä
 joissa sinä sanot tuolla samalla äänellä:
     "ihan kuin oltaisiin ulkomailla"


                  Lassi Nummi

Okei, mä tajuan. Tuo runo tuli juuri oikeaan aikaan eteeni. En pääse nyt aurinkorannalle, en kauas pois, en kolmeksi kuukaudeksi pois tästä paikastani.

Mun pitää nyt löytää tuo munkkivuoren ostoskeskuksen kahvila.

kuva by Tuula Jaatinen
Joo!


12 kommenttia:

 1. Aurinkoa ei saa mistään purkista, mutta hyvä kun muistutit: lähden nyt ottamaan d-vitaaminiannokseni, aamulla unohdin joten otan nyt illalla. Mutta silti: lomat ja aurinko eivät ole siellä purkissa. Voi että!

  Ehkäpä jo ensi vuonna lomailen näihin aikoihin jossain lämpimässä ja aurinkoisessa. Kannattaisi.

  VastaaPoista
 2. Melkein vois jo kokeilla niitä korvavaloja, oletko kuullu niistä. Toisaalta en usko niihin niinko en d-pillereihinkään, mikään ei voi korvata oikeata aurinkoa mutta rupee oleen usko vähissä. Voisin olla kotona huhtikuuhun asti näkemäti ihmisiä ja elämää, sulkeutua pieneen omaan maailmaani jota en halua häirittävän. Töihin on raahauduttava, harrastuksissa käytävä jne. mutta olen toinen ihminen kuin kaksi kuukautta sitten. Oikea minäni herää huhtikuussa, nostaa iloisena päänsä, hymyilee ihmisille ja kertoo hauskoja juttuja. Sitä odotellessa:)

  VastaaPoista
 3. Unohdin sanoa että tosi hyvä kuva susta. Juuri noin pirtsakalta ja onnelliselta haluaisin näyttää.

  VastaaPoista
 4. Minullakin oli matkakuumetta, mutta nyt on alkanut vähän hellittää...;D Ulkoilua, kunttilöitä, hyvää musiikkia, kirjoja, lehtiä, kivaa puuhastelua, naurua,arjen kiireitä, niin ja tietty sitä D-vitamiinia, kyllä se siitä...;)

  Halaus viikonloppuusi!:)

  VastaaPoista
 5. Elisa; tervetuloa vaan mukaan. Voitais järjestää sellainen naiset-valoon-matka =)

  Sooloilija; mä nappailen nykyään 40 mikrogrammaa päivässä. Mutta kyllä liveaurinko olis superia.

  Henrietta; joo mä luin jutun niitä korvavaloista, mua ei kylläkään kaamosmasenna, mutta loma ja aurinkotarve on kamala. Ehkä tässä eniten jumittaa tieto, että kesäloman jälkeen lomaa on vasta ensivuoden puolella. Eikös tällaisille vanhemmille ihmisille pitäisi olla lakisääteinen lomalisä =)

  Vähän rajasin tuota kuvaa, kun se oli niin aurinkoinen, etten pystynyt sitä kateudeltani laittamaan esille ;-)

  Marge; onneksi on nuo kirjoittamasi tekemiset. Yritän kehitellä maanantaiksi jotain erilaista ja tämän viikonlopunkin vielä jos tekisi noita kirjoittamiasi asioita. Ostinpa sellaisen pehmeääkin pehmeämmän torkkupeiton itselleni eilen, Voin kietoutua siihen, katsoa leffoja, lukea kirjaa, kuunnella musaa ja tuijotella katossa killuvaa hehkulamppua kuvitellen sen olevan aurinko ;-)

  VastaaPoista
 6. Eikö teillä ole talvilomaa? Mä vaihdoin kaikki mun lomarahat vapaiksi joten mulla on vielä lomaa käyttämäti 6 viikkoa, kesällä en käyttänyt kuin 3vko. Ja sit hiphurraa sain sovittua esimiehen kans et aloitan tekeen vuoden alusta töitä vain 80% vuoden ajan. Palkka pienee mutta kiristetään vyötä ni kyllä sitä pärjää. Olen valmis luopumaan rahasta jos saan olla vapaalla edes vähän enemmän.
  Pärjäillään kaikki:)

  VastaaPoista
 7. Henrietta; mä pidin viime kesänä kaikki loppuvuoden lomat, joten olishan mulla ollut muitakin vaihtoehtoja ;-).

  Onneksi olkoon tuosta lyhyemmästä työajasta! Mun mielestä kaikille riittäs 30h/vk työaikaa. Samoilla linjoilla siis ollaan =)

  VastaaPoista
 8. Rupesin miettimään, mitä sisältyy sanontaan "Ihan kun oltaisiin ulkomailla". Mikä tekee ulkomailla olosta niin spesiaalia?

  Omalla kohdallani ensimmäisenä mieleen tulee vapaus. Vapaus arkipäivän velvollisuuksista ja vastuista. Toisena se, että siihen sisältyy jotain uutta, parhaimmillaan seikkailun makua. Ja tottakai se aurinkokin, myös sisäinen eli hyvä olo.

  Kerran Aurinkolahden kahvilassa Vuosaaressa istuessa tuli tuo tunne: "ihan kuin oltaisiin ulkomailla". Aurinko oli jo sisäänrakennettu paikan nimeen, lauantaina oli viikonlopun vapaa olo ja se uutuus oli eka kerta isolla hiekkarannalla Itä-Helsingissä.

  Eli kyllä noita paikkoja löytyy: Munkkivuoresta, Vuosaaresta, ... ;o)

  VastaaPoista
 9. Ari; joo, se on juuri tuo oma mielentila. Jos listaisin aina ihanat ja hyvää fiilistä tuovat paikat kännykkääni tai kalenteriini, niin tajuaisin miten paljon ihania paikkoja ja olohuonetiloja ympärilläni on.

  Nyt siis vaan hitsaajanlasit pois päästä =)

  VastaaPoista
 10. Hyvä Ari! Se aurinko on siellä, missä kipinä valaisee♥

  Vuosaari? Ihan kuin ulkomailla. Meidän Meri aloitti nyt Helsingin yliopistossa ja asuu jossain valoisassa asunnossa paikassa nimeltä Vuosaari. Merinäköala Merillä.

  Birgitta, et sitten aloittanut myös sitä Upiqinon Goldia. Minä vedän sitä satasta;-) Täytyy ottaa aamulla, muuten menee unet.

  VastaaPoista
 11. Leena; tunsin kerran tytön nimeltä Meri Tuuli Aalto =).

  VastaaPoista