tiistai 11. tammikuuta 2011

Hyvin hiljaa

Lumi on muuttunut vedeksi. Tai kuten yön jälkeen aamuvarhaiseksi jääksi.
Ollapa poika ja vimma päästä liukumaan jäisellä "lumitiellä" koko matkan junalle. Sukupuoli ei täsmää eikä liukumisen intokaan.

Rautatientorilla luisteluradan ympärillä on vesilammikoita, sohjoa ja liukasta. Jäätä tarjolla halukkaille, vettä ja loskaa muille.

Lits, läts, lits, läts sanoo askeleeni. Harmi näitä kenkiä, tuskin näette ensitalvea.

Monta horjahtelijaa saa minut sätkymään. Hermot toimii heti kun näen äkkinäisen liikkeen. Rautatieasemalla tuli vastaan nainen valkoisen kepin kanssa. Hänen pienoinen horjahduksensakin hetkautti minun lihaksiani. Älä nyt vaan kaadu!

Melkein nousi hymy, mutta vain mielen kaukaisessa sopukassa. On ollut nainen nyt vähän kateissa. En tiedä nukkuuko se talviunta vai onko eksynyt mielen sopukoihin.

Junassa mietin tyhjää oloani. Turta.
Miksi turta? Millä perusteella?
Turhaanko vai vieläkö olen näin väsynyt loppuvuoden töistä.
Katsoin sitten mikä on ollut hyvin tänään...

työkaverini -iloinen ja naurava
auttavainen ja tehokas fysioterapeuttini
poikkeuksellisesti lyhyt työpäivä
kaunis lehtikuvio cappuccinon pinnassa -taitava kahvintekijä on ilo silmälle

ja nyt kotona vielä:
tyytyväinen poika ruokalautanen edessään
innostunut mies kameransa kimpussa

Eli kaikki hyvin tässä valtakunnassa. Ehkä mä nyt vaan annan itselleni luvan olla väsynyt.
Nostan jalat ylös.
Enkä tee mitään.

Lauryn Hill sai aikoinaan minut pitämään tästä biisistä.
... One time...

4 kommenttia:

 1. Ai toi on hyvä biisi, mun ei tarvii ees kuunnella muistin sävelen heti biisin nimestä ja alkoi pyöriä päässä. Mua väsyttää kans koko ajan mutta se on varmaan tätä valottomuutta vielä. Ehkä maaliskuussa rupee oleen hieman pirteempi ko valoakin enemmän. Jos väsyttää saa olla väsynyt eikä tarvi keikkua kun peipponen jos ei jaksa:)

  VastaaPoista
 2. Turta olo on tilan tekemistä tulevalle. Anna vaan lupa itsellesi olla sellainen kuin olet. Pysähtynyt, hiljainen ja väsynyt. Niin kuin näet, silloin huomaat pieniä asioita. Niinkuin nyt tuon crémankin tuossa valkoisessa kupissa.
  Mukavaa rospuuttoaikaa, kaikesta huolimatta.

  VastaaPoista
 3. Henrietta; kyllä suomessa pitäisi talvella olla kaikille halukkaille talvi-uni-kuukausi tai kaksi. Kai se olisi kansantaloudellisestikin kannattavaa joko lähettää työntekijät aurinkolomalle 2 viikoksi/talvi tai sitten antaa niiden koisia kotonaan. Tulis reilusti enemmän hymynaamoja takas töihin, kai ;-)

  Jukka; kiitos, tuo olikin hyvä huomio "tilan tekemistä tulevalle". Yllättäen huomasin tänään, että turta olo sisältää myös hiljaisuuden. Tyhjän tilan joka on ok. Jospa se meneekin niin, että turta tila vie hiljaisuuteen ja tyhjään ja sieltä synty jotain uutta. Tai että sinne ainakin mahtuu jotain uutta. Kiitos Jukka!!

  VastaaPoista