lauantai 15. marraskuuta 2014

Vieraalla maalla: Kotikuntoilu

Blogimaailmassa käydessäni löysin Vieraalla maaperällä -haasteen. Haasteessa on tarkoitus blogata jostain itselle vieraasta aiheesta, jota ei muutoin toisi blogiinsa. Tähän haasteeseen on vastannut ainakin Pihi nainen, Taikasaappaat ja Kirjavalas.

Unelma - tavoitetila:
Lähes vihreänä kateudesta katselen miehen siskoa, jolla on älyttömän vahvat ja lihaksikkaat kädet, kauniit jalat, mahdottoman upea niska ja selkä. Siis kokonainen pakkaus kiinteää, kesäisin suklaanruskeaa naista. Tiedän että tämän eteen on tehty työtä: käyty salilla jne...

Kotikuntoilulla kohti tavoitetta:
Työpaikkani tarjoaman ilmaisen kuntosalin sijaan minä ahkeroin ehdottomasti kotona. Syy on lähinnä siinä, että joutuisin kävelemään "väärään suuntaan" noin kilometrin mittaisen matkan.

Siispä kotiharjoitteluni koostuu mm. seuraavista mahdollisuuksista:

Käsipainot 1 ja 3 kg
Joskus meille hankittiin 3 kilon mustat käsipainot (rumat). Ei mennyt kauaakaan, kun huomasin punttien olevan liian painavat ja meille tuli kauniit valkoiset kilon painot.

Liike: molempiin käsiin yhdet painot ja sitten vaan käsiä heiluttelemaan suuntaan jos toiseen. 3 x 10 toistoa. Muista hallitut liikkeet ja pidä keskivartalo tiukkana ja leukaperät rentona.


Keppijumppaa
Työkaverini innoittamana hankin aikoinaan Gymstickin. Sitä olen käyttänyt alle 20 kertaa. Viimeksi viime viikolla lämmittelin vehkeellä olkapäitäni. En viitsinyt turhaan ottaa suojapussia pois tikun päältä, tulihan siitä pientä lisäpainoa liikkeeseen...

Liike: Olkapäiden lämmittely: 3 x 10 toistoa suorin käsin yläviistoon sekä 3 x 10 toistoa kyynärkoukusta suoraksi yläviistoon.

Wii  + tasapainolauta
Viriiliä kotiliikuntaa varten on myös Wii. Satunnaisesti kaivan sängyn alta tasapainolaudan esiin, laitan levyn pesään ja sitten ihmettelen mikä mättää. Useimmiten mättää se, että ohjainten tai laudan patterit ovat heittäneet veivinsä. Parhaimmassa tapauksessa saan kerättyä patterit talon muista laitteista ja sitten aloitan heilumisen.

Liikkeet:
Notkeus: vähintään 6 eri joogaliikettä, joista saan lähes aina 100 pistettä (kyllä nyt oma kehu haisee).
Voima: puserran vähintään 4 lihasvoimaharjoittelua (arvasitkin jo, ettei tästä tule pistejuhlaa).
Aerobinen: Jos oikein innostun vedän pari nyrkkeilysäkkiharjoitusta -säkin potkiminen on muuten oikein hauskaa (mitään muuta ei sitten saa potkia).
Reaktiokyky: Jalkapallomaalivahtina. Pelissä pitää puskea palloa, mutta väistää kohti lentäviä kenkiä. Minä useimmiten pukkaan kengätkin ja saan runsaasti miinuspisteitä ;-).

Yhden käden leuanveto jalat lattiassa =D
Lisävoimaa oman kehon painolla
Ystäväni mies katsoi kesällä ruikulakäsiäni ja kertoi, että voimaa saisin negatiivisilla punnerruksilla ja leuanvedoilla sekä tekemällä lankkua.

Kokeiltiin sitten kotona leuanvetoa:
kodin molemmat miehet auttoivat minut ylös valmiiseen leuanveto-asentoon, josta sitten yritin laskeutua hallitusti suorille käsille.

Tämän hetken tulos:

 • negatiivinen leuanveto - 1 veto (koska en pääse alkuasentoon yksin, enkä enää kehtaa kysyä miehiltä apua)
 • negatiivinen punnerrus - 10 tehty kesän jälkeen (no olen vaan niin pirun laiska)
 • lankku - aina menee vähintään 15 sec enemmän kuin siipalla ;-)


* * *

Tämä oli niin surkeata ajateltavaakin, etten enää postaa kotiharjoitteluistani. Lupaan ja vannon... kautta kurttuisten kyynärpäitteni...

Lähden mieluummin kävelylle =)


12 kommenttia:

 1. Voin ihan kuvitella sen kateuden;D mutta sullahan Birgitta on hyvät välineet kotona niitä lihaksia varten. Mulla on myös 3 kilon painot,on joogamatto ,iso pallo,ja pilates-nauhat. Ja kuntosalissakin käyn,mutta paljon vähemmän kuin oli tarkoitus,on se sellaista itsensä pakottamista.Mukavia kävelyhetkiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin Jael, minulla on välineitä ja laiska luonne tässä asiassa =). Pilates on lempisisälajejani, siinä kyllä keho vahvistuu.

   Ihanaa viikonloppua sinulle =)

   Poista
 2. Kotikuntoilusi on ihan hyvällä mallilla koska sä sentään teet sitä toisin kuin monet muut jotka aloittavat ja lopettavat jos ei nyt ensimmäisen niin viimeistään toisen kerran jälkeen.
  Kaiken kaikkiaan fyysinen kuntoilu on enemmänkin masokistista mentaaliharjoittelua koska ihminen on a) pirun hyvä valehtelemaan itselleen mutta toisaalta b) hemmetin hyvä perustelemaan tekojaan joten se on ikuista vääntämistä lepäänkö/ teenkö - vaihtoehtojen välillä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Paimen!

   Niin, pitäisikö liikkumisen ylipäätään olla vain sitä, että kyykkii pyykkikoneen äärellä, venyttelee pyykkejä kuivamaan laittaessaan, liikuttelee ranteitaan tiskatessaan, ojentelee kylkiään astioita kaappiin laittaessaan, raivoaa hikipäisenä imurin varressa ympäri asuntoa (heh heh...), vahvistaa reisiään sohvalle istahtaessa ja rappusia noustessa... tai vielä parempaa eli halkoa puita!

   Keho on luotu liikkeeseen, siitä olen varma. Jos omaa minun kaltaiseni mielen (jonka mukaan liikunta olisi hyvä olla luonnollista tekemistä), niin on kai kuitenkin tehtävä muutakin, sillä kaupunkilaisasunnossa on kovin vähän järkevää puuhattavaa, jotta keho ei rapistu ennen aikojaan.

   Poista
 3. Hyvä Birgitta! :D Minäkin olen aloittanut kotikuntoilun -poljin pyörää 10 min. ja enempää en jaksanut/ viitsinyt. Mutta on minulla suunnitelmia, jotka aloitan huomenna... tai sitten... Aivojumppaakin voi harrastaa, kuten esim. täyttää ristisanoja? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuule, 10 minuuttia paikallaan pyöräilyä on minusta hieno saavutus!
   Aivojumppa on kivaa, ihan tavallinen ajattelukin :-)

   Ihanaa tulevaa viikkoa sinulle!

   Poista
 4. Negatiivinen punnerrus. Kuulostaa ihan mun mielentilaltani punnertaessa. (Juu, en harrasta.) Mitä se negatiivinen punnerrus oikeasti on? Kysyy ihminen, joka ei viihdy ohjatuilla jumppatunneilla. (Ne taitaa kyllä olla nimeltään jotain bodypumppeja ja bodycombatteja eikä jumppia.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Negatiivinen punnerrus tarkoittaa, että yläasennosta laskeudutaan alas lattialle (eikä tehdä ylös tapahtuvaa punnerrusta laisinkaan) = olet suorin käsin "punnerrusasennossa" ja sieltä koukistat käsiäsi laskeutuen alas lattialle. Näin lihaksille tulee vain alastuloliike. Tällöin hermotus alkaa pikkuhiljaa toimia ja jossain vaiheessa liike on sen verran helppo, että voi kokeilla punnerrusta ylös =). Jos tätä liikettä ei voi tehdä lattialla, niin sen voi tehdä myös nojatuolia tai kaidetta vasten.

   Negatiivinen leuanveto -liike alkaa siitä, että leuka on vetotangon yläpuolella ja sieltä laskeudutaan hallitusti alas suorille käsille. Jokin kuminauha olisi hyvä olla apuna tuossa leuanvedossa, jotta itsensä saisi hilattua alkuasentoon.

   t. koti-pump-humps-oho-dumb

   Poista
 5. Mites olis negatiiviset käsipainot, sellaiset heliumpalloavusteiset?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hitsit, tästä saisi hyvän joulun top-1-joululahjan! Olisi mahtavaa kun tuossa olohuoneen lattialla olisi sellaiset hopeiset isot voimamiehen heliumpainot. Kyllä vierailla olisi ihmeteltävää...

   Saisin upeita kuvia tänne blogiin. Niitä voisin jopa julkaista =)

   Poista
 6. Oi!! :D Päätin hankkia meille leuanvetotangon pitkän jahkaamisen jälkeen heti tänään!! Tahdon ehdottomasti koettaa yhdenkädenleuanvetoa jalat lattialla!! Ehkä käyttöä keksisi myös molemmat pojistani. Ehkä jopa minä roikkuisin mieluusti siinä selkääni paukautellen. Jos en löydä lähimarketista, niin aion kirjoittaa Joulupukille. :)

  Kauniisti niiauskiitän Birgitta ideasta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt sitten vaan roikkumaan =) Ihanaa viikonloppua sinulle!

   Poista