lauantai 2. huhtikuuta 2011

Reign Over Me -kyynelehtivän nostalgiameri

kuunteluun Love Reign O'er Me
Kipeänä kotona katselin elokuvaa.  Siis olen taas sairaana ja nyt kyllä ottaa aivoon aika satasella. Mistä näitä tauteja oikein tulee =( Aarrgghh.....

Tallensin leffan pelkästään sen nimen vuoksi. Reign Over Me nimi toi heti mieleen samannimisen biisin ja nuoruuteni vaikuttavimman elokuvan. Kävin kaverien kanssa katsomassa Quadrophenia-leffan ja sen jälkeen Who, Quadrophenia ja varsinkin tämä kappale on kuulunut osaan minua tai menneisyyttäni.

Vinyyli on soinut silloin tällöin ja sen myötä joudun aina nostalgia ja kyynelmereen. Sama kappale soi myös tässä elokuvassa. Ja niinpä tätäkin leffaa katsellessani istuin märät hihat poskillani ja niistin ja kyynelehdin vuorotellen. Ja kyllä, niistin aina nenäliinaan ;-)

Mä pidän Adam Sandlerista, sillä pehmeät kasvot, herkkä hymy ja kummallisen vetoava olemus. Reign Over Me leffan tarina on surullinen, mutta mielenkiintoinen. Siinä hammaslääkäri näkee kadulla vanhan opiskelijakämppiksensä, jonka perhe menehtyi äkillisesti. Hammaslääkäri yrittää saada vanhaan ystäväänsä jonkinlaista otetta. Hän pohtii miten auttaa kaveria, joka tuntuu katoavan erilaiseen todellisuuteen kuin itse, eli pelien, musiikin ja hengailemisen maailmaan.

Elokuvassa on kyllä hauskojakin kohtauksia. Sillä vaikka elämä olisikin välillä tuskaa ja ahdistusta omasta elosta, työstä, arjen tylsyydestä tai toisen henkilön traagisesta kohtalosta, niin elämä myös aina näyttää huumorinsa, joko tahattomalla komiikalla tai sitten rohkeudella katsoa aivan toisella tavalla.

Tässä leffassa on tietysti sellaista jenkkimäistä helppolukuisuutta, mutta jos sen sivuuttaa, niin mielestäni tarina on koskettava kaikkien roolien suhteen.

...Tai sitten tämä pirun tauti ja toi biisi vaan tunnemyllerryttää mua kunnolla =)


3 kommenttia:

 1. Tämä oli yllättävä elokuva. Erityisesti Adam Sandlerilta koskettava ja paneutuva roolisuoritus. Tämän roolin jälkeen olen pitänyt Adamista. Haluaisin häneltä lisää samanoloisia rooleja ja elokuvia.

  Paranemisia olotilaasi!

  VastaaPoista
 2. Mä olen aina ollut pihkassa Adam Sandleriin, mutta tän leffan jälkeen heräsi myös suuri kunnioitus, siinä on tosissaan (moni)lahjakas näyttelijä.Elokuva oli niin koskettava. Odotan aina innolla Sandlerin uusinta leffaa, enkä ole vielä kertaakaan pettynyt, vaikka roolien erot ja elokuvien tasot onkin välillä suuret.. Ah, on se vaan niin ihana <3

  Hitsi, noita tauteja.. Toivottavasti paranet pian! Lähetän täältä paljon lämpöisiä paranemis-halauksia. :)

  VastaaPoista
 3. Sooloilija ja Karkki; kiitos, olo on jo parempi. Sohva, nenäliinat ja liuta elokuvia lepuutti potilasta. Ja Karkki, ekan kerran ikinä huippasi joka kerta kun niistin, niinpä tulit mieleeni monesti.

  VastaaPoista