torstai 7. huhtikuuta 2011

Ja toiset ovat hulluilla päivillä

Aamulla oli Helsinki sumuinen kaupunki. Se oli kuin unessa valkoisen harson takana. Kaunis ja hiljaisen oloinen, vaikka hiljainen se ei ollutkaan.

Päivällä sumu oli muisto vain ja sen tilalle tuli kevätsade. Sade ropisi vielä kotiin tullessani. Se ripsui varjoon ja kasteli jalat. Jalkojen alla taas kahisi hiekka. Mutta vallatonta kävelyä piti vielä hillitä, sillä matkalla kotiin on mutkiteltava ruskeita miinoja.

Kevät. Niin, sen seuraava muoto näkyi talon kulmalla. Talonmies ja puhallin. Hiekkapyörre ja puhdistuva katu.

Kohta ei ole kuin asfalttia, hienoa hiekkapölyä ja nurmen päällisten lumikasojen valuvat vesinorot. Lisämausteeksi puroja hiekkateillä ja siellä lapioivat lapset.

Kyllä vuodenajat on hauskoja. Niiden tulo on väistämätöntä ja tuttua, mutta aina ne saavat olon huokailemaan.

Vajaan viikon sisälläolon jälkeen tuntuu, että kevät ehti yllättää tulollaan. Kyllähän linnut visersivät jo aiemmin, mutta tänään näkyi pihalla sepelkyyhkypari ja varpuset lauleskelivat äänekkäämmin aamulla.

Keväällä kevennyn. Sekä ajatuksissani, vaatteissani että väreissäni. Jopa ruuaksi toivon jotain mehukasta, maukasta ja keveää.

Ja nyt yllättäen kaipaan vettäkin.

Sillä mitä olen taas oppinut; vesi auttaa kehoa parantumaan. Se pesee luonnon ja se pesee minut. Vesi ravitsee ja hoitaa.  Oppia ikä kaikki, rouva, kun juo vettä, niin ei jää rusinaksi. Kun juo vettä, niin ärsytyksesi aiheet, pöpötkin, joutuvat tulvan valtaan ja lähtevät litomaan.

Vettä ja vesimeloonia, kiitos.
Ai, että ketään ei olekaan kotona mun lisäksi. Pitää siis hakea ihan itse ;-)

4 kommenttia:

 1. Siis on niin ihanaa, kun alamme saada kotimaisia kirsikkatomaatteja. Elän melkein niillä;-) Ja ruokapuoli kevenee ihan huomaamatta.

  Minä juon vettä ihan kehoittamatta. Se kostuttaa ihoakin sisäisesti nautittuna.

  Katkarapusalaattia nyt jo kerran viikossa. Kalaa kahdesti viikossa. Kohta lounaaksi vain mansikoita...

  VastaaPoista
 2. Tämä on se ihanin vuodenaikojen vaihto, talvesta kevääseen..

  VastaaPoista
 3. Hyvä että hait vähän tuoreita kukkia ne parantaa ainakin sielua:) Mä laitoin toisen satsin kuvia messuilta. Siellä oli joku kukkasidontakilpailu ja niiden tuotoksia laitoin ilmoille, ne on aivan ihania ja kun osais edes vähän sitoa olis aivan mahtavaa.

  VastaaPoista
 4. Leena; mulla tekee tiukkaa toi veden juonti, mutta mansikoiden syönti ei sitten laisinkaan. Pakkanen on kohta aivan tyhjä marjoista, mansikat loppui ensimmäiseksi. Kesä saisi siis tulla senkin puoleen nopsaan =)

  Elisa; eikö olekin. Keväällä asiat yhtäkkiä nopeutuu ja nopeutuu. Päivä pitenee ja viherrys ja viserrys alkaa.

  Henrietta; sielu kyllä paranee =) mutta tauti on sitkeässä. Pitää kai mennä taas lekuriin =( Nyt pitää sitten taas siirtyä sun sivuille katsomaan mitä muuta kaunista messuilta löytyi...

  VastaaPoista