maanantai 2. toukokuuta 2011

Olen omalla kartallani

Jos joku 10 vuotta sitten olisi sanonut mulle, että seinälläni tulee olemaan pysyvästi aarrekartta, joka vieläpä toteutuu, olisin pyytänyt lähettämään itseni pyöreään ja pehmeään huoneeseen ;-).

Höppänä tai en, mutta nyt on taas uusi aarrekartta syntynyt =D. Edellisen laitoin laatikkoon säilöön. Samalla päätin hankkia aarrekartoilleni samanlaisen säilytyskansion kuin tauluilleni. Niin ne säilyvät paremmin ja myöhemmin voin ihmetellä ja katsella mitä kaikkea olen toivonut, mitä olen saanut ja vielä hauskempaa: miten olen saanut sen minkä halusin.

Mun on ollut vähän vaikeaa laittaa karttaan kovin isoja tai konkreettisia asioita, ehkä ne ei ole mun juttuja. Helpoiten tilaan matkoja, tunnelmia, yhdessäoloa, hyvinvointia, vahvempaa kehoa jne.

Nyt kuitenkin huomaan tilanneeni jotain erilaistakin. Sellaista mikä tuntuu kivana kihelmöintinä kropassa. "Ai että tuollaista tuli tähän karttaan. Onpas kiva nähdä miten tuokin toteutuu."

Isolle pohjalle, mieluiten A2
Netistä löysin tällaisen aarrekartan malliksi. Jos tämä olisi mun karttani, niin laittaisin ehdottomasti keskikuvaan, ylimpään parisuhdekuvaan ja auton kuskin paikalle oman kasvokuvani.

Alitajunnalle ei ole mitään väliä onko kuvan tyyppi selin kuvaan ja omat kasvot ovat eteenpäin. Alitajunta vain ymmärtää, että tuolle naamalle tuo asia =)

Lisää siis aina aarrekarttaasi oma kasvokuva (mieluiten tuore ja hyväntuulinen).

Ja jos haluaisin tuon auton, mutta valkoisena, niin etsisin auton kuvan oikealla valkoisella värillä. Olen kuullut niin monesti kertomuksia, joissa se "väärän värinen" auto tuli pihaan, etten viitsisi turhaan riskeerata ;-)

Hauskinta aarrekarttojen tekemisessä on se, ettei minun tarvitse tietää miten saan ne asiat, joita toivon ja laitan karttaan. Minun tulee vain katsella karttaani ja imeä se tunnelma ja hyvä olo, joka kartasta huokuu. Kartan teon jälkeen luotetaan, luotetaan ja luotetaan sekä annetaan ajan (tai jonkun nimeltä mainitsemattoman) hoitaa lopputyö.

Tietysti kun toiveeni sitten tulee kohdalleni, niin minun tulee vastaanottaa se. Turha on toivoa vaikkapa uutta upeaa uraa, jos ei ota tarjottuja tai eteen tulevia mahdollisuuksia vastaan.

Jos olet laittanut karttaan jotain sellaista, mikä ei myöhemmin tunnu enää hyvältä, niin ota se pois. Olen ottanut myös vanhoista kartoistani sellaiset kuvat pois, joita en toivo itselleni.

Lehdistä ja netistä kuvia löytyy kaikesta mahdollisesta
Tee toiveistasi ilolla jotain näkyvää. Katsele ja ihaile karttaasi mieluiten päivittäin. Pidä se siis esillä. Ja jos et halua näyttää toisille karttaasi, niin laita sen eteen vierailujen ajaksi vaikka taulu =)

2 kommenttia:

  1. Minä olen kerran vuosia sitten tehnyt aarrekartan - pitäisi ehkä tehdä uusi. Uusin unelmin. Onko sinun karttasi perinteistä leikkaa-liimaa-mallia vai jotain muuta..?

    VastaaPoista
  2. Rosa; minä teen isolle värilliselle arkille (Tiimarista saa edullisesti noita arkkeja) ja teippaan niihin sellaisilla valokuvatarroilla kuvat. Liima käy myös oikein hyvin, mutta koska joskus muokkailen karttaa, niin olen huomannut, että kulmatarrat irtoaa kohtuullisen hyvin.

    Kokeilepa tehdä oma uusi kartta itsellesi, siitä saa niin hyvää virtaa =)

    Kirjoitin joskus blogin toivelistan teosta: http://skooljakulaus.blogspot.com/2010/09/olispa-kiva-jos.html

    VastaaPoista