keskiviikko 19. lokakuuta 2011

Viiden sanan haaste

Elegialla oli mielenkiintoinen haaste, johon nyt osallistun. Jos haluat itse mukaan tähän, niin mainitse siitä kommentissasi. Ideana on, että annan sinulle viisi sanaa/asiaa, jotka miellän sinuun ja sinä vastaat haasteeseen.

Minä sain tällaiset sanat Elegialta:

1. Maalaaminen
Tunnen partani osoittavan taivaaseen ja takaraivoni tarttuu selkärankaani kun taas kylkiluuni kasvavat ilmassa yläpuolellani kuin harppu, siveltimeni tiputtaa kasvoilleni muuttaen minut koristelluksi katukäytäväksi.

Lanteeni kaivautuvat vatsaani ja vastapainoksi työnnän pyllyni ylös kuin hevosen takapuolen; jalkani joita silmäni eivät vartioi, liikkuvat turhaan.

Nahkani venyy edestä  pitkäksi kun taas takaa se on laskoksilla ja kutistuu ja olen taipunut kuin Syyrialainen jousi.

Vääriä ja outoja ovat sen vuoksi mieleni muodostavat arvostelut, sillä on vaikea tähdätä suoraan vääntyneellä hernepyssyllä.

Puolusta kuollutta kuvaani, Giovanni, ja kunniaani. Tunnen oloni pahaksi tässä paikassa enkä ole mikään maalari.
Michelangelo
(kirjoitettu maalatessa Sikstuksen kappelin kattofreskoa)
2. Ilo
kadotin sen joskus, enkä haluaisi enää koskaan käyvän niin. Olla turta, olla ilman mitään tai ketään, se ei voi olla elämän tarkoitus. Ei ainakaan minulla. Sen vuoksi olen opetellut huomaamaan pieniä, jopa mitättömiä asioita. Ja mitä enemmän katson ja huomioin, niin eteeni tulee uusia tuulia, kuten tämä valokuva, jonka löysin kaivaessani kamoistani tuota Michelangelon kirjoitelmaa. Yksi pieni valokuva ja sitten ymmärrys, että rakkaus on ilon sisällä.

  
3. Kiltteys
Niin pitkään,
kun olen kiltti toisille pelkän tunnollisuuden vuoksi,
enkä osaa kuunnella tai kunnioittaa itseäni,
tulos on sisälläni tällainen:
4. Peili,
kuvastin elävässä tai lasipinnassa. Joskus näen toisessa enemmän kuin mitä hän itse näkee. Toisinaan en näe omasta peilistäni mitään muuta kuin tyhjyyttä tai puutetta. Mutta sellaisiakin päivä on, jolloin peilistä katsoo jotain suurempaa ja rakentavampaa ;-)

5. Vastuu
valinta ja vastuu, se on niin simppeliä =)

6 kommenttia:

 1. Bravo Birgitta! Luulin tuota ekaakin tekstiä sinun kirjoittamaksesi. Se olisi voinut olla.

  Mikä hurmaava pikkuneiti sinä olitkaan!

  VastaaPoista
 2. Ai kauheeta mistä löysit tuon kiltteys kuvan, oikeesti kamla ja pelottava. Joo palset on ihania ja söpöjä mut toi taitaa olla kaikkien vanhempien painajainen (toivon todella ettei se ole poikasi pienenä) ainakin kuvassa, oikeestihan se on maailman herttaisin pirttihirmu:)
  Tiiätkö maailman on mua vastaan, aloin huudattaa stereoita ja jodlaan niin tuli sähkökatkos...HALOO, olen huono mut en niin huono:) Aika pimeetä oli ja yksinäistä ennenko löysin tulta ja kynttilöitä.

  VastaaPoista
 3. Ehkä noin sata kirjoitusvirhettä, anteeksi. Oikeita sanoja
  -kamala
  -lapset

  VastaaPoista
 4. Leena; Olen joskus nuorena tyttönä kirjoittanut tuon tekstin ylös kuvisvihkooni kun mietin, miten mies noilla taidoilla sanoo, ettei ole mikään maalari. Hei haloo?!

  Henrietta; voi jestas että nauroin täällä kun sait jodlauksella sähkökatkon. Ajattele, mikä virta sussa oikein on =D

  Musta saa aina silloin tällöin tuon näköisen kakaran, ihan tälleen aikuisenakin. Tää ei ole mun pojan kuva, onneksi ;-)

  VastaaPoista
 5. Niin just, kutsu Henrietta paikalle ni maailma pysähtyy ja virrat häviää:)
  Tunnistan kyllä lapsosen kuvasta kans omat känkkäränkkäpäiväni, mutta ei sitä enään kehtaa ns. aikuisena ilmaista itseään ihan noin ankarasti varsinkaa työpaikalla vaikka mieli joskus tekisikin

  VastaaPoista
 6. Henrietta; ens kerralla kun on tylsää niin pyydän sut heti jodlaamaan =)

  VastaaPoista