perjantai 14. syyskuuta 2012

Top 5 rakkaudesta kotiin

Ainosofia haastoi kuvaamaan "Parhaita paloja kodistanne".

Tässä on siis Top 5 paikat kotonani, sellaisena kuin pienessä kodissa voi nyt paikkoja olla.

Top 1. Rakkaudesta taiteeseen

Punaisen sohvan yllä lepää iso taulu, se heihastelee kullan sävyä kun valo osuu siihen. Toisenlaisessa valossa kukat ovat tulipunaisia ja ne täyttävät huoneen rehevyydelään.

Tämä tuotiin ulkomailta sellaisena yönä, jona  lentokentän henkilökunta päätti lakkoilla. En millään suostunut lähtemään lentokentältä ilman tauluani ja vihdoin tuntikausien odottelun jälkeen saimme itse mennä etsimään sitä. Taulu löytyi onneksi, matkalaukkuja odottelimme useamman viikon...


Top 2. Rakkaudesta kirjallisuuteen

Metallinen musta kirjahylly, sopii minulle kuin nenä päähän. Ihastuin siihen välittömästi ja onneksi siippakin. Kirjoista tähän mahtuu vain osa, toisella puolella on dekkarit ja toisella henkisen kasvun kirjat. Sopu sijaa antaa ;-)

Edessä lepää taasen nuorukaisen kitara, pölyyntyneenä. Se siirrettiin yövieraan jaloista pois olkkariin ja nyt olen katsellut kitaraa sillä silmällä, että alkaisinkohan itse harjoitella sen vinguttamista. Tuohon kapeaan kaulaan yltäisi sormeni ympäri.


Top 3. Rakkaudesta ruokaan ja yhdessäoloon   

Keittiön pöydällä on herkän vihreä kulho, jossa on aina hedelmiä. Joskus niitä on niin paljon, että kulhot moninkertaistuvat ja leviävät ympäri keittiötä, mutta joskus pohjalla on se musta banaani, jota miehet kaihtavat kuin ruttoa.

Minusta mustakuoriset banaanit ovat käyttökelvollisia, joten huijaan miehiä ja teen marjasörsseliä, jota kaverit sitten nautiskelevat antaumuksella. Kannattaa aina hyödyntää "vanhatkin" hedelmät -sörssää, mehusta tai jotain.


Top 4. Rakkaudesta musiikkiin

Levysoittimen vierellä, pehmeällä matolla maaten voi kadota toiseen maailmaan viidessä sekunnissa. Kun kuulen neulan siirtymisen eteenpäin ja tunnen pölyhiukkasen tuoman nostalgian sekä rakkaan vanhan muusikon pehmeän äänen, olen aika nirvanassa. Jos ei levysoitin ole kaunistus, niin se on ääniaistillisuuden suloinen onni =)Top 5. Rakkaudesta hyvään

Sain isältäni reilut 25 vuotta sitten tämän pienen valkoisen buddhan. Se on matkannut mukanani yhdessäolomme ajan.

Nyt buddha meditoi puisen vitriinin päällä. Sen seurana on ystävämme Ellun tuomat kristallit, jotka muistuttavat energiapuhdistuksen hyvästä voimasta =)

8 kommenttia:

 1. Hienoa Birgitta <3

  Olipa kiva nähdä nämä. Ja kuinka kivasti kerroitkaan näistä tarinaa.

  Upeaa, kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä haasteesi oli kiva, se sai ajattelemaan omaa kotia eri tavalla kuin aiemmin. Jotkin asiat taitaa kadota tästä kodista pois ja toiset asiat taas korostua =)

   Poista
 2. Hienosti kerrottu haaste! Tuo eka taulu on kaunis,samoin buddha alempana! Ja vanhanaikainen levysoitin;sellaista näkee harvoin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin pidän erityisesti noista kahdesta. Musiikki on sellainen elementti, joka kulkee mukana varmaan hamaan asti. Levysoitin kun meni rikki, niin olin kuin kissa pistoksissa, uusi oli saatava nyt-heti-ja äkkiä =)

   Poista
 3. Kotoista ja sellaista kuin kuvittelinkin, tyylikästä. Eikä kirjat pölyty hyllyssä (eikös ne ole lasin takana)?!

  Niin -ja mukavaa viikonloppua kodissa ja ulkona kodista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä kotoista, mutta tyylikästä, heh enpä tiedä siitä ;-) Lasit on kaikissa kirjahyllyissä, niin on paljon helpompaa. Tämä viikonloppu menikin ihanissa merkeissä, siitä vielä myöhemmin. OIkein ihanaa sunnuntai-iltaa sinulle =)

   Poista
 4. Kirjoituksesi koskettamana luuhailin itsekin ympäri kotiani. Totta, kaikki on paikallaan, erilaisia hämäriä nurkkia käpertyä ja kaikkialla suolalamppuja. Kirjoilla peitettyjä seiniä kaikkialla ja musiikkia kaikissa muodoissaan, soittimia ja eri tallenteita. Ilman musiikkia en olisi olemassakaan. Mieltä avaava kirjoitus. Olen rakentanut kotini itselleni sopivaksi pesäksi, jossa myös läheisteni on lämmin majastella. Katso nyt, mitä sait aikaan ja liikahtamaan...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Soittimia, se kuullostaa hyvältä. Olisi ihanaa osata soittaa oikeasti jotain soitinta. Voi että haluaisin...

   Kiva jos liikahti ;-)

   Poista