perjantai 4. tammikuuta 2013

Leffassa: Koskemattomat

Joskus oli aika, jolloin mietin, aivan aiheesta ja syvästä pelosta, että mitä työtä voin enää tulevaisuudessa tehdä? Mitä työtä voin tehdä ilman käsiä? Kotonakin kaiken teki mies ja minä tunsin oloni niin turhaksi, sairaaksi ja pysähtyneeksi.

Avun otin läheiseltäni kiitollisena vastaan, mutta muuten ongelmani ja ratkaisuni olivat minun. En kaivannut  aiheesta puhumista, en sitä, että muut antoivat omia neuvojaan kipuihini tai olotilaani. Enkä todellakaan kaivannut sääliä.

Eilen kävin katsomassa tositapahtumiin perustuvaa elokuvaa miehestä, jolla ei ole tuntoaistia kaulasta alaspäin. Minun murheeni ovat siis olleet pieniä tähän kaveriin verrattuna. Ja sen vuoksi elokuva tuntui herättävän minut uuteen vuoteen paremmin kuin mikään.

Philippe on rikas mies, joka etsi itselleen henkilökohtaista avustajaa. Niiden tavallisten liibalaaba hakijoiden joukossa on yllättäen musta mies Driss, joka ei tule aivan tosissaan hakemaan työpaikkaa. Hänet Philippe kuitenkin ottaa koeajalle ja työsuhde alkaa takerrellen ja opetellen.

Driss on elänyt pienessä lähiöasunnossa äitipuolensa sekä runsaan lapsikatraan seassa. Tilaa on vähän ja epämääräiset ystävät ja rikoksetkin saavat äitipuolen heittämään kaverin pihalle kodistaan. Philippen työtarjous tulee siis sopivana houkutuksena Drissille ja mies löytää itsensä tekemästä ensimmäistä kertaa elämässään asioita, joita ei ikipäivänä halunnut kuvitellakaan.

Yhteentörmäykset saavat herkullisia olomuotoja väistämättäkin. Driss ei vaikuta kovin vastuulliselta avustajalta, mutta kenties Philippe kaipaakin enemmän rohkeutta, huumoria ja sitä ettei sääli tai ylihuolehtivuus ole hänen kohtalonaan.

Vauhdin hurmaa ja leveää elämäniloista hymyä tuova Driss saa Philippen unohtamaan ikäviin muistoihin, tuoliin ja kipuihin sidotun olotilansa.

Tämä on koskettava, elämänmyönteinen, hurmaava ja vauhdikas elokuva. En ehkä suosittelisi trailerin katsomista, vaan suoraan elokuviin lähtemistä. Jätä jotain muuta tekemättä ja kokeile.

Kuten elokuvassa ja elämässä käy, joskus pitää mennä asioiden läpi, irrottautua, jotta näkee itsensä ja toiset uusin silmin =)

Meillä on huulet, joilla luoda parempia sanoja tai hymyillä. Ja korvatkin, joilla kuunnella mitä muut sanovat tai joita hieroa hellästi ;-)

Traileriin
Ohjaus: 
Eric Toledano ja Olivier Nakache

Pääosissa:
Philippe ... Francois Cluzet
Driss ... Omar Sy

ja mahtavat naiset elokuvassa: 
Yvonne ... Anne Le Ny
Magalie ... Audrey Fleurot

10 kommenttia:

 1. Opsucolo kehui tätä leffaa minulle valtavasti!

  Mukavaa viikonloppua♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä tekee kyllä mieli kehua ennemmän kuin todella paljon =) Lomailu on alkanut mitä mukavimmin ja nyt olen rento ja köykäinen mieleltäni. Pakkanen on kiristynyt ja taivas on kirkas, aahhh. Luen Vierasta lasta ja katselen Juhlien jälkeen -minisarjaa. Oletko muuten huomannut sen, toimii kuin häkä sinullekin =D

   Oikein ihanaa viikonloppua sinullekin ♥

   Poista
  2. Nyt on tulossa ensi-iltaan 11.1. Annan Karenina, pääosassa Keira Knightley!

   Ja kiitos samoin: Taas hyvää viikonloppua♥

   Poista
  3. Huomasin tuon Kareninan, siinä näyttää olevan varmat näyttelijät mukana, joten pääset varmasti historian humuun mukaan. Onneksi on tuo perjantai huomenissa, vaikka sunnuntai meneekin mulla kurssilla ollessa. Siis odotellaan lauantai-iltaa ♥

   Poista
 2. Kuulostaapa hienolta elokuvaelämykseltä! Tuon aion ehdottomasti katsoa jossakin vaiheessa. Mukavaa loman jatkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos M =) Jos mahdollista, niin käy leffassa ♥

   Poista
 3. Täälläkin tuota leffaa on kovasti kehuttu;pitäisi joskus nähdä se.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käy katsomassa, tästä leffasta tulee superhyvä olo =)

   Poista
 4. Aaah mun on niin ikävä Drissin mahtavaa hymyä ja tarvitsen kans oman Drissin:)
  Kiitos vielä seurasta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos leffavalinnasta =). Kyllä miehellä oli niin upea hymy ja valloittava olemus, että sitä kelpaa katsella toisenkin kerran. Ihanaa viikonjatkoa sinulle!

   Poista