keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Kolmassadas postaus =)

Muuttolintu lähetti minulle kauan kauan sitten haasteen. Olen katsellut kysymyksiä moneen eri kertaan, mutta ne tuntuivat kovin vaikeilta. Nyt iltapimeän aikaan avasin taas Muuttolinnun viestin ja huomasin hengittäväni kysymyksiä rennosti sisään. Ja yhtä helposti tunsin vastausten pulppuavan uloshengityksen myötä.

Eihän nämä nyt niin vaikeita olleetkaan, vai ovatko sinusta?

1. Mistä saat voimasi?
Minä luulen, että voima ei ole henkilökohtaista. Mikä ikinä saakin meidät tekemään ihmeitä tai voittamaan vaikeuksia, niin se on jonkinlaista meissä syvällä sisällä olevaa valovoimaa. Se ei ole egon pulinaa tai älyllisyyttä, vaan jotain suurempaa ja isompaa. Eikä minulla ole sille parempaa nimeä kuin valo, ilo, rohkeus, sielu, suuri minä, puhdas hyväksyvä energia. Siitä meidän voimamme syntyy.

2. Mitä ilman et voi elää?
Sieluani ja rakkautta, ilman niitä olisin tyhjää ryppyistä kahisevaa paperia.

3. Rakkain muisto lapsuudesta?

Tähän aikaan vuodesta tulee väkisin mieleeni mummoni ja yksi kesä hänen luonaan Katri serkkuni kanssa.

Me olimme pieniä natiaisia ja olimme ihastuneita ukin autoverstaalla töissä olevaan ilmeisen hurmaavaan kaveriin. Kävimme Katrin kanssa salaa riipimässä raparperit irti maasta ja sidoimme ne taitomme mukaan ympärillemme. Sitten me kaksi bikiniviritettyä raparperihameista menimme keikistelemään verstaan hämyihin, kunnes ukki lopulta pisti meidät pihalle ja saimmekohan mummolta pientä sapiskaa.

Tämän mummon luona luulen syöneeni joka päivä täytekakkua taikka makeaa munapiirakkaa (kuin sitruunapiirakka, mutta ilman sitruunaa). Ja varmasti tästä olen oppinut sen, että jo aamiaisella voi herkutella täytekakulla =)

4. Jos olisit eläin, niin mikä eläin kuvaisi sinua parhaiten?
Eläimellinen nimeni olisi Birgitta Mangusti-Leijona.
Pelkuripäivänä mangusti. Laiskana, rohkeana, karjuvana ja ylväänä leijona.

5. Mikä on Sinun elämäsi tarkoitus?
Elää tämä elämä paremmalla tuulella, mielellään iloisella mielellä ja hymy huulilla. Tuottaa edes jollekin hyvää mieltä täällä oloni aikana.

6. Elämänohje jonka haluat jakaa tässä?
"Ikävä juttu, mutta samalla hauska!" Tämän opin olen perinyt ja tätä kannan mukanani hautaan asti. Asioilla on aikansa ja maailma muuttuu aina johonkin suuntaan. Menemällä myötävirtaan pääsee kevyemmin eteenpäin kuin uimalla vastavirtaan.

7. Oletko sovussa itsesi kanssa?
Useimmiten olen, toisinaan tappelen itseäni vastaan minkä kerkeän. Tiedän enemmän kuin mitä tekemisilläni osoitan. Eli kannattaa kuunnella mitä minä sanon, kuin tehdä niin kuin minä teen ;-)

8. Mikä saa sinut raivon partaalle?
Oma tyhmyyteni tai avuttomuuteni. Toisten tyhmyydet ovat pikkujuttuja omiini verrattuna (poislukien käsittämättömät epäoikeudenmukaisuudet).

9. Missä haluaisit olla nyt?

Totta puhuen haluaisin juuri nyt olla tässä kotona, illan hämyssä ja hiljaisessa kodissa. Sen lisäksi haluaisin, että huomenna minulla alkaisi pitkä vapaa. Sellainen vapaa, että olisin irti työvelvollisuudesta vaikkapa vuoden verran.

10. Kerro hauska vitsi

Cannesin maantiellä kävelee kaksi vuohta. Toinen huomaa tiellä filmikelan. Se tönäisee kelaa ja kela lähtee pyörimään maantietä pitkin purkaen filmin kippuraiseksi nauhaksi. Vuohet riemastuvat ja alkavat syödä filmiä eri päistä. Lopulta ne kohtaavat toisensa syötyään koko kelallisen.
- Eikös ollutkin hyvää, myhäilee toinen vuohi.
- Joo-o, mutta kyllä kirja oli minusta parempi.

11. Keksi itse kysymys ja vastaa siihen
Taustamusiikkisi on tällä hetkellä vallattoman kuulloista. Mitä ihmettä oikein kuuntelet?
No tätä: That's Her Now

Syksyn iltojen iloksi voit sinäkin tarttua kysymyksiin jos siltä tuntuu. Taikka nautiskele tyynestä säästä kera lempeiden sävelien =)

13 kommenttia:

 1. Lämpimät onnittelut kolmensadan hienon postauksen johdosta! Hauskaa, että vastasit kysymyksiini samaan aikaan, kun laadin uusia... Mitähän kertoo kysymysten laatijasta, että uusissa kysymyksissä on yksi täsmälleen sama, liittyen lapsuuden rakkaaseen muistoon? Eli sinun tarvitsee vastata vain kymmeneen, koska yksi on sama... ;) Alan kuuntelemaan taustamusiikkiasi varhaisaamun ratoksi. Mukavaa päivää sinulle, Birgitta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset M =) Lapsuuden rakkaat muistot ovat sinulle siis tärkeitä. Itselleni mukavat lapsuusmuistot liittyvät kesiin ja mummojen luona oleiluun, itseasiassa siellä taitavat olla koiraani lukuunottamatta kaikki muistikuvani naperona olemisestani.

   Oikein ihanaa viikonjatkoa sinulle!

   Poista
 2. Samoin, onnittelut kolmensadan tullessa täyteen!
  Mukava postaus ja teikäläinenhän on ollut mukulana varsinainen viettelijätär....raparperibikinit ja kaikki! ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Peppone. Ajan kanssa saa kummasti aikaiseksi tekstiä ;-) Me oltiin kyllä aika kilttejä viettelijöitä, valittiin kuitenkin kasvimaalta ne isoimmat ja peittävimmät vaatetukset. Toinen muistoni joka tuli heti mieleen liittyi lehmään, ehkä oli hyvä että jätin sen kertomatta =D

   Poista
 3. Birgitta Mangusti-Leijona,tosi kivaa oli lukea näitä vastauksiasi,aina oppii jotain uutta:) Ja onnea 300.postauksen johdosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset sinullekin Jael =)
   Näköjään vaikeat kysymykset ovat niitä antoisampia. Mangusti-Leijonana olen aivan omimmillani ;-)

   Poista
 4. Onnea Birgitta, kolmesataa kun on lasissa! Oli kiintoisaa lukea vastauksiasi, ne tuovat bloggarin hitusen lähemmäksi ja avaavat persoonaa lisää.

  Uusia mielenkiintoisia tekstejä odotellessa voimaannuttavaa viikonvaihdetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainahan sitä jotain paljastaa itsestään tai havainnoistaan täällä kirjoittaessa ;-) Ihana lauantaiaamu on valjennut ja aurinkokin paistaa. Arvaan, että olet retkeilymielin, joten oikein antoisaa viikonloppua sinullekin =)

   Poista
 5. Leena Lumilla oli ohje Birgitan punajuurikeittoon ja oli pakko tulla kurkkaamaan, kuka on mainion keiton takana. (Muistelen, että Leena on vinkannut minua tänne aiemminkin, maalauksiasi katsomaan, mutta näköjään ruoka sai minut vasta liikkeelle.;)) Lueskelin aikaisempiakin postauksiasi ja tykkään tyylistäsi kirjoittaa. Tulen toistekin.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Sanna, kiva kun kävit kurkkaamassa. Ruoka onkin aika houkutteleva asia, sitä tulee nautiskeltua useamman kerran päivässä ja kokemuksia riittää jokaisella. Kenties maistelet keittoa ja löydät uuden syksyherkun keittiöösi. Tervetuloa tänne toistekin =)

   Poista
 6. Oijoi, ja minä olen se vastavirran kala;) Tai sanon sen toisin: En ulvo laumassa muiden susien mukana, ehkä olen sitten kettu...

  Hauska vitsi ja erittäinkin kirjabloggaajalle. Kiitos!

  Ah, se on nyt lauantai! Taidan pudottautua hitaasti mutta varmasti takkahuoneeseen ja lauantaifiiliksiin. You too!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena; puhuttiin eri asioista, uidaan vaan omaan suuntaan, mutta siihen, jossa ei vastusteta elämää.

   Oli aika vaikea muistaa vitsiä, eipä ole pitkiin aikoihin tullut ihan vitsejä kerrottua ;-)

   Äkkiä sinne takkahuoneeseen ;-)

   Poista