sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Löytöretkellä

Se tuli ja se meni
viime talvi
kevät, kesä ja syksykin
vieläpä tuli tuo joulu
kaikki se härdelli ja rauhakin
ja nyt vuoden viimeinen kuukausikin vetelee viimeisiä päiviään.

Mitä jäi käteen?
Jäikö mitään?

Minulle tämä vuosi jää mieleen upeasta alkuvuoden talvesta. Ihanista lumikinoksista ja paukkuvista pakkasista.

Kevään raikkaat ja kauniit pienet kävelyretket meren rannalle ja jäillekin. Lopulta lumen sulaminen nopeaan, krysanteemien ja narsissien puskeminen maan pinnalle. Miten ihmeellinen keväinen luonto onkaan...

Kesän upeat aurinkoiset päivät, heinän tuoksu, pääskysen liverrys, pellon läpi kävelyt rantaan ja levollinen olo. Saunominen, uiminen, hiekkaan varpaiden upottaminen.

Syksyn matka Rouva O:n kanssa oli kuin olisin matkannut kauas menneeseen elämään... unenomaisen mahtavaa. Mutta muuten syksy on ollut hieman surullinen ja alkutalvi töiden osalta kiireinen, jopa tuskastuttava. Mattikin on käynyt kukkarollani... lienee käynyt vähän useammankin luona näinä aikoina. Ja ehkäpä juuri tämän syksyn vuoksi odotan nyt innolla uutta vuotta.

Minä taidan vähän karsia tästä olemassa olevasta. Oletan jättäväni hiukan murheita hartioiltani, myyn ja annan eteenpäin minulle tarpeettomia tavaroita, rästityöt koetan tehdä aikaisemmin pois ja turhat asiat yritän ohittaa kuin-tuosta-vaan.

Luulenpa, että annan paljon enemmän halauksia ensivuonna. Koetan olla ymmärtäväisempi useammin. Huomaan kaipaavani sieluni laulua, joten ehkä kuulen sitä enemmän kuin koskaan ennen ja toivottavasti olen rakastavampi ja vielä vaan rakastavampi.

Kiitos siis vuosi viimeisestä! Hienoa, että olit elämässäni mukana, mutta mielelläni hyvästitkin sinulle jätän.

Ja skool Sinulle ystäväiseni! Olkoon loppuvuotesi hyvä ja uusi tuleva vuotesi parasta mahdollista!

♥ ♥ 

12 kommenttia:

 1. Hyvä loppuvuoden postaus Birgitta! Ja toivottelen oikein hyvää uutta vuotta 2014!

  VastaaPoista
 2. Täällä toinen karsijaksi aikova. Mitä enemmän kaikkea, mitä tahansa, sitä tyhjempi olo. Alan viehättyä minimalisimiin. Voi kunpa se koskisi myös herkkuja!

  Kiitos kaikkea samoin sinulle, Sunny!

  VastaaPoista
 3. Hyvää loppuvuotta ja vielä parempaa alkavaa. Olkoon polkusi kevyet ja hankkeesi hedelmälliset, mihin sitten ikinä ryhdytkin <3

  VastaaPoista
 4. Skool sinulle, soikoon sielusi laulut! Hyvää ja onnellista uutta vuotta!

  VastaaPoista
 5. Olipa hyviä ajatuksia sinulla. Valoisaa ja suloista uutta vuotta Birgitta!

  VastaaPoista
 6. Hei te kaikki ihanat, kiitokset kanssakulkemisesta, nautitaan uusista hetkistä parhaamme mukaan.

  Tulen lukemaan luoksenne heti kun saan itseni ruotuun ;-)
  ♥♥♥

  VastaaPoista
 7. Näköjään linkissäni oli jotain mätää. Kokeilen onnistuuko linkki tähän:

  puun vuosi

  VastaaPoista
 8. Skool! Ja kaunista vuotta 2014! Kiitos menneen vuoden kirjoituksista, jään odottelemaan tulevan vuoden tunnelmia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ari, mennyt tuntui menneen nopeaan, nyt on tarjolla taas jotain ihan uutta =)

   Poista
 9. Niinpä, minä taas palailemassa, ainakin hetkeksi, rakkaiden blogien pariin. Enää en tohdi pyydellä anteeksi, tätä sattuu niin useasti, että turha minun on reviskellä pitsejäni ja juosta sen jälkeen pitsiputiikkiin hakemaan lisää revittävää. Siispä, vuoden 2013 syyskuusta vuoden loppuun asti ja vuoden 2014 kirjoitukset erikseen...:)

  Sattuneesta syystä en kirjoita kaikista kirjoituksistasi kommenttia, en osaa lyhennellä kommenttejani ja siksi siis...

  Taivaan kannen alla
  Tuollaista se on, parhaimmillaan. Yksin tai kaksin.. tai ajatellen itsensä vierelle kaveriksi, vaikka taipunutta ja irronnutta pajunoksaa, jotakin mikä koskettaa. Hieno tunnelmakuvaus, täynnä merkityksiä ja symboliikkaa, joka avautuu ainoastaan kirjoittajalle...

  Pienessä tilassa
  Niinpä niin, tätä se on, näitä samoja ajatuksia ja tunteita lentelee melkeinpä päivittäin ympärillä ja sisässä. Sanojen minimalismia, päättyen upeaan humorismiin...

  Kuutamoyönä
  Kirjoitat loistavasti pienistä, kuumista ja hellistä hetkistä. Nopeista ja ajatuksenkeveistä, mutta niin täyteläisistä ja mielen kokonaan valtaavista tunteista, jotka tulevat ja menevät, jättävät joko tyhjäksi tai kokonaan täyttävät.

  Hard to handle
  Wow, mitä sanojen virvatulta, tunteiden ja intohimon kuohuntaa, epävarmuutta ja tietoisuutta, kuumuutta ympärillä vellomassa. Miten pieni toive kulkee ilmassa kevein askelin, taas kerran yllättäen, kuten on niin sinun tapaistasi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy sanoa, että aivan hengästyin kuin luen näitä kommenttejasi. Tulee lämmin ja suorastaan keinuva olo kun silmäsi ovat nähneet sen mitä minusta on kummunnut.

   Odotan kyllä innolla, milloin sinun runosuonesi sykkii niin kovaa, että paine pakottaa sanat esiin ♥

   Poista