maanantai 12. lokakuuta 2015

Scifi saapuu perheeseen


Olin voidellut sieluani kaikilla niillä kerroilla, kun kuulin pehmeä-ääniset lupaukset. Olin niin onnellinen ajatuksesta, että mies hoitaa koko kellarin siivouksen...

Sitten eräänä päivänä minä kysyin, mitä siellä alakerrassa oikein oli tapahtunut. Lopputuloksena sain järisyttävän emootiokohtauksen, jonka vaikutuksesta naapurilähiöiden miesten juuristotkin väräjivät.

Kukaan ei uskaltanut tulla tukemaan miesparkaa, joten minäkin päätin lopettaa ennemmin kuin myöhemmin. Vedin takin päälleni ja menin alakertaan. Temmoin siellä itseni hikeen. Lopulta riehumisen jälkeen istahdin muovilaatikon päälle ja avasin vanhan pahvilaatikon, jossa oli kamojani. Rauhottelein tunteitani ja katsoin läpi papereitani. Niissä ei ollut säästettävää kuin yksi pieni lappunen, joten tein taas roskiskeikan. Sitten kävin läpi laatikon pohjalla olleet kasetit. Muistin edelleen mitä niissä oli. Tiesin heti, että kultaiseksi maalaamassani C-kasetissa oli David Bowien Heroes saksaksi. Löysin myös Rock Radion syvähaastattelut, Hands up -biisit ja kaikki muut hassut kappaleet -Vill ha dig i mörket hos mig (hahaa). Säästin itselleni 12 C-kasettia. Laitoin ne retroon kasettikoteloon ja kannoin sylissäni yläkertaan kotiini.

Olin saanut kuusivuotiaana isältäni oman pienen kasettisoittimen ja nyt aloin haaveilla samanlaisesta pikku vempeleestä. Niinpä suuntasin ostajan markkinoille ja löysin heti itselleni oman lelun. Sellaisen samantyylisen, pienen ja kannettavan mallin.

Siinä sitten hymisin mielessäni. Olin saanut ilmaa kellarin hyllyille, olin selvittänyt omat kamani lopullisesti. Kyllä kuulkaa oli kuitenkin hyvä juttu, ettei se mies ollut tehnyt osuuttaan, niin kuin oli alunperin luvannut. Mutta älkää vain kertoko sille. Antaa sen väristä vielä vähän aikaa ;-)

Ainiin,
se pieni lappunen sisälsi tämän tekstin:

Frederik Brown on kirjoittanut maailman lyhimmän scifin, tieteistarinan:
"Viimeisen ydinsodan jälkeen
maailma oli kuollut;
mitään elävää ei ole jäljellä,
mikään ei kasvanut enää.
Viimeinen ihminen istui yksinään huoneessa.
Silloin ovelle koputettiin"

...
ihan kuin teksti olisi synkronoinut minun aamuiseen yksipuoliseen älämölööni ;-)

12 kommenttia:

 1. Hauska postaus! Ihanaa löytää omia vanhoja juttuja kellarista. Itsekin saatan helposti unohtua muistelemaan siivouksen lomassa. Mukavia kasettien kuunteluhetkiä sinulle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kesän aikana löytänyt upeita kirjeitä ystäviltäni ja kortteja oli myös hurjasti. Ja nuo kasetit on jo ulkonäöltään niin hauskoja, että niitä tekee mieli hypistellä. Säilytin vain mieluisimmat ja olo on todella tyytyväinen. Kohta olen käynyt kaiken täällä läpi, ajattele =)

   Poista
 2. Oi! Iski tätä lukiessa oikein iso flashback. KORVALAPPUSTEREOT!! Voi miten hienoa ja mahtavaa ja upeaa ne olikaan saada!!! Keskisiniset ja niin uudet ja upeat.... ja kyllä niitä sitten kuunneltiinkin. Pattereita vaihdettiin ja taas kuunneltiin :)
  Kiitos tästä <3

  Hauska hormonikellarikohtaus sulla on ollut ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, meillä taisi olla samanlaiset siniset Walkmanit =). Pattereita meni tosiaankin paljon... ja jos kasetin nauha ui koneen sisuksiin, niin sitten sai rullailla kynällä nauhaa takaisin kasettiin, heh heh.

   No olihan tuosta kohtauksesta käytännön hyötyä alakerrassa, muuten siitä voisi olla montaa mieltä... ;-)

   Poista
 3. Hui, jos olisi kasetit kaatiksella tietämättäsi! On se hyvä kun itse saa siivota. :D
  Hauska tapa sinulla kertoa asioistasi. Tykkään

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedätkö, olin ollut siinä luulossa, että nämä kasetit oli tuhottu jo aikapäiviä sitten, joten yllätys oli tuplayllätys ;-). Kiva jos pidät tarinoistani, tervetuloa tänne uudemmankin kerran =D.

   Poista
 4. On nää sun jutut niin mahtavia ja ai mille aikamatkalle pääsin. Jee super hits, niitä oli itsellänikin ja arvaa mitä olen ihan nostalgiasyistä säästänyt noita kasetteja, en henno heittää pois, etenkään itse äänitettyjä. :) Vaikka vhs videotkin ovat lähteneet, mutta eihän niissä ole samaa tunnetta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tässä siivousten lomassa tajunnut mitkä asiat tuottaa mielihyvää ja mitkä vain vievät energiaa. Olin vähän hämmennyksissä miten hyvät fiilikset noista kaseteista tuli, varsinkin kun niitä pääsi soittamaan =D.
   Niin... vhs-nauhat, mulla on yksi nauha jemmassa, koska sen alusta täytyy tallentaa sähköiseen muotoon The Creepsien musiikkivideo "Ooh - I like it". Hehee... siinäpä vasta oli mainio ruotsalainen bändi =)

   Poista
 5. Voi mikä ihana postaus, persoonasi välittyy siitä mainiosti....:)

  Minun kellarikomeroni on aika tyhjä parin lähekkäisen muuton johdosta. Luovuin niissä monesta monesta asiasta enkä ole katunut lainkaan. Joutivat mennäkin.

  Kauniita syyspäiviä Birgitta, paistakoon aurinko edelleen usein!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä ja multipersoonani vai ;-)

   Melkein vihreänä luen lausettasi, että komerosi on aika tyhjä... kenties vielä jonain päivänä meilläkin, heh heh.

   Viikonloppu ja näköjään tämäkin päivä on ollut hurjan kaunis. Upeita ruskavärejä täynnä. Nautitaan tästä <3

   Poista
 6. Se hetki kun sun luonteellasi varustettu nainen suuttuu, on se hetki jolloin universumiin jää jälki. On nimittäin todistettu että vahvoilla tunteilla varustetut naiset pystyvät muuttamaan paitsi universaalista järjestystä, myös itse Aikaa ja se on jotain käsittämätöntä. Niin mun on pakko kysyä että missä kunnossa sun miehes on tällä hetkellä? :D

  Rakkkautta, kyllä sä tiedät ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh, kyllä se hengittää ja vieläpä ihan vapaastikin ;-)
   Olikohan se eilispäivänä, kun mies luki tätä blogia ja ihmetteli, että olenko ostanut kasettisoittimen ja sitten me yhdessä ihailtiin sitä pientä vempelettä. Kellariin tullutta vapaata hyllytilaakin hän vain rauhalliseen tapaansa kommentoi... Olen siis kaiketi saanut anteeksi kaiken aiheuttamani hämmingin ja tärinän.

   Ehdottomasti Rakkautta ♥

   Poista