torstai 19. marraskuuta 2015

Elämän tarkoitus

Helmi jakoi hienon haasteen, jonka otan ilolla vastaan. Otan tämän myös tunnustuksena, joten kiitos Helmi =)


Mahtavaa saada haaste juuri näillä kysymyksillä, tällaisia ei ole tullut vielä eteen.

Mistä olet kiitollinen juuri nyt?

Täytyy sanoa, että kun noin kaksikymmentä vuotta sitten olin erään Laurin kurssilla, yksi jos toinen puhui siellä kuinka kiitollinen onkaan asioista ja  minä mietin: mitä hittoa tämä oikein on.

No aika kului ja nyt minä olen niitä kiitollisuus-puuska-ihmisiä, hehee...
Juuri nyt: sohvasta, perheestäni, blogiystävistäni ja ystävistäni, työkavereistani, Mirellasta joka pistää minuun liikettä, mustikoista, joita kohta ajattelin syödä, käsistä jotka jaksavat vielä kirjoittaa, mielikuvituksesta, sitkeydestä, jopa noidannuolesta joka muistuttaa minulle että olen elävä keho ;-). Muutaman tunnin päästä olen kenties kiitollinen sängystä sekä tulevasta yöunesta. Aamulla on edessä uudet kiitollisuuden asiat.

Minkä asian tai valinnan haluaisit muuttaa elämässäsi, jos pystyisit?

Olisin voinut olla rohkeampi. Olisin voinut alkaa halata vanhempiani aikaisemmin. Olisin voinut antaa anteeksi monelle ihmiselle paljon aikaisemmin, saati itselleni. Mutta mitä sitten. Olen kuitenkin toiminut parhaimpani mukaan aina silloisessa tilanteessa, joten turha tässä on murehtia tehtyjä tai tekemättömiä. Ehkä kaikella on ollut tarkoituksensa, ainakin kaikella on ollut jonkinlainen vaikutus minuun ja ympäristööni ;-)

Mikä on mielestäsi elämäntarkoitus?

Eipä sitten tullutkaan pieni kysymys. Oppia tuntemaan itsensä, jakaa osaamistaan ja tekemistään, arvostaa sitä mikä on ympärillä, vaalia elämää ja sen hyvyyttä rakkaudella. Yhdellä lauseella sanoen: Elämän tarkoitus on elää elämä nauttien.

Haasteen ja tunnustuksen minulta saavat 
Leena Lumi, Heli, Nainen kuvastimessaAri, Jael ja Tiia

Haasteen säännöt:

The Starlight Blogger Award is to highlight and promote Inspiring Bloggers.
Here are the rules for the Starlight Blogger Award:

 1. Thank the giver and link their Blog to your post.
 2. Answer the 3 questions given to you.
 3. Please Pass the award on to 6 or more other Bloggers of your choice and let them know that they have been nominated by you.
 4. Include the logo of the award in a post or on your Blog please never alter the logo and never change the rules.10 kommenttia:

 1. Kiitos tunnustuksesta ja haasteesta, otan vastaan.

  Ja juu, olen minäkin miettinyt vuosia sitten, että mikä ihmeen kiitollisuus, mitä se nyt oikein on. Miksi sitä hokea. Nyt omilla kursseillani puhun kiitollisuudesta paljonkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa Heli, tulen sitten katsomaan mitä olet kirjoitellut =)

   Poista
 2. Kiitos kovasti haasteesta ja tunnustuksesta ja aivan mahtavassa seurassa haastettuna <3 Kyllä elämän tarkoitus on omaa elämää kunnioittaa ja elää elämästä nauttien. <3 Upeaa viikonloppua Birgitta <3

  VastaaPoista
 3. Birgitta, kiitos haasteesta ja tunnustuksesta <3 Olen hyvin samoilla linjoilla kanssasi, mitä enää voisin sanoa...;)

  Kaunista viikonloppua Birgitta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulta kyllä löytyy varmasti monta hienoa asiaa vastauksiisi <3
   Säätiedotuksista päätellen teillä on siellä todella kaunista nyt =)

   Poista
 4. Oli mielenkiintoista lukea ajatuksiasi ja vastauksiasi haasteen kysymyksiin, monessa asiassa ajatukseni ovat samansuuntaiset.

  Kiitos haasteesta Birgitta, otan sen vastaan jossakin muodossa ainakin...:) Täytyy sanoa näin, sillä syksy on ollut ja on edelleen yhtä huisketta, niin töissä kuin kotonakin. Ja minä kun nautin hitaudesta!

  Valoa ja iloa marraskuuhusi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä huisketta on piisannut ja loppuvuosi näyttää menevän aika tohinalla. Kiva jos teet omannäköisesi vastauksen. Sitä odotellessa ihania päiviä sinulle =)

   Poista
 5. Kiitos haasteesta ja mahdollisuudesta miettiä elämän tarkoitusta :) Lähes kaiken kirjoittamasi voisin myös allekirjoittaa. Mutta katsotaan, mitkä sanat näistä sormista valuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän, että sormistasi muotoutuu kauniit sanat =)

   Poista