perjantai 28. heinäkuuta 2017

Jekku -se ei saa joka ei kokeile

Nuoruuden kuukauteni on kohta ollutta ja mennyttä.
Olin ensin töissä ja nyt vielä vähän aikaa lomalla.
Kehoni on ollut välillä armollinen ja viriilin innostunut ja toisinaan se saa minut epätoivoiseksi.
Mutta yksitoikkoista ei siis ole ollut, hehheh...

Koska olen ollut kovin hiljaa täällä blogissa, ajattelin antaa pieniä makupaloja tapahtumista. Näin saan hiukan kirjoittamisesta kiinni ja jokunen vanha blogiystäväni huomaa, etten ole poistunut maailmasta ;-)

Matti Peltokangas -Kuiskaus
Kesälomamatkamme yksi osa päättyi Mäntyharjun taidekeskus Salmelaan. Mustat sadepilvet käänsivät suuntansa toisaalle, kun me etenimme taulusta ja patsaasta toiseen.

Minä ihailin eniten Matti Peltokankaan Kuiskausta ulkona ja sisällä taas Veikko Myllerin soittajia.

Hetkisen verran huokailin ja mietin, että ... Olisinpa kouluttautunut kuvanveistäjäksi (siis olisipa minulla ollut lahjoja :) ja kiihkeää nuoruuden sitkeää paloa). Sitten huokailin lisää ja toivoin, että olisipa edes kamalan paljon rahaa, jotta voisi ostaa kaikki upeat veistokset omaan isoon kotiin, jonka siivoisi joku toinen kuin minä itse =D.

Kun kyldyyri ja kyrkan on katsottu, kioskijäätelöt syöty, olemme mielestämme kokeneet täällä kaiken mahdollisen ja astelemme kohti parkkipaikkaa. Sitten kuuluu kirkkaalla naisen äänellä huudettu:
J E K K U!

Katsomme vastarannalle. Siellä kolme naista seisoo laiturilla. Jekku! .... Jekku!!  ..... ..... Jekku!!! sitkeä huuto kaikuu veden päällä.

Koira on saanut hyvän vainun sorsapoikueesta. Emot -kaksi kappaletta- uivat pienokaiset mukanaan Jekkua pakoon. Ensin kierretään lenkkiä vasemmalle ja sitten kaarretaan oikealle. Lintuja himoiten Jekku ei korvaansa lotkauta rannalla huutelevalle emännälle. Viisaat lintuemot lyövät päänsä yhteen ja hajaantuvat. Toinen antaa koiran lähestyä itseään, samalla kun toinen siirtyy poikueen kanssa sivummalle.

Ero-emo vetelee siksakkia Jekku perässään. Ensin mennään tuohon suuntaan ja kohta taas toiseen. Emännän kimeät Jekku! -huudot kiirivät ympäri aluetta, muuten on aivan hiljaista. Sitten koira kääntyy ja alkaa uida laituria kohti. Mutta mitä tekee ero-emo? Se lennähtää Jekun viereen, liekö näyttää kieltäkin ilkeästi, sillä himo iskee ja Jekku alkaa taas uida kilpaa sorsan kanssa.

Toinen naisista on kiertänyt rannan viereemme. Ero-emo on jo kolmesti lennähtänyt laituria kohti uivan Jekun viereen ja saanut koiran sekaisin. Naisilla hätä kasvaa ja lopulta vastarannalla kolmas nainen riisuu housunsa ja paitansa ja astuu veteen. Arvaan, ettei vesi ole lämmintä, mutta sitä ei naisen eleistä huomaa. Hän ui koiraa kohti, samoin tekee ero-emo. Hölmö lintu, ajattelen, se tuskin ymmärtää että koira uisi laiturille, jos sen antaisi olla jo rauhassa. Lopulta nainen tavoittaa Jekun, saa siitä kiinni ja vetää sen rantaan. Jekku nostetaan kuivalle maalle, emäntä vie sen kauemmas, kolmas nainen nousee laiturille ja jää kuivattamaan itseään. Minä mietin, että taidepläjäys taitaa olla hänen osaltaan uitu.

Ja mitä jäi siis eniten mieleen Mäntyharjun keikalta:

Jekku -mitä reippain lintukoira, jolla on oikein sopiva kutsumanimi
Kolmas nainen, joka oli viisain (toimi ei vain huudellut) ja joka olisi pitänyt pyytää lämmittelemään kuumaan autoon, sekä saksalaismiehet jotka hihittelivät vieressämme kuin pahaiset kakarat ;-)

8 kommenttia:

 1. Just tänä aamuna ajattelin, että susta ei oo kuulunut mitään.

  Jekku sai naisen uimaan ja Kuiskaus näyttää upealta ;-)

  VastaaPoista
 2. Täytyy sanoa, että datailutauko on tehnyt tosi hyvää, mutta samalla kirpaisee, kun en ole käynyt kyläilemässä blogimaailmassa. Televisiokin on ollut tosi vähässä käytössä, kun ei vaan ole ehtinyt ;-).

  Jekku oli kyllä aikamoinen kaveri, en usko että sitä olisi saanut vedestä pois muuten kuin hakemalla. Sitä naista kyllä varmaan sapetti, kun eihän sillä ollut mitään uimakamoja mukana, eikä tietysti pyyhettäkään. Selkeä sankarinainen =D.

  Kuiskaus oli kauneinta tuolla näyttelyssä. Kävin ihan kyljessä, mutta olivat aina vain salaperäisempiä...

  Upeaa viikonloppua sinulle. Tulen kohta kylään <3

  VastaaPoista
 3. Jekku, aikamoinen koiruli että piti ihan uida sitä hakemaan;D
  Hieno tosiaankin tuo Kuiskaus-patsas,mitäköhän siinä kuiskivat....
  Kaunista loman jatkoa Birgitta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, vesilintukoira loppuun asti =D. Kiitos, vielä on lomaa jäljellä, joten hyvillä fiiliksillä mennään. Oikein upeaa viikon jatkoa sinulle Jael <3

   Poista
 4. Kuvasi Kuiskauksesta on kaunis! Ja Jekku-tapaus saa hymyn huulille. Onneksi kenellekkään ei sattunut mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minna, eikö olekin upea veistos. Luulenpa, että Jekku sai aikaan aika monta hymyä Salmelan rannoilla, hih.

   Poista