tiistai 16. huhtikuuta 2019

Sisäinen hiljaisuus

Vaikka minkälaiset vaalit ovat olleet alla tai minkälainen kohkaaminen ennen ja jälkeen, niin vähänpä se minussa tuntuu. Pystyn elämään ilman tuota järjetöntä minä-olen-oikeassa-sinä-väärässä älämölöä.

Sen sijaan, kun tänään kuulin aamulla lauseen: Onneksi Notre Damen palossa ei kuollut ketään, minä hätkähdin, nostin pääni ja pyysin toistamaan lauseen. Menin Ylen sivuille ja katsoin järkyttyneenä kuvia palavasta kaunottaresta, tuosta kansallisesta ikonista.

Niin kuin mieheni jäätyy seisaalleen linnun laulun tai siivenliikkeen kuullessaan, minä jähmetyin tietokoneen ruudun ääreen ja tunsin miten sydämeni muljahti ja tuska levisi kaulalle ja silmiin. Niin kaunis rakennus menetti hetkessä elämänsä, vuosituhannen takaiset tammipuut paloivat parissa tunnissa ja kauniin kapean tornin kaatuminen, se tuntui pahalta.


Onneksi ei tosiaan tullut henkilövahinkoja ja onneksi Pariisilla oli valmiudessa satoja palomiehiä.

Kun Notre Dame symbolisoi ihmiskunnan yhteyttä, niin todellakin toivon, että kaunotar saadaan uudelleen rakennettua. Syvästi toivon niin.

6 kommenttia:

 1. Oli kyllä järkyttävää eilen kun uutinen palosta näkyi ruudulla. Toivottavasti Notre Dame saadaan korjattua, mutta siihen menee takuulla todella pitkä aika.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin luulen, korjaustyöt kestävät varmasti pitkään.
   Mukavaa pääsiäisen aikaa sinulle Jael :)

   Poista
 2. Olen samaa mieltä vaaleista ja älämölöstä. Ja niin surullista, mitä Pariisissa tapahtui... pistää miettimään. :/ Muuten, muistanko väärin, että olette lähdössä Irlantiin tänä vuonna?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah, Irlanti. Olen kaksi vuotta haikaillut Irlannin matkasta, sellainen oli jo tosi lähellä tänä kesänä, mutta matkasuunnitelmat muuttuivat viime kesänä siihen suuntaan, että oltaisiin lähdetty nyt kesällä Italiaan. Heh heh. Tosiasiassa suuntaamme ajatuksissamme jo kolmanteen maahan ja senkin osalta olen täysin epävarma, että pysyykö keho matkassa ;-).

   Mulla olisi täydellinen Irlannin kiertovaellus tiedossa, jos sellainen sinua kiinnostaa.

   Oikein hyvää pääsiäisen aikaa sinullekin :)

   Poista
 3. Aurinkoista pääsiäistä, Birgitta <3
  Laitan nimeni linkkiin sinulle päivän korvamadon :D

  VastaaPoista
 4. Hahaa! Kiitos Susu, linkistä tuli heti naurunremakka. Päivän korvamato on hauska :D
  Oikein ihanaa pääsiäisen aikaa sinullekin :)

  VastaaPoista