perjantai 7. helmikuuta 2020

Tekisitkö remonttia vai kävisit ruokakaupassa

Naapuritaloon on muuttanut nuori nainen. Se on remontteerannut ahkerasti asuntoa jo parisen viikkoa. Kirkas valo loistaa iltaisin ja jättiläisvarjo liikkuu valkoista seinää vasten kuin venähtänyt hirviö.

Tänään poninhäntä heiluu samaan tahtiin kuin pikkuruinen suti seinällä. En ymmärrä miksi se maalaa pensselillä eikä telalla. Mutta mikäs minä olen täältä toisesta asunnosta sanomaan ;-)

Minun remonttini odottaa edelleen inspiraatiota. Maalaamani seinän väri ei olekaan mieluinen. Mutta rajaaminen, pohjaväri ja uusi pinta ei saa minua liikkeelle. Liian iso työmaa.

Sen sijaan olen mietiskellyt kynän käyttöä. Että jos alkaisin kantaa mukanani pientä muistikirjaa, johon vetelisin viivoja vaikkapa kahvilassa tai penkillä istuen. Tai niin kuin se eräs mies, se piirsi junassa upeita sarjakuvahahmoja aamuisin.

Ja kun nyt olen ruvennut hitaaksi, enkä saa mistään kiinni, niin kaksi viikkoa olen pohtinut sopivaa vastausta haasteeseen on "Suljettu". Olisiko suudelmalla suljettu kirje hyvä idea? Sellainen rakkautta täynnä oleva. Kenties lumesta paljastuva kukan nuppu? Vai ovi, jonka toiselta puolen hohkaa maahan houkutteleva valo?

Tänään sitten iltapäiväkahvin ja noppapelin jälkeen tiesin, että on ruokaostoslistan aika. Mutta mitä teki käteni, se päätti toisin, ja ahtasi ihmisen pieneen suljettuun tilaan.

Siitä se sitten ajatus lähti, enkä nyt enää viitsi lähteä ruokakauppaan :D


11 kommenttia:

 1. Minun asuntoni kaipaa kovasti remonttia, mutta ainoa mitä taidan osata on maalata seiniä (maalasin koko asunnon katot ja seinät kun muutin tähän asuntoon(never again ,se oli kamala homma!). Yläkerrassani on jo viikko tehty remonttia ja porattu niin että en osaa keskittyä mihinkään kun se poraus kuulostaa aivan kuin olisi vieressä. Olet niin taitava taiteilija Birgitta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Remontin teko voi olla innostavaa, tai jostain syystä nyt ainakin ajattelen, että tuo naapuritalon nainen nauttii siitä, että uusi koti on kohta valmis. Toisaalta jos kaiken tekee itse, niin onhan se todella raskasta.
   Meillä asui aikoinaan perhe, joka remontoi ja nikkaroi muutaman vuoden tuolla yläkerroksessa, siihen jotenkin turtui ajan kanssa.

   Saisitkohan sä jonkun kaverin tekemään remonttia?

   Kiitokset ja oikein ihanaa viikonlopun jatkoa ♥

   Poista
 2. Voi Birgitta... Olenko koskaan suositellut sulle kirjaa Suutelen postinkantajaa?

  Kokeilepa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä muistan, että pidin tuosta kirjasta, muuta en sitten enää muistakaan. Pistän heti lainatilauksen menemään.

   Suloista viikonloppua Marjaana ♥

   Poista
 3. Birgitta, telalla saa nopeasti aikaiseksi. Jos puhut enemmästä kuin yhdestä seinästä, niin huh-huh. Yhden seinän aina sipaisee. Minä yritän usuttaa R:aa pieneen pintaremonttiin, joka ei ole maalaamista.

  Heleää helmikuuta♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai usutat pieneen pintaremonttiin :)
   Se ei olekaan mikään pikkujuttu, joten taidan olla ihan vain hiljakseen tämän mun yhden seinän kanssa, heh heh.

   Heleä helmikuu näytti tänään auringonpilkahdusta täällä. Lumikellot ovat auenneet rapun edustalla ♥

   Poista
 4. Ennemmin piirtämistä kuin kaupassa käynti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee, juuri tuolta minustakin tuntui :D

   Mukavaa viikonjatkoa sinulle Susu ♥

   Poista
 5. Elämä on päivittäin valintojen tekemistä. Eikös se syöminen ole vähän yliarvostettua ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina saa valita :D
   Useimmiten oman mielen mukaan ja toisinaan toisten ohjaamana, hehee.

   Iloista viikonlopun jatkoa sinulle!

   Poista