perjantai 19. marraskuuta 2021

Marraskuun selätys - paljon väkeä ja vähän räiskintää

Marraskuun kolmastoista

Ystävät tulevat kylään. Tarjoamme talon ei-kuuluisia-hampurilaisia, joissa on kunnon sämpylä, väliin saa siipan lihaisia pihvejä tai kahta erilaista kasvispihviä ja päälle vuollaan cheddaria sulamaan. Lisukkeita on niin paljon, ettei väki näytä kaipaavan tavallisia tai bataattiranskalaisia, joita vielä eilen suunnittelin tekeväni. 

Itseäni ei koskaan mietitytä kenenkään tarjoamiset tai esillelaitot kyläillessäni, sellaisilla asioilla ei ole minulle väliä. Joten kun näen vatsojen taputukset ja tyytyväiset ilmeet, mietin miksi ihmeessä otan stressikierrokset siitä mitä kotonani tarjoan tai teen. Menikö aamun murehtimiseni täysin hukkaan, vai onnistuinko vain siksi, että kuiskuttelin keittiössä touhutessani: Relaa nainen, kaikki menee ihan hyvin, kyllä ne tietää ennestään, etten ole mikään kodinhengetär. 

Päivä jatkuu rupatellessa ja naureskellessa. Jossain välissä ulko-ovi aukeaa. Nuorimieskin tulee kutsusta syömään ja seuraamaan jalkapallo-ottelua.

Ihana päivä ja ihana ilta!

Marraskuun neljästoista

Eiliset vieraat toivat siipalle kassillisen suppirovahveroita, sipulin, kermaa ja liemikuution :D Mies loihtii ohjeen mukaisesti suppirovahverokeittoa. Se on hyvää. Laiskottelen koko päivän. 

Marraskuun viidestoista

Saamme nuorenmiehen mukaamme leffaan. Houkuttimena on Daniel Craigin viimeinen esiintyminen James Bondina leffassa No Time to Die. 

En ole nähnyt etukäteen traileria tai arvosteluja. En siis tiedä yhtään mitä tuleman pitää. Ensimmäinen katselukerta on parasta silloin, kun on avoin kaikelle syntymän ja kuoleman välillä, olla valkoinen tyhjä paperi. Sitten kun leffan näkee toisen kerran voi kiinnittää huomiota tarinan sisällä oleviin vihjeisiin. 

En spoilaa elokuvaa, mutta sen verran paljastan, että herkullisia käänteitä on riittävästi. Bond flirttailee edelleen, mutta onneksi vanhat sovinistiset tavat ovat hioutuneet pois. Naiskuva on ottanut askelen tähän päivään, enää ei olla pelkkiä objekteja tai notkahdeta polvilleen mistä tahansa lauseesta. Ja kuten tavallista, autot ovat upeita ja maisemat mahtavia.

Ohjaaja Cary Joji Fukunaga on tehnyt jännittävän, tapahtumarikkaan ja herkänkin Bond-leffan. Aänimaailma ja musiikki on onnistunut ja tarinan rauhallinen eteneminen nostattaa sopivasti tunteita pintaan Craigin viimeisessä Bond -tarinassa.

Skyfall on tähän mennessä ollut lempi 007 -leffani ja nyt tämä uusin kipuaa rinnalle. 

Marraskuun kuudestoista

Kamala työpäivä. En viitsi edes avata tätä. Laitan tähän edes hauskan kuvan ;-)


Marraskuun seitsemästoista

Menen pitkästä aikaa keikalle. Onkohan edellisestä vuosi vai kaksi? Olen kieltäytynyt keikasta jo kerran aiemmin, sillä tiedän, että tämä artisti ei ole minun juttuni. Mutta kun mukaan tulee liuta ystäviä, päätän lähteä mukaan. 

Musiikki ja tila on pelkkää sinistä ja violettia, melankoliaa. Kun käymme jälkipuintia, huomaan kuinka erilaisia olemme. Yhtä häiritsi laulukieli, toinen oli seurannut pääosin basistin touhuja, kolmas totesi että rumpali oli liian päällekäyvä ja onneksi yksi piti kaikesta kuulemastaan. 

Minäkin suljin nopeasti lyriikat pois ajatusvirrastani ja keskityin vain säveliin. Unohdin artistin siirtyen seuraamaan pelkästään kitaristia. Hänen pitkät sormensa näyttivät yltävän kahdesti kaulan ympäri. Miten minun käteni on aina liian pienen tuntuinen kitarani kaulaan. Mistä saisin sormien venytyskoneen?

Ennen nukkumaanmenoaikaa haluamme vielä kuulla toisistamme.  Kerromme kuulumisia, haaveilemme yhteisistä hetkistä, kenties pitkäaikaisista, jossain kaukana unelmamaisemissa. 

Illalla toivon näkeväni unta meistä yhdessä Italiassa, laventelipeltojen keskellä tai vain istumassa yhdessä pihamaalla hedelmäpuiden alla. Olispa ihanaa jos vielä jonain päivänä pääsemme kaikki lähtemään yhteiselle lomalle...

6 kommenttia:

 1. Samanlaista jännittämistä on mullakin vieraiden tarjoilujen kanssa jos minä vastaan niiden valmistamisesta. Mies meillä pääosin ruoan tekee, joten taitoni ovat pahasti ruostuneet.
  Toivottavasti pääset ihan oikeasti tuonne Italiaan laventelipeltojen keskelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi ihanaa olla rento keittiömestari tai kakkuprinsessa, mutta onneksi ystävät ymmärtävät aina :D

   Ihanaa viikonlopun jatkoa sinulle Kristiina!

   Poista
 2. Mulla on ihan sama, että tarjottavat on kyläillessä sivuseikka. Joten miksi ihmeessä sitä tulee otettua joskus niin kamala stressi siitä, mitä itse vieraille tarjoaa. Kaipa siksi, että on myös ihmisiä, joille kyläpaikan tarjoomukset ei ole mikään sivuseikka.

  Jospa Bondin nimen pitikin olla Time to Die, kun oli kerran Craigin viimeinen esiintyminen Bondina...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satu, sulla olikin vastaus tuohon stressikuvioon <3 Täydellinen huomio!
   Heh, olet niin oikeassa myös tuosta Bond-leffan nimestä :D

   Poista
 3. Onpa virkistävää nähdä, että posia löytyy, vaikka matalallakin lennetään. Kiitos tästä, oot ihana <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Helmi :) Huomaan, että tietyt asiat menee mulle yllättävän positiivisesti, mutta jotkut takkuaa tasaisin väliajoin. Esimerkiksi tämän vuoden marraskuu on säiden puolesta ollut tosi kiva. Sitten jotkin asiat ravisuttaa ihan sikana. Tuo kuudestoista päivä oli aivan hirveä ja se vaikutti yli viikon työhommiin. Eli vaikka näyttää posilta, niin sen alla on välillä hirveää myrskyä ;-)

   Ihanaa viikonloppua sinulle Helmi <3

   Poista