lauantai 28. toukokuuta 2022

Haaste - Nopeat sanat joihin hitaat vastaukset

Ainakin Emma, Marika ja Marjaana ovat vastanneet Nopeat sanat haasteeseen. Nappasin kysymyspatterin myös itselleni ja tässä tulos:


Kulkuneuvo

Jalankulkija, käykö se kulkuneuvosta? Vastaan jalat. 

Ai ei käy, no sitten vastaan juna, paikallisjuna tai pitkänmatkan juna ja ehdottomasti yöjuna, sekä tietysti myös Bernina Express.

Unelmakohde

Mä olen aina halunnut kulkea Idän pikajunalla. Koko matkan. Mukaan saisi tulla Hercule Poirot, mutta pelkästään lomailemassa, ei työtehtävissä.

Musiikkilaji

Funky-Jazz-Rock-Proge-Pop-Soul-Blues Olen kuunnellut pienestä asti musiikkia, hiskisalomaasta klassiseen ja kaikkea jytkettä siltä väliltä. Tykkään groovesta ja vauhdista, pienestä hulluudesta ja suorasta huudosta. Musiikin tehtävä on pyörähtää nahan sisällä, kasvattaa hyviä tunteita, puhdistaa kyyneleillä, avata sydäntä ja pauhata totuus julki. 

Kukka

Kukkivat mansikka ja mustikka ovat tällä hetkellä mielessä. Pakkasmarjani alkavat olla vähissä ja odotan innolla uutta satoa. Toivottavasti ilmat ovat suotuisat :)

Jälkiruoka

Hedelmä. Koko talven olen syönyt jälkiruuaksi hedelmän. Olen miettinyt onko se syy, että rauta-arvoni ovat parantuneet (vaikka lopetin rautalisän syömisen vuosi sitten). Samalla jätin pois jälkiruokakahvin, sillä saattaa myös olla positiivinen vaikutus raudan imeytymiseen. 

Keittiöväline

Tämän olen vastannut ennenkin. 

Teräskattila, sillä voi keittää, paistaa ja pahassa tapauksessa grillatakin. Siitä voi syödä suoraan sekä haarukalla että lusikalla, ehkä juodakin, jos aterimet on kadoksissa. 

Kattilassa voi tehdä nopeaa ruokaa tai muheuttaa pitkään. Sitä voi käyttää hellan ja nuotion päällä. Ja siinä voi sekä valmistaa että säilyttää ruuan. 

Lempivaate

Villasukat -ilman lampaanvillaa ;-)

Kosmetikkatuote

Concealer tummiin silmänalusiin :D

Lempikaupunki

Tämä on tosi paha. Heitän ensimmäisen mieleen tulevan, joka on Pariisi ♥

Lempikirja

Ei pysty! En pystyisi vastaamaan myöskään lempikappaleeseen tai lempielokuvaan. Todella hyviä on niin monta ja eri ajanjaksoissa eri teokset nousee parhaimmistoon, seuraavassa hetkessä jokin aivan toinen tuntuu täydelliseltä. 

Juoma

Vesi

Tuoksu

Sanasta tulee heti mieleen kosmetiikka, ja koska ainoa sellainen tuote, joka minulla on tuoksuva, vastaan Chanel No. 5. Mutta jos ajattelen asiaa laajemmin, niin luonto itsessään tuoksuu hyvältä, jos vaikka ajattelee hiekkaa kesäisenä päivänä. Taikka nurmi sateen jälkeen. Ja haistoinpa ne tai en, niin varmaankin vetoavan tyypin feromonit "tuoksuu" tosi hyvältä :D

Iltarutiini

Ennen sitä vain pesi hampaat ja meni sänkyyn. Nyt kuvio on monisyisempi: Kasvojen iltahoito. Ilta tee. Rento ja höntsä tv-tallenne. Samalla pieni selänhoitotreeni. Lääkkeet ja hammaspesu. Bulletjournal. Kirjan lukemista. Korvatulpat. Silmämaski. Pari ajatusta läheisistä. Ja sitten kroooohhhhh...

Jäätelö

Kyllä kiitos! Kirsikkatiikerijäätelö by Vanhan Porvoon Jäätelötehdas

Flunssankarkoituskeino

Vaikka sosiaalisuus on vähentynyt korona-aikana, niin siltikin ihminen on ihmisen toiseksi paras ystävä. Eli nuku hyvin, liiku sopivan paljon, tapaa ystäviä ja pese kädet :)

Aamupala

Syön sen joka päivä. Yleensä aamulla. 

Huonekalu

Sänky. Olen siinä niin monta tuntia öisin, että sen on paras olla hyvä ja tarpeellinen. 

Vuodenaika

Kesä, sitten kaikki muut vuodenajat ovat saman arvoisia. Arvostan niitä kaikkia ja olen iloinen, että meillä vielä on ollut neljä erilaista vuodenaikaa. 

Juhlaruoka

Juhlaa on aina syödä jonkun toisen loihtimaa ruokaa :D

Oikein makoisaa viikonlopun jatkoa sinulle!

15 kommenttia:

 1. Kiva haaste ja etenkin nämä vastauksesi. Kiva että hedelmät ovat nostaneet rauta-arvojasi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jael, tätä oli kiva tehdäkin, vaikka jotkin kysymykset oli vanhoja tuttuja. Mä luulen, että hedelmien c-vitamiinin saanti on hyvä juttu nyt kun ruoka on aikatavalla kasvispainotteista. Kahvin jättö oli aika hankalaa, mutta nyt olen siihen jo tottunut :)

   Poista
 2. Olet aivan oikeassa: on juhlaa syödä toisten tekemää ruokaa. Jotenkin sitä itse jumiutuu luottoresepteihin ja tekee "aina samaa". Siksi on niin ihanaa, kun naapuri kutsuu välillä syömään. Nam!

  Mukavaa viikonvaihdetta sinne ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastasin kyselyyn, ilmestyy 3.6.. oli kiva vastailla, en yleensä näitä jaksa, tää oli hyvä!

   Poista
  2. Marjaana, kun itseltä kysyy "mitäs tänään tehtäisiin" tulee aina samat sapuskat mieleen. Sulla on kiva naapuri kun se kutsuu kyläilemään :) Iloista tulevaa viikkoa sinullekin!

   Poista
  3. Sus, pitääpä tulla lukemaan :)

   Poista
 3. Ihanat ja sinun näköisesi vastaukset. :-)

  Sattuipa hassusti, kun tein juuri itsekin tämän, eikä tainnut tulla todellakaan nopeita vastauksia. :-D Mutta nyt mun pitää lähteä kuukkeloimaan, että mikä on concealer. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satu, omanlaisiahan nämä meillä itse kullakin :) Concealer on mulle: peitä-siniset-silmänaluset-mahdollisimman-hyvin-voide :D Kai sille on jokin hyvä suomennos, muttei tule heti mieleen.
   Tulen lukemaan sunkin haastevastauksia.

   Poista
 4. mä kopsaan tästä tuon hedelmä jälkiruuaksi -idean! Se tekisi mulle ehdottomasti hyvää.

  Ja jalat on aivan varmasti sallittu ja paras kulkuneuvo.
  Lempikirjan kysyminen on sen sijaan aivan epäreilua, ei sellaiseen kysymykseen vaan voi vastata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marika, toi hedelmäjälkkäri on kyllä tosi mukava. Siitä jää aina raikas fiilis (paitsi jos on raaka hedelmä, hehee). Tänä vuonna on ollut yllättävän hyviä appelsiineja. Oikein ihmettelen, että saako muka ympäri vuoden aplareita. Mä olen samaa mieltä, lempikirjaa ei voi nimetä, se on aivan mahdotonta :D

   Poista
 5. Kivoja vastauksia! Pääsenkö mukaan Poirot- junaan? Pyydän tosi-tosi kiltisti.

  VastaaPoista
 6. Vastattu on, kiva haaste!! Jihuu!! Hienoja kuvia sulla, tykkään rautahevoisista ihan älyttömästi ja kiskojen kolke on suloisinta ikinä!
  Oi kuinka pidän junalla matkustamisesta, haaveena joskus Moskova - Vladivostok, viikko junassa, Siperian pakkaset, ou jee!! Vähän Hytti n:o 6 -idealla, joskin unelmoin tästä jo parikymppisenä.

  VastaaPoista
 7. Hups, tuli edelinen anona, ei ollut tarkoitus. Tuplavarmistan tämän linkillä: https://susulvoo.blogspot.com/2022/06/nopeat-sanat-hitaat-vastaukset-haaste.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä lämpenin Hytti nro 6:n tarinalle vasta sen loppupuolella ja täytyy todeta, että se junamatka ei olisi ollut ihan mun lempireissuja, vaikka elokuva toimikin.

   Kiva kun nappasit haasteen itsellesi :)

   Poista