lauantai 19. elokuuta 2023

Lauantaiaamun muodonmuutos

Blogi on ollut monesti mielessäni, mutten ole saanut mitään aikaiseksi. Kirjoitusaiheita oli kesän aikana, mutta näin vain kävi. Nyt kun arki hyrrää, on varmasti hyvä ajatus laittaa kirjoitusvaihdekin taas päälle.

Naputtelin jo pitkän pätkän turhautumistani itseeni, mutta kesken valivalin kuulen huudon makuuhuoneesta: Keittäisitkö kananmunia?

Tulen niin hyvälle tuulelle tuosta hihkaisusta, että päätän poistaa kaiken jo kirjoittamani. Tajuan, että mulle on tehnyt hyvää palata pitkän kesäloman jälkeen normirytmiin. Arkipäivien jälkeen tuntuu erityiseltä herätä lauantaihin. Nousta aikaisin ylös, ja niinkuin tänään sateen ropistessa ikkunalautaan, istahtaa keittiön pöydän ääreen ja lukea blogeja. Palata takaisin omaan pieneen maailmaan.

Mies nouseekin yllättävän nopeasti ylös ja lopulta laitamme yhdessä aamiaispöydän valmiiksi. Istutaan vastakkain ja jostain pulpahtaa mieleen sana adonis, että mitä se nyt ihan tarkkaan tarkoittaa. Kännykkä esiin ja netistä nopea tietoinfo. Ajatus siirtyy jumaliin ja mytologeihin. Pääsemme yhdestä mutkasta toiseen, sieltä labyrinttiin ja Ariadnen punaiseen lankaan. Kun juon viimeistä kahvikuppiani mies alkaa lukea Anu Kaajan novellia Palava sokeri. Melkein maistan marengin suussani kuunnellessani ihanaa tekstiä. Jos osaisin kuvitella mielessäni mielikuvia, niin hetki olisi varmasti taivaallinen!

Kuvista tulee mieleen opiskelut. Ne alkoivat viime viikolla. Tietoa tulee paljon ja tehtäviä sen mukaisesti. Suunnittelen parhaillaan ulkomainosta noihin isoihin ja pieniin näyttöihin, joita kauppakanavat ripottelevat ympärillemme. 

Ihmettelen, etten ole pahemmin häiriintynyt päästäni, sillä välttelen itse mainoksia mahdollisimman paljon. Ainoa paikka, jossa siedän niitä edes vähän on painotuotteet, paperi, jossa yksikään teksti tai kuva ei liiku ja voin sivuuttaa sen huolettomasti. Mutta juuri nyt olen itse luomassa näitä liikkuvia mainoskuvia, hahhahhaaaa :D

Lisäksi tehtävänäni on toteuttaa uusi lakupakkaus. 

Mitä mieltä olet, haluaisitko maistella uudenlaista

 • kirpeäsitruuna-salmiakki-lakritsipalloa vai 
 • arvioisitko mieluummin laadukkaan shampanjalakritsipallon 
 • tai ehkä olet maistellut kesän suosikkijuomaa, ottaisitko sen seuraksi ananaslonkero-täytelakua?

Pakkaukset on aika mielenkiintoisia juttuja. Yhtenä päivänä oli tarve saada kilo porkkanaa. Katselin ymmyrkäisenä pussin tekstiä. 

Onko tämä uusi innovaatio, eli sika- ja kanatäytejuures. Ideoijalla on ollut varmaan hauska työpäivä :D


ps. päivän knoppi: aktiivinen netin käyttäjä näkee päivässä 6000-10000 mainosta. Kääk!


10 kommenttia:

 1. Minusta painetut mainokset ovat aika kiinnostavia, mutta radiomainoksia en siedä yhtään. Kuka ihme ne kaameat rallatukset oikein keksii?! Onnistunut mainos onnistuu herättämään näkijässä jotain (ei ärsytystä!), ja esim. huumori toimii aina. Joskus mainokset ovat niin karmeita, että tuntuu, että osaisin itsekin tehdä paremman mainoksen. Juu varmaan. ;-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Radiomainokset on kyllä aika karmivia. Pari vanhaa mainosvideota on kyllä jäänyt mulle mieleen iloisina juttuina. Taidan palata niihin joskus postauksessa.

   Poista
 2. Tämä metka tavuttaminen - toisinaan kielen vastaisesti - ilman tavuviivoja on joku aikakauden trendi. Välillä ottaa päähän, on ruman näköistä. Välillä toimii, ja on ihan hauskaa. :D

  Maistelisin mieluiten sitruunalakua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä varmaan on juuri tuo juju, että osa tykkää ja osa ei. Molemmissa tulee reaktio :D

   Poista
 3. Tuo porkkanapussi on aika veikeä :D

  VastaaPoista
 4. Nyt pistit vaikeen! Ehkä hiukan enemmän vetää tuo shamppanjaversio (minkäs leidi hienohelmailulleen mahtaa) mutta tuo ananaslonkerokin kuulostaa houkuttelevalta! Enkä jättäisi sitruunaakaan syömättä. 😋

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että kaikki maistuisi. Tein sitruuna-salmiakin, kun se houkutteli omaa sen hetkistä karkkihimoa. Varmaan kokeilen jonain päivänä tehdä myös muut vaihtoehdot.

   Poista
 5. Kirpeäsitruunasalmiakki, ehdottomasti ♥

  Olen Satun kanssa samaa mieltä hirveistä rallatuksista mainoksissa. Pahinta on, jos ja kun ne jäävät päähän soimaan (kuten "todella hookoo" - arggghhhhh)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidan laittaa joku päivä tekeleeni tänne näytille, niin näet mitä olisi ollut tarjolla. Jep, radiorallatukset on pahimpia korvakiusaajia.

   Poista