torstai 23. syyskuuta 2010

Olispa kiva jos…

Tehosekottimella on biisi nimeltä Kaikki on mahdollista, jonka vetävä kertosäe menee näin:

Kaikki on mahdollista.
Kaikki on kaunista.
Kaikki on mahdollista.
Vain taivas rajana.

Vaikkei olisikaan sitä mieltä, että maailmassa kaikki on mahdollista, niin kannattaisi kokeilla yhtä pikku juttua, joka ei vie montaa minuuttia. Tämä ”tilaus” tuo elämään iloa, naurua, ihmettelyä ja huomiota siitä mitä todella haluaa.

Tiedätkö sinä mitä sinä haluat? Siis mitä todella haluat? Toivottavasti tiedät, sillä sitä saat mitä tilaat (halusitpa tai et). Jos tiedät vaan sen mitä et halua, niin nyt opit kääntämään jokaisen en-halua lauseen käänteiseksi haluan -lauseeksi.
 
Ota siis paperia ja kynä. Istu alas. Hengitä ja relaa.

Kirjoita paperiisi otsikoksi: ”Olispa kiva jos…

Siten kirjoita paperille lista niistä asioista mitä haluat. Listaus ranskalaisilla viivoilla riittää, ei tarvitse hienostella. Listaan voi kuulua mitä tahansa, konkreettisia asioita tai jotain ihan muuta. Voit myös kirjata niitä unelmiasi, joiden saavuttamiseen sinulla ei mielestäsi ole mitään mahdollisuuksia. Kunhan tuo toiveesi tuo sinulle hymyn ja hyvän fiiliksen niin pistä se paperille ylös.

Kun listasi on valmis, laita se kirjekuoreen. Voit halutessasi kirjoittaa kuoreen päivämäärän vaikkapa vuoden päähän ja laittaa kuoren sellaiseen paikkaan, josta löydät sen vuoden päästä. Ja mitä sitten? No sitten vaan odotellaan ja vuoden päästä katsotaan mikä kaikki listallasi on toteutunut.

Jos et malta odottaa vuotta, niin laita paperi/kirje omaan rasiaan tai laatikkoon. Laatikkoon voit lisätä listojasi tai kuvia, joissa on niitä asioita joita haluat. Voit sitten silloin tällöin istuskella ja katsella mitä olet halunnut ja mitä olet saanut. Ja tietysti poistaa niitä toiveitasi, jotka huomaat olevan ”turhakkeita”.

Tämän jutun on tarkoitus olla hauskaa, mutta silti ”tuottavaa”. Eli tee lista silloin, kun sinulla on hyvä päivä. Ehkä ensi lauantaina olisi hyvää aikaa tällaiseen? Olisiko silloin 5 minuuttia aikaa?

Niille jotka aikovat kokeilla tätä, mutta joiden mielestä asioiden/toiveiden saaminen tällä tavalla ei voi toimia ehdotan, että laitatte listan kirjekuoreen ja kirjoitatte sen päivämäärän vuoden päähän. Näin ollen te vähän niin kuin unohdatte asian, ettekä laita epäilystänne itsenne ja toiveidenne väliin. Tämä kuulostaa vähän typerältä, mutta aika usein ihminen itse seisoo omien unelmiensa tiellä.

Hauskinta tässä on se, ettei sinun todellakaan tarvitse tietää miten saat sen mitä haluat. Opit huomaamaan mikä on sinulle oikeasti tärkeää, mitä haluat ja mitä et halua, mitä tarvitset ja mitä et tarvitse. Ja lisäksi opit nauttimaan siitä matkanteosta, josta olen aiemminkin maininnut.

Sitä paitsi, sulla ei ole mitään menetettävää kun kokeilet. Voit vain saada =)

Ps. Miksi pyydän muuttamaan en-halua lauseet käänteisiksi? Siksi, että menet sitä kohti mille ajatuksesi annat. Jos et halua kiirettä, niin ajatuksesi kiinnittyy kiireeseen ja sinulla on enemmän kiireen tunne. Jos käännät ajatuksesi muotoon, haluan että minulla on aina riittävästi aikaa kaikelle tarpeelliselle, niin rentoudut ja sinulla on enemmän toimintakykyä.

3 kommenttia:

 1. ... älyttömän hyvä! Aion toteuttaa tuon kirjekuori-ajatuksen. :)

  VastaaPoista
 2. "En halua..." on kylläkin aika voimakas tilaus.

  Luulen että ne toteutuvat varmimmin, tosin käänteisinä ;)

  VastaaPoista
 3. Joo, vahvat tilaukset -myös nuo "Mä en koskaan halua" toimivat todella hyvin. Joten parempi olisi tilata sitä mitä haluaa =)

  VastaaPoista