perjantai 16. marraskuuta 2012

Ole nyt kunnolla

Käyttäytymissäännöt

En halua noudattaa niitä
vaikka pyrin aina kiltisti toteuttamaan.

Siksi pysähdyn kesken kävelyn
käännyn puoleesi
ja nostan katseeni
hymyillen
kuin kahjo keskellä tätä kaunista iltaa.

Liimaan nenänpääni kiinni sinuun
aistin ihosi väreilyn ja tuoksun.
Hivutan sormeni sormiesi lomitse
ja pyörähdän sinut mukaani temmaten.
Olemme pieni hyrrä keskellä elämää,
sillä kevyesti saan sinut irti maasta
keinumaan kanssani
ihmisten ohittaessa meidät,
meitä ihmetellen.

Ja kun pysähdyn huumaantuneena
pää pyörryksissä
lasken kätesi vapaaksi
nostan omani kasvoillesi.
Annan aivoituksieni nousta ilmaan huminan ja pyörtymyksen kierteessä
ja kevyesti kosketan huuliasi
punaten ne lopulta kokonaan.

Käyttäytymissäännöt

En pidä niistä,
vaikka aina niitä kovin toteutan.

Ja nauran miten helposti huulipuna leviää huulilta toiselle =)


17 kommenttia:

 1. Lue juttu Annasta no 44:' Kyllästyin järkeviin päätlksiin.'Innostuin niin, että tilasin jutun haastatellun kirjan, jossa hän kertoo, miten teki elämästään seikkailun.


  Viikonloppua♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääpä käydä katsastamassa lehti ja etsimässä haastattelu. Mikään ei houkuttele niin kuin ajatus suunnattoman herkullinen elämänpituinen seikkailu. Olenkohan hukannut jonkin ohjekirjan tässä matkallani ;-)

   Oikein nautinnollista viikonloppua sinullekin ♥

   Poista
 2. En minäkään oikein pidä säännöistä,en tuollaisista enkä tällaisista,Ihastuttava runo Birgitta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä keikun kuin vaakapuntari, välillä aivan villinä ja vapaana, mistään riippumattomana ja sitten keikahdan egon murmutuksen keikauttamana säntilliseksi tiukkapipoksi. Kiik-kuu, kiikkuu...

   Eihän reseptitkään ole yhtä ainoaa totuutta, eihän Yaelian ;-)

   Poista
 3. Runosi on kiva ja eloisa. Minä en edes tiedä kaikkia käyttäytymissääntöjä. Toteutan niitä, jotka satun muistamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Bamiella. Onneksi en minäkään tiedä kaikkia sääntöjä, olisi elämä liian tasapainoilua ;-)

   Poista
 4. Minulla menee niin, että kun tutustun uusiin ihmisiin, olen ns. asiallinen aikuinen ensimmäiset pari viikkoa ja sen jälkeen alkaa outo huumori puskea esiin... peli on menetetty tuossa vaiheessa. Mutta vakavasti sanoen, minäkin saatan niuhottaa pienistä asioista ja olla samalla mukamas mielettömän rento ja suurpiirteinen! Voisko tällaista pistää naiseuden piikkiin, vai miten???

  Hauska, mielikuvitusta ruokkiva kirjoitus Birgitta. Kiitos! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, onkohan miehillä suoremmat linjat, en tiedä. Ainakin joskus niillä tuntuu olevan vaikeuksia seurata vaihtelevaa mielialaa tai mielenkiinnon kohteita ;-) Outo huumori on hyväksi, sen avulla asiat näyttää paljon mielenkiintoisemmilta.

   Poista
 5. Valloittava runo Birgitta! Se tuo mieleeni muiston nuoruudenrakkaudestani, jonka kanssa suutelimme kerran keskellä kaupungin katuvilinää välittämättä siitä, että tukimme muilta tien. Ah, sitä rakkauden paloa! Tunnelman rikkoi kesken suudelman iäkäs rouva, joka napautti meitä sateenvarjolla ja sanoi: Kehtaattekin siinä!

  =))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih ja voih. Mikä sillä rouvalla mahtoi olla, kateutta vai ;-) Onneksi sateenvarjot on nykyään lyhyempiä ja mummot visusti niiden alla (kun edelleen jaksaa sataa), joten voimme rauhassa tehdä kaduilla mitä haluamme =D

   Poista
 6. Olisiko niin, että ihminen on oppinut käyttäytymissäännöt pilkulleen silloin, kun hän alkaa toimia niiden vastaisesti. Vai olisiko kyseessä kapinallinen, joka ei aiokaan oppia, vaan toteuttaa omaa vapaata unelmaansa. Ilman sääntöjäkin ihminen osaa toimia ihmisvirrassa, loukkaamatta muita, olemalla ihminen ihmiselle.

  Ja pirskatti soikoon, kaikille käyttäytymissäännöt hyvin osaaville tekee sitten pahuksen hyvää aina rikkoa niitä silloin tällöin. Ja sinun tapasi taitaa olla mukavimmasta päästä. Mainio runo ja piristi kummasti päivääni, hihittelin jopa itsekseni ja taisinpa vähän seota pitkeihini...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissa vieköön, sanoit erittäin nasevasti tuon asian: "kaikille käyttäytymissäännöt hyvin osaaville tekee sitten pahuksen hyvää aina rikkoa niitä silloin tällöin." sillä jos kaiken tekee aina kuten aina on tehty, niin mitään uutta ja hienoa ei voi syntyä.

   Olkaamme siis hyväntahtoisesti vapaita ja onnellisia. Pistä pitsit hulmuamaan =D

   Poista
 7. Meille kaikille tekee niin hyvä unohtaa välillä nuo hiivatun käyttäytymissäännöt. Varsinkin kun ne eivät ole meidän sääntöjä, vaan muilta opittuja. Kaunis hetki kadulla, tuollaisista sitä voisi rakentaa elämänsä: tuoreista, uusista, raikkaista hetkistä. Ja huulipuna on hieno asia. Siihen sisältyy sekä käyttäytymissääntöjä että sitä toista, kun sitä levittelee muille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisten tylsät säännöt ne vasta tylsiä onkin ;-)

   Sut on taidettu joskus punata, heh =)

   Poista
 8. Mä en Birgitta pysty lukemaan näitä, tulee itku ainakin tässä pahimmassa sunnuntai ahdistuksesssa. Jokaisen runon liitän omaan elämääni. Sun tekstit ja mun elämäni ei ole hyvä yhdistelmä mutta se kertoo että olet hyvä kirjoittamaan koska saat mut kyyneliin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Henrietta, ymmärrän hyvin tämän ristiriidan. Toivon sinulle kaikkea hyvää, enkä voi kuin uskoa lujasti, että asiat helpottuvat. En kirjoita tähän nyt mitään lauseita, joita helposti tulee mieleen, sillä niihin on vaikea uskoa silloin kun tuntuu pahalta. Siitäkin huolimatta lähetän jonnekin ajatuksia, joissa toivon vain hyvää sinulle. Laita mulle viestiä jos voin auttaa jotenkin.

   Poista