tiistai 6. marraskuuta 2012

Olkoon sitten tiistai

Kuin olisi otettu nilkoista jalat nippuun, nostettu koko ruumis ylösalaisin ja pyöritetty ilmassa vinhaa vauhtia. Niin silmäni kieppuivat ja sekavina yrittivät kohdistaa katsettaan, kun lähdin töistä tänään.

Pikkuhiljaa, pikkuhiljaa rauhoittelin mieltäni, kun mustassa illassa jätin konttorin taakseni. Ehkei minun kannata tässä tilassa mennä heti kotiin, muuten siellä olevat voivat kokea kovia.

Niinpä ajattelin hengittää ulkoilmaa ja kävellä kohti keskustaa. Mustat mukulakivet kiilsivät katulamppujen sävyjä. Talojen suljetut ovet ja pimeät kyljet muuttuivat näyteikkunoiksi ja ihmisvilinäksi. En osannut kiirehtiä, olin niin pihalla päässäni, sen sijaan nautin sateettomasta hetkestä, siitä että saatoin kävellä ilman tuulta ja riekkuvaa sateenvarjoa. Ihailin ihmisten tapaa kulkea kaduilla, osa hitaasti toistensa kanssa keskustellen ja toiset tehokkaasti astellen ja kärsimättömästi hitaampia ohitellen.

Houkutusten äärellä mietin kahvilaa... ei, ei kahvilaa nyt, vaikka nälkä kyllä on... olisikohan kirjakaupan ilmapiiri sopivan rentouttava ... ei näin isänpäivän aikoihin... ja sitten näin punaisena hohkaavan kyltin ja räväytin silmäni auki.

Elokuviin! En olekaan ollut pitkään aikaan samettisen tuolin uumenissa.

Soitin siipalle ja kyselin sopiiko pakoiluni muutamaksi tunniksi. Ja kiltti mies toivotti mukavaa elokuvailtaa.

Kohta siis seisoin Maximin ulkopuolella ja katselin mainoksia. En saanut otetta kummastakaan tarjolla olevasta. Astuin kuitenkin sisään ovesta ja otin käteeni ohjelmavihon. Kävin teatterit läpi ja huomasin kolme elokuvaa, jotka alkaisivat puolen tunnin sisällä.

Jo tunsin paremman olon niskassani, sain rankani suoremmaksi ja suuntasin toiseen teatteriin. Siellä jäin vuorostaan lippuluukulle ihmettelemään. Mikään elokuvista ei alkanutkaan seuraavaan puoleentoista tuntiin. Tiistai on poikkeuspäivä. Tiistai... Olkoon sitten...

Hipsin ulos mustaan iltaan. Ilma oli raikas, asfaltti kimmelsi edelleen kauniisti  ja minä päätin kävellä junaan.

Että on siis tiistai. Se viikonpäivä, jolloin olen lähes aina kuolemankielissä pitkästä työrupeamasta. No, en kuollut tänäänkään, olen elossa. En päässyt eläviin kuviin elokuviin, joten menen sitten kotiin. Siellä on elämää riittämiin. Kaksi miestä, joita voin seurata suorana lähetyksenä.

Yrittänyttä ei laiteta. Joten ajattelen selvitä tästä illasta, miesten kaikista tekemisistä, tekemättömyyksistä, hassutteluista ja hulluista lausahduksista. Yritän olla kuin maailmaa nähnyt rautainen, kaiken kestävä, hyvillä hermoilla ja kauniilla ajatuksilla armoitettu herttainen nainen.

Sitten laitan junassa viestin miehelle: Ei ollut elokuvailta tänään. Tulen nyt kotiin.

Ja hetken kuluttua puhelimessani kilahtaa viesti: Tervetuloa =)

4 kommenttia:

 1. Harmi, kun et päässyt elokuviin. Toisaalta, kiteytit ihanasti mitä sinulla on siellä oikeassa elämässä... on niin hienoa, kun on joku toivottamassa tervetulleeksi kotiin.

  Tuntuu, että nykyään on kahdenlaista mallia; työssään ihan uupuneita ja ilman työtä olevia. Mistä löydettäis tasapaino?

  Voimia Sinulle täältä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, olen mietiskellyt monesti miten tiukoille ihmiset vedetään, joko liialla työllä tai sitten antamatta mahdollisuutta tehdä työtä. Ja vaikka minä pidän työstäni ja varsinkin työkavereistani niin silti olen vain ihminen ja uuvahdan kasvavan työpinon alle. Olen yrittänyt jo jonkin aikaa pitää itseäni ruodussa sen suhteen, etten tänä loppuvuonna olisi kuin kalpea haamu iltaisin kotona. Toivon kovasti, että löydän sen tasapainon, jota moni muukin kaipaa - virkeää oloa vielä työpäivän jälkeen.

   Haaveilen jo monettakohan vuotta pidemmästä sapattivapaasta. Olisi upeaa tehdä "vapaa ajallaan" jotain sellaista, joka auttaisi toisia. Sinähän sen tiedät kun nyt olet mukana tekemässä hienoa työtä =) Toisaalta osaisin myös vain olla, sillekin olisi tarvetta ;-)

   Poista
 2. Tuossa on jotain peräti tuttua, ajelehtia ja odottaa jotain tapahtuvaksi, kulkea omien ajatuksettomien hetkien mukana. Ja vaikka jotain ei tapahdukaan, tapahtuu pieni hetki, joka kuittaa kaiken. Tuo pieni ja herkkä hetki, joka laukaisee mielessä sen, mikä on tärkeintä: Tervetuloa =), voiko sitä enää kauniimmin siinä hetkessä kertoa.

  Upea hetkien tarina...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienen pieni ystävällinen ele auttaa joskus suunnattoman paljon.

   Poista