perjantai 17. lokakuuta 2014

Mr. Elvis Perjantai

Perjantain TOP 5 hetket

1. Hitaan aamun päivä

Lämpimässä peiton alla heräsin radion ääneen. Miten mahtavaa olikaan kipristyä pienemmäksi täkin suojassa ja haistella avoimesta ikkunasta tulevaa kylmää ilmaa. Radio oli jo hiljainen, mutta minun korvissani soi jotenkin enteellisesti Burning Love (unen jälkimaininkejako ;-)).


2. Auringonpaisteen päivä

Ihana valo, se kimmelsi heti verhoja avatessa. Se sai vaahteranlehdet loistamaan kilpaa, se innosti kävelemään kahisutellen lehtimaton läpi ja loihti minun mieleni tuhat kertaa paremmalle tuulelle.

3. Elviksen lantion keikutuspäivä

Annoin päivän jatkua hurmurin äänellä. Se lauloi satisfy me ja hakkasi hypnoottista rytmiä... Kuvittelin kaverin villit liikkeet töihin matkatessani ja yritin pysyä samassa tahdissa. Saatoinpa olla siis huvittava näky aamuisella rautatientorilla.

4. Lyhyen työpäivän päivä

Iltapäivällä läksin töistä ennen aikojani (Ei, en minä lintsannut, vaan käytin +saldojani pois, joten vapaus oli ansaittua). Rubberneckin tahditti minua heti ulko-ovelta ja askel oli kevyt kuin tuulen henkäys. Mietin Sibelius -näyttelyä ja elokuvaakin, mutta jalkani suuntasivat jotenkin vain kotia kohti... enkä sitten hennonnut panna vastaan.

5. Hitaan hitaan hitaan illan päivä

Huomasin neljän jälkeen, että perjantai-ilta on edelleenkin "vasta aluillaan". Kävin miehen kanssa ostamassa Liiteristä ison ruokakassillisen pöperöä mielettömän pienellä loppusummalla ja tulin niin iloiseksi. Mitä sitä muuta itselleen haluaisi kuin ruokaa ja lämpimän paikan olla. Hiukan kateellisena mietin niitä, jotka saavat laittaa perjantaisaunan päälle, mutta minä (saunaton) ajattelin korvata puutteen monella kauniilla kynttilällä. Lisäksi päätin ajatella mukavia ajatuksia ja laittaa pari iltaverryttelybiisiä soimaan, jotta saan vetäistä viimeisetkin lihasjännitteet kehostani pois.

Yhtään tylsää ajatusta en aio tänään antaa mieleeni tulla. Tänään nautin jokaisesta minuutista ja sen pienemmistä osistakin.


Suosittelen ehdottomasti sinulle samanlaista pääntyhjennysiltaa.

Tee kaikkea sitä mikä tuntuu hyvältä ja jos jokin ikävä sattuu pulpahtamaan mieleesi, nosta se saippuakuplassa ilmaan ja tökkäise sormellasi rikki =)

Upeaa perjantaita ja nautinnollista viikonloppua!

6 kommenttia:

 1. Tästä sunnuntaista taitaa tulla sadepäivä, mikä sopisi oivasti käpertymiseen. Ja eilen levymessuilta ostettujen vinyylien soittamiseen. Elvistä en ostanut, mutta muuta vintagea kylläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä parhain sadepäivä -päivä tänään. Olen aivan otettu tästä mahdollisuudesta olla ellun kanana sisätiloissa. Lattialle levyksi ja vinyylit pyörimään!!!

   Poista
 2. Hyviä hetkiä sinulla ollut! Syyspimeinä iltoina käpertyminen sohvannurkkaan kaikkien tuikkujen palaessa on ollut arki-iltojenkin ilo, kroppa ei nyt kestä liikuntaa, niin luvalla saa köllötellä lämpimässä. Mutta suuria iloja ovat myös kivuttomat hetket, kun voi liikkua edes vähän.

  Kaunista syysviikkoa Birgitta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti kroppa heltyy ja pääset taas liikkumaan retkille. Täälläkin tuli sitten stoppi ja olen kuluttanut sohvan pohjaa sekä lattimattoa... Tervehtymisiin!

   Poista
 3. Olen koittanut iltaisin kotiin palatessani noudattaa vähän samanlaista kaavaa...
  Sä osaat kyllä luoda noi tunnelmat ja fiilikset niin hyvin että että...no, kunpa ois aina perjantai ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liekö kuuntelit joitain vuosi(kymmeniä) sitten radiokanavaa, jossa perjantaisin laulettiin "voi kun aina vois olla perjantai" -rallatusta.

   Voisin oikein mainiosti kokeilla sellaista kolmipäiväistä viikkoa: perjantai, lauantai, sunnuntai ja sitten taas alusta perjantai, lauantai, sunnuntai. En tiedä kyllästyisinkö tuollaiseen koskaan.

   Tuota viikon uudelleenjärjestelyä odotellessa koetetaan nauttia muistakin viikonpäivistä =)

   Poista