torstai 9. kesäkuuta 2016

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty

You Do Something To Me
Maailman napa, minun pienen elämäni suunta,
kapeni parin viime viikon kohti juhlahumua.

Istuin useana päivänä töiden jälkeen pikku parvekkeelle lukemaan kirjaa, syömään pakkasmansikoita sekä pohtimaan mitä kaikkea pitääkään tehdä ennen tulevia kekkereitä.

Minä tuijottelin kynsilakan hehkua varpaissani, oravan hyppelyä nurmella, katselin kuinka talonmies levitti nurmensiementä ja sepelkyyhkyt söivät ne pois, seurasin syreenin kukan syntymistä, lumouduin tervapääskyn lennosta ja suunnittelin samalla ajatuksissani kaiken paremmin kuin koskaan ennen.

Minä, joka en koskaan ole ollut emäntä tai kodin hengetär, sain jostain sellaisen tyyneyden, että Dalai Lamakin olisi ollut iloinen (tai hänhän on aina iloinen). No, olin siis rento, leppoisa ja kaukaa viisas. Tein pikkuhiljaa tarpeelliseksi kuvittelemani asiat ja lopulta lauantaina huomasin seisovani kotona lasi kädessä, hymy huulilla katselemassa sukulaisia, ystäviä ja perhettäni.

Ymmärsin olevani onnellinen kaikesta mahdollisesta. Olin iloinen upeista nuorista, jokaisesta uudesta ajatuksesta joita he suunnittelevat ja kaikista toimista, jotka ravistelevat ja hämmentävät meitä vanhempia. Näin tämän kaiken pitää mennäkin, minä mietin.

Päässäni syntyi myös outo kupla: Voisin järjestää joskus isot juhlat itsellenikin. Seuraavalla sekunnilla huvittuneena tajusin, että tuo hullu ajatus ehtii kuivua kokoon ennen eräpäivää...

Juhlat on siis nyt onnellisesti ohi. Ja minä olen onnellisesti taas myös selkä- ja jalkavaivainen. Liikun kuin vanha mummo, vaikka henkisesti nuorruin viime viikonloppuna vuosia. Ensiviikon lämmittelen kolottavia luitani ja kutistuneita lihaskalvojani lämpimässä auringonpaisteessa. Annan meren suolan kastella hiukseni ja varpaiden hautautua hiekkaan. Jos näet vaaleanpunaisen hattuni pilkistävän rannalla, niin tule tökkäisemään kylkeeni. Lupaan sinulle lämpimän halauksen ja leveän hymyn .

Skool kesäkuulle ja pienelle kesälomalle!


6 kommenttia:

 1. Skool siis sinulle Birgitta ja kesälomallesi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jael =).
   Jos miesten ajatukset poukkoilevat pelkästään jalkapallon perässä, niin minä yritän liidellä pilvien mukana taivaalla. Tänään tuulee taas sen verran, että pilvet ja ajatukset saa aika kovaa vauhtia ;-)

   Poista
 2. Ihanaa lomaa Birgitta, olet kyllä ansainnut sen. Paljon lämpimiä kesätuulia kasvoillesi ja ihania kesäherkkuja ja paljon muuta kivaa tulkoon kohdallesi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä lämpimät kesätuulet nyt leyhyttivät minua. Sain aimo annoksen myös niin mehukkaita appelsiineja, sitruunoita, sipulia ja tomaattia, että harkitsin hetkisen jos toisenkin ulkomaille muuttoa. No nyt on taas ihanaa olla kotona. Linnut laulelevat täällä ihanasti ja luonto on kauniin vehreää.

   Suloista viikonjatkoa sinulle =)

   Poista
 3. Tehokasta irtiottoa<3 Meikä täällä kastelee, kun sade ei ikinä Suomen Tahitille osu, ei nytkään 1,5 kuukauteen.

  Vähän ramapna minäkin, sillä nämä vaativat rinteet...Voisihan ne jättää hoitamattakin, mutta myöhemmin voisi harmittaa.

  Lennä villilintu!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus sitä aivan hämmästyy, kun huomaa oppineensa edes hetkeksi irtautumaan omista hulluista uskomuksistaan ja tavoistaan ;-)

   Menneellä viikolla taisi sade osua teidän puutarhaannekin. Ainakin kuulin, että lauantaina sadetta tuli aimo annos. Toivottavasti kolotukset ovat helpottuneet, vaikka puutarhassa touhuaminen on kyllä aika kovaa hommaa keholle (päällehän se on vain pelkkää rentoutumista).

   Ihanaa viikonjatkoa sinulle Leena =)

   Poista