perjantai 8. joulukuuta 2017

Mitä lie hiippareita meidän pihamaalla

Tonttu, kengän koko 40?
Herään tuhinaan
ja avaan varovaisesti vain toisen silmäni
kurkistan kelloa yöpöydällä
ja totean, että voisihan sitä jo noustakin.

Mikä ihana asia onkaan olla pienellä lomalla. Tai eihän se mikään pieni loma ole, kun voi olla yhtäjaksoisesti viisi päivää mitenpäin itse vain haluaakin. Tämähän on p i i i tkä loma.

Vedän villasukat jalkaan ja hipsin huoneesta pois. Katselen ulos pimeään, pihamaalle. Yritän kurkkia onko orava jo syömässä lintujen siemeniä ja tarkistan pihamaan jäljet. Sillä tilanne on nyt vähän jännittävä. Toissailtana näimme kaksi kengänjälkeä putipuhtaassa lumipeitteisessä maassa. Ne olivat tupsahtaneet sinne jostain ja jatkaneet yhtä ihmeellisesti matkaansa.

Mutta ei ollut jälkiä tänään. Ei ollut.  Sen sijaan on ollut uudenlaisia ajatuksia ensivuoden osalle. Eilen aamuherätyksen jälkeen mietimme mitä toivoisimme ensivuodelta.

Mitä haluan vähemmän ja mille annan aikaani enemmän?
Miten voin auttaa muita,
mitä teen oman itseni hyväksi ja iloksi ja
miten harjoittelen löytämään sen isomman ihmeen sisästäni?

Näitä kirjoja voi lukea vasta loppiaisen jälkeen ;-)
Ilman tätä työtaukoa en olisi osannut summailla muuta kuin: Antakaa mulle lomaa! Paljon ja heti! Mutta nyt hiukan levänneenä huomaan ajatuksen liikkuvan, hah, ehkä vähän nopeammin tai ainakin rennommin.

Katsos eilen, toisena lomapäivänä, olimme pikkuisessa ravintolassa ja istuimme ikkunan ääressä. Pihamaata peitti ohut lumipeite, joen toisella puolella oli mukava mäennyppylä, jossa männyt kurkottivat korkealle. Huoneen nurkassa oli sievästi koristeltu joulukuusi ja taustalla soi hiljaa rauhallisen tunnelmallinen joulumusiikki. Alkusalaatti oli yksinkertainen ja supermaukas. Savuporo-punajuuri-pizza oli täydellinen ja siinä onneni kukkuloilla minä tajusin, että juuri tässä ja nyt alkaa minun jouluni.

Kokonainen loppukuukausi. Olla ja viettää joulumaista tunnelmaa. Kaikki on tässä ja nyt.

Minulle joulu on enemmän rauhoittumisen ja hassuttelun aikaa. Koska hassutteluni on ollut pienoisessa jäässä, niin keskityn ainakin hissutteluun ja hyväksyvään olemiseen.

Kyllä. Nyt etsin käsiini omanlaiset kotijoulujazz-kappaleet, leivon tuoksuvia piparkakkuja ja antaudun pelkkään hyvän mielen tuhinan kuunteluun.

Hiljaa hyvä tulee, tai jotain sinnepäin :)

(ja näköjään hitaasti paljon tulee, tämä oli viidessadasensimmäinen postaus)

8 kommenttia:

 1. Nauti lomastasi!!!

  Oma elämäni on nykyään sellaista hidasta hissuttelua, että joulut ja muut pyhät jne eivät pahemmin häiritse ihanaa arkeani.
  No, kauan tätä olotilaa onkin saanut odottaa :)

  Ensi vuodella toivon kaikille enemmän myötätuntoa, enemmän armoa, enemmän muiden kunnioitusta, enemmän yhteisöllisyyttä muutenkin kuin vastustajan kukistamiseksi.
  Ylevää, mutta näillä mennään.

  Tunnelmallista joulun odotusta sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Upeaa Susu! Tuo kuullostaa niin hyvältä =D. Vielä jonain päivänä minäkin osaan naurahtaa hellästi maailmalle ja elän vain omaa upeaa arkeani.

   Yhdyn kaikkiin toiveisiisi. Olisimme niin paljon tyytyväisempiä ja onnellisempia, kun osaisimme kuunnella toista, kunnioittaa häntä ja itseämme.

   Oikein ihanaa tätä kuukautta sinullekin <3

   Poista
 2. Onnittelut 501:sestä ja mitä jouluun tulee, niin olen viime vuosina huomannut että se on yhä enenevässä määrin pään sisäinen juttu ja nimenomaan itsekkäällä tavalla. Joulua voi nauttia ihan hiljaisuudessa ja hiljaisuudesta koska ei ole mitään velvoitteita eikä niitä (tällä ikää) ole, ellei niitä tarkoituksellisesti aseta itselleen mutta miksi tekisin niin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset :) Olet oikeassa, sisäinen olotila on se juttu, joka kantaa. Jos tässä härdellissä, joka ympärillä hyörii, pystyy olemaan rauhallinen ja hyväksyvä, niin selviää paljon helpommin :)

   Ehkä munkin pitäisi miettiä olenko velvollinen kaikkiin niihin asioihin, joihin luulen olevani velvollinen ;-)

   Kiitos hyvästä herättävästä kommentista <3

   Poista
 3. Jouluoivallus♡
  Just noin se paras olo tulee, tekemällä mieluista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jouluoivallus tuli onneksi enemmän joulukuun alkupuolella kuin lopussa =D.
   Oikein ihanaa viikonloppua sinulle <3

   Poista
 4. Hienot kuvat...hmm ja onpas tuo lumessa näkyvä jälki mystinen..mistä kummasta se tonttu on siihen tipahtanut ja miten jatkanut matkaa...vai onko siinä käynyt itse joulupukkeli lentävällä pororeellään ja noussut taas kyytiin:) Onnea tuosta 501 luvusta♥ kiva on kuulla että saat nauttia joulun tulosta ja sen odottelusta ihan rauhassa ilman stressiä! Joulun aika on kyllä mukavaa aikaa:) Ihanaa talvipäivää sinne♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisko tonttu tipahtanut joulupukkelin reestä, sitä minäkin ajattelin.
   Meille tuotiin lahjaksi toissaviikolla tonttuovi, joten kaikki taitaa olla valmista =D. Sää on ollut kaunis tänään, vaikka olenkin tutkiskellut sitä vain sisätiloista käsin.
   Oikein hyvää viikon jatkoa sinullekin ♥

   Poista