sunnuntai 25. elokuuta 2019

Viikon top 4 draamat

Maanantain kolmiodraamaa
Mies houkuttelee illaksi hautausmaalle katsomaan ulkoilmaelokuvaa. Olen tehnyt kahden tunnin kotimatkan jalan ja mietin, että aikainen nukkumaanmeno kyllä houkuttaa. Mutta mutta, haluan tehdä yhdessä jotain kivaa ja suustani pääsee myöntyvä lause, sillä elokuva alkaa yhdeksältä ja pääsisin kohtuullisen ajoissa nukkumaan.

Hautausmaalla ei kuitenkaan ajalla ole merkitystä, taivas pimenee verkkaiseen ja elokuvan aloitusaikaa siirretään pariin otteeseen. Vihdoin kymmeneltä mykkäelokuva alkaa. Se on vuodelta 1927, uskomattoman hieno taideteos täynnä huumoria, surua, rakkautta, iloa ja kauhua. Emme rienaa ketään, mutta opimme rakkaudesta paljon. Hiukan ennen kahtatoista avaan kotioven ja ajattelen nukkuvani kuin tukki. Oikeasti yö on kevyttä harsoa ja liian lyhyt.

Keskiviikon tragikomediaa
teen hengitysharjoituksia ennen optikolle menoa. Tämä on kahdeksas kerta. Joudun lähtemään töistä kamalan aikaisin tämän näytelmän vuoksi. Tiedän, ettei itku tai hammasten kiristys auta. Nyt auttaa huumori tai irti päästäminen. Istun ja odotan vuoroani. Hengitän. Menen huoneeseen sisään, annan itseni taas tutkittavaksi. En kurista optikkoa, vaan sanon kirjaimia peräkkäin. Lupaan jaksaa vielä kaksi viikkoa. En näytä kieltä, minä hymyilen. Sanon heit ja lähden kotiin. Hyvä! Minä hengitän vieläkin.

Torstain vuoropuhelua
Mies sanoo seitsemältä aamulla jotain ihmeellistä. Se sekoittaa minun mielestäni aiemmin sovittua pakkaa oikein olan takaa. Minun ääneni nousee, seuraavaksi nousee kyyneleet ja tilanne on valmis. Päivä kuluu ja luulen asian jo selvinneen, kunnes iltapäivällä saan oudon viestin mieheltä. Soitan, olen hämmentynyt, ärtynyt ja virttynyt. Näen miten alkuviikko alkaa painaa käytöstäni ja suljen suuni. Etsiydyn sinne minne mies haluaa ja odotan. Sitten näen sen tulevan, annan suukon ja hän sanoo: voidaanko unohtaa kaikki mitä tätä ennen tapahtui. Olen täydellisen valmis unohdukseen. Tyhmiä asioita ei kannata vatvoa.

Perjantaina taivaan täydeltä
Herään sateeseen, kovaan sellaiseen. Kun loikin keskustan mukulakiveltä toiselle näen järviä ja pieniä kapeita saarekkeita. Sateenvarjo päästää pisaroita läpi ylhäältä eivätkä jalkani pääse sen helpommalla alhaalla. Töissä kuivaan ensiksi kengät, yritän irrottaa märkiä housuja ihostani ja otan litimärät sukat pois jaloistani. Huomaan: ei ongelmaa, ei häiriötä. Housut ovat kuivat kymmeneltä ja sukat ennen yhtätoista.

Illalla sade yltyy taas ja minä iloitsen tästä luonnon näytelmästä. Tämä täyspesu saa taltuttaa viikon draaman kaaret. Minä laitan lämpimät sukat jalkaani, katson ikkunasta ulos ja nautin perjantai-illasta ilman jälkipuintia.ps. Videossa huonolaatuista hautuumaakuvaa, mutta rakkauden kolmiodraama tulee selväksi ;-)

6 kommenttia:

 1. Sade ja kunnon sellainen sademyrsky on hyvästä: Pyyhkii kaiken turhan kirkkaaksi kuin juuri pesty ikkuna tai taivaan kansi tai meren pinta tyvenenllä.

  Minäkin teen kohta kovia joogahengityksiä, vielä parisen viikkoa ja siten taas: Elämän sattumakortit.

  Meillä ei muuten kukaan sano aamuseitsemältä yhtikäs mitään:) Minua ei saa puhutella ennen klo 10:n suklaakahvimukillistani ja Hesaria.

  Mukavaa tulevaa viikkoa!

  ♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin ihailen sademyrskyjä - tietysti vain silloin kun en ole sen silmässä :).

   Sinulla onkin pitkät ja rauhalliset aamut! Onneksi apunasi on kahvia ja lukemista, niillä herää mukavasti ja saa hyvän olon hormonit hyrräämään.

   Aivan mahtavaa viikkoa teillekin ♥♥

   Poista
 2. Draamoista kuitenkin selvisit. Kaikella on oma aikansa vaikka ne myttyjä elon oloon aiheuttaisivatkin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa, asiat kestää aikansa ja sen kun muistaa, niin selviää helpommalla. Elokuvadraama on kevein selvittää, varsinkin jos se on niin mainio kuin tuo sadan vuoden takainen oli :) Ja onneksi omat murheet on niin pieniä, että niiden aiheuttamat olotilat unohtuu vähintään viikossa, heh heh.

   Iloista loppuviikkoa sinulle <3

   Poista
 3. Draamat ja kyyneleet on ikäviä. Kaikki kuitenkin hyvin nyt!?
  Sademyrsky ja mylväys on ihanaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, joskus menee vähän tunteisiin ;-).

   Tuo sana mylväys on muuten hieno! Ensin oli kuiskaus, sitten älämölö ja lopuksi mylväys :D

   Nyt on ollut niin tajuttoman hieno viikko säiden osalta, että tästä voi jatkaa vain hyvällä meiningillä. Suloista loppuviikkoa toivotellen <3

   Poista