sunnuntai 18. elokuuta 2019

Totuus näkemisestä

Aina ei nappaa.

Ei näe - näkee
Ikkunanpesu - joo, se on yhtä kivaa kun vessan kaakeleiden pesu :D. Ikkunoihin palaan kahdesti vuodessa, mutta viime syksyn jälkeen remonttimiehet ovat olleet lähistöllä enkä ole halunnut tehdä turhaa työtä. Nyt kuitenkin meni hermot, sillä koti tuntuu nuhjuiselta vain sen vuoksi, ettei ikkunasta näy kuin rapaa ja pölyä. Otan tietoisesti riskin, että vielä kerran ne miehet tulevat katolle tai seinälle ja pistävät paineet kehiin tai heittävät laastia. Minä avaan ikkunat ja saan järkyttävän hien pintaan sekä leukalihakset kireälle yrittäessäni irrottaa ikkunasta rappauslaastia. Perhana miten tiukassa se istuu. Kulutan varmasti 2548 kilokaloria pelkästään toisen makuuhuoneen lasia hinkatessani.

Lopputulos - kodin itäpuolelta näkee maiseman. Länsirintamalla vielä pelkkiä remonttimiehiä.

Ei näe - ei näe - ei tiedä näkeekö
Silmälasit - ovat tulleet tutuksi pienestä asti. Ymmärrän miten ne toimii ja osaan käyttää niitä.
Huhtikuun alussa menen asianmukaisten lappusten kanssa talon määräämään optikkoliikkeeseen saadakseni uudet näyttöpäätelasit. Silmälääkärin papereiden lisäksi tehdään uusi näöntarkastus. No ei siinä mitään, tehdään vaan ja pistetään lasit tilaukseen.

Kuukauden päästä soitan, että oliskohan ne lasit valmiit. Ai olette unohtaneet asian, no ei se mitään, laittakaa nyt ne lasit tilaukseen. Tiedoksenne, että olen matkalla x-x-2019. Päivää ennen lomalle lähtöä saan viestin, että lasit voi noutaa. Ilmoitan etten pääse, sillä olen varattu tänään ja huomenna lähden pitkälle matkalle, eli pääsen hakemaan lasit vasta heinäkuun alussa. Ollessani matkalla saan kaksi viestiä, jossa kehoitetaan hakemaan lasit. Soitan, että olen matkalla - ai se tieto jo lukeekin teidän papereissa, jep jep.

Tulen kotiin, menen optikolle, laitan lasit päähäni ja sanon samantien, etten näe mitään vasemmalla linssillä - ai, että pitää tulla huomenna uudestaan näön tarkastukseen, no tehdään niin. Tulen huomenna, mitataan ja mitataan, saan tehtäväksi kokeilla linssejä kaksi viikkoa, jos silmät vaikka kuitenkin osaavat tulkita tietokoneen näyttöä.

Menen töihin ja testaan kaksi viikkoa. Vasen silmä ei näe mitään linssin vasemmalla puolella, oikea näkee kaiken hyvin. Saan päänsärkyä ja kyllästyn elämääni. Soitan ja varaan uuden optikkoajan. Mitataan ja testataan, tilataan uusi linssi. Palaan viikon päästä optikolle hakemaan laseja. Katson töissä tietokoneen ruutua, kaikki on sitä samaa shittiä, joudun kääntämään päätäni kuin tennisottelussa, jotta edes oikea silmäni näkee mitä vasemmalla tapahtuu. Soitan optikolle, joka sanoo, että hän muuttaa tilauksen yksitehoisiin. Lasken puhelimen kädestäni, mielessäni lasken sataan. Viikon päästä perjantaina saan soiton, että linssit ovat valmiit. Palaan optikolle. Saan lasit ja laitan ne kassiini ja yritän osata käyttäytyä optikon kysellessä että onhan ne lasit nyt hyvät. (Mistä minä tiedän, kun tässä ei ole sitä tietokonetta mitä katsoa.)

Lopputulos - jää nähtäväksi

Näkee - ei tiedä näkevänsä väärin
Keittiön ikkunan läpi näkee juuri ja juuri lämpömittarin. Koska joskus sää saattaa muuttua aamuisen kuikuiluni jälkeen, katson aamulla myös sääappia. Supersään arvioiden mukaan on kiva suunnitella milloin teen viikon pitkän kävelylenkin ja milloin kannattaa ottaa sateenvarjo mukaan.

Perjantaina katson appia. Sitten huomaan, että ihan hyvinhän nuo ennusteet toimii, vaikka helsinkiläisenä olen katsellut viikon verran Hangon sääennustuksia.

Lopputulos - palautan Hangon sään Hankoon :D

Kaikesta huolimatta, oikein hyvää sunnuntaita ja tulevaa viikkoa meille kaikille!

8 kommenttia:

 1. Ikkunoiden pesu....juu, ei kiitos. Onneksi vieressä on rakennustyömaa, ollut koko vuoden, vielä vuoden loppuun saakka. Vedän verhot eteen, jos likaiset ikkunat häiritsevät. Tänä vuonna en aio niitä pestä.

  Huh, mitä sotkua uusien lasien vuoksi! Toivottavasti nyt näkyy ja hyvin.

  Tuossa Gottbergin näyttelyssä oli muuten toi puhtaita laseja noissa maalauksissa, ihan kateeksi kävi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Gottbergin näyttely oli todella hieno. Mä pidin aivan erityisesti noista laseista ja siitä ikkunasta joka näkyi harsoisen verhon takaa. Kiitokset kovasti Susu vinkistä :D

   Poista
 2. Olipa ongelmia kerrakseen lasien kanssa. Uskon että harmittaa. Meillä jäi keväällä ikkunat kotona pesemättä mutta ajattelen että kun olemme kuitenkin niin paljon mökillä niin pesen syksyllä. Saa nähdä kuinka käy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikkunan pesu on niitä jännittäviä asioita, joita ei tee mieli tehdä, mutta tehtynä maailma kirkastuu todella paljon. Sitten siinä on se huvittava puoli, että pesua seuraavalla viikolla ihan varmasti sataa ja myrskyää ja ikkunat on taas kuin ennen pesua, hihii.

   Poista
 3. No voi , kylläpä oli ongelmia lasien kanssa, toivottavasti nyt sitten on kaikki siinä mielessä ok-.
  Ikkunoiden pesu ei ole kivaa. Täällä omassa asunnossani ikkunat avautuvat aivan liian hankalasti niin että myös ulkopuolella olevat puolet olisi helppo pestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin oli entisessä kodissa sellaiset vanhat puuikkunat, joiden yläosaa pestessä tarvitsi toisen ihmisen pitelemään niitä, tai sitten olisi pitänyt olla kolme omaa kättä. En tiedä onko teillä tapana ostaa ikkunanpesu siellä, se voisi olla helpoin tapa tuollaisten hankalien ikkunoiden kanssa.

   Poista
 4. Voi kun sun rillit nyt toimisi!!

  Miten voikaan ikkunoiden pesu olla ärsyttävää. Oikeastaan ei edes mun mielestä se pesu, vaan se kaikki muu puljaaminen; kukat, verhot, huonekalut ja niin edelleen. Räyh! Tekemättä on.
  Mutta sulla kului kalorit, jotain hyvää siis tässäkin taas, eiks niin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta, seuraavia laseja odotellessa voin harjoittaa mielen rauhoittamista, hehee.

   Mulla on ikkunanpesun esitöissä helpompaa, kun mun ei tarvitse siirrellä huonekaluja ja verhotkin voin vain vetäistä kauas sivulle. Tästä voi vetää suoraan sen päätelmän, etten mä pese verhoja, vai mitä :D

   Poista