sunnuntai 18. huhtikuuta 2021

Pään irroitusta

Himottaisiko aurinko? Himottaisiko nauraa kuin Hangon keksi?

No todellakin himottaisi. Odotan koko viikon töitä tehden, että perjantai saapuu ja mieheni tulee hakemaan minut toisiin maisemiin, Hankoon, tuohon eteläiseen merenrantakaupunkiin. Aaaahhh!

Kun perjantai saa ja laitan työkoneen kannen kiinni, olen jo pakannut tavarani. Punainen pikkuinen olkakassi on täytetty äärimmilleen. Aurinkovoiteet, myös sävyllinen peittämään eristyksen sinertämät silmänaluset sekä tuoksu napaan on mukana. Olen valmis. Vielä mietin, että pitääkö ottaa pitkä kenkälusikka mukaan, enhän saa kenkiä muuten jalkaani. Niinpä avustan sillä tennarit jalkaan, pujotan lusikan matkakassiini ja joudun sanomaan:

Voisitko kulta vetäistä tuon tennarin läpän ylös, kun se painaa niin ikävästi? 

Mies on ihana, se vetää läpän ja näyttää herkullisen päivettyneeltä. Viikko Hangossa on saanut sen hipiän kesäiseksi ja kasvot hymyyn. Totean ruskettuneelle, että sun täytyy kantaa nää kaikki autoon. Lekuri sanoi, että tikkien takia en saa nostaa mitään painavaa. Ja niin mies laittaa oman reppunsa selkään ja ottaa kassini lattialta. Ovi kiinni ja kohti etelää! Ooohhh!

Sujahdan hissukseen autoon, niin ettei selän tikit kiristä pahasti. Istun ja vaihdan asentoa. Sanon, että täytyy nousta ylös. Nousen autosta varovasti. Ojentelen jalkojani ja kaivelen tyylittömästi housujani nivusen kohdasta – toinen tikkaus sielläkin. Istahdan takaisin autoon. Asettelen perääni. Asettelen uudestaan. Yritän vetää housuja sellaiseen asentoon, että istuminen onnistuisi, mutta ei. Kiristää ja nipistää. Mieleni pysähtyy. Jos mun pitää istua melkein kaksi tuntia autossa, jossa en voi nojata kunnolla selkänojaan ja lisäksi nivusen tikit kiristää näin pahasti, niin matkasta tulee kamala. Ei pelkästään minulle, joka puren hammasta ärsytyksestä ja pelkään tikkien repeämistä, mutta myös miehelle. Avaan suuni: Pitää nousta ylös. Tää ei taida nyt onnistua. 

Mies nousee autosta ulos. Seisomme keskellä pihaa ja juttelemme. Avataan takaluukku, mies ottaa punaisen kassini ja saattelee minut takaisin kotiin. Katselemme toisiamme ja sanomme lopulta heit. Mies lähtee takaisin Hankoon ja minä jään katsomaan ikkunasta. Ööööhhhhhh!

Myrtyneenä teen pesän sohvalle ja päätän kadota uneen. Sekin on parempi kuin olla yksin tässä ja nyt.

Kuin maailma olisi kuullut huutoni nuorimies ilmoittaa illalla, että kun olenkin kotona, niin hän pistäytyy. Koen jotain erityistä tuon ihmeellisen lahjan seurassa, hän piristää minua enemmän kuin tietääkään. Lauantaina äiti soittaa ja toteaa tulevansa käymään. Hän ei ole vuoteen astunut eteistä pidemmälle, mutta nyt me maskit päällä istuimme sohvalla ja rupattelemme.

Miten helposti se perjantai-iltapäivän murhe muuttuikaan valoksi nuoren miehen leppoisassa seurassa ja äidin kanssa ollessa. Sekä hiljaisilla kävelyreissuillani filosofi E. Saarisen tarinoita kuunnellen. Mietin kuinka pieni murheeni voi kasvaa äärimmilleen ja kadota sitten kuin tuhka tuuleen. Ratkaisu on kenties juuri siinä mistä Saarinen on vuosia puhunut: ajattelun ajattelun ajattelusta. Että kuulen pääni sisäisen pöpöttäjän, huomaan oman automaattisen ajattelutapani ja pohdin voisinko muuttaa sitä. Nähdä majakan valon tai katsoa uuteen aamuun. Antaa tsäänssille mahdollisuuden ;-)

Tänään on se päivä jolloin palaisin takaisin Hangon auringonsäteiden lämmöstä. Tänään on myös se päivä, jolloin heräänkin kotoani kuudelta aamukävelylle. Lopulta ei ole väliä mistä heräsin tänään, tärkeintä on että herään ja teen sitä mitä juuri nyt teenkin. 

Että oikeastaan ei yhtään paska viikonloppu, päinvastoin :D

Hangon keksikin tulee kuulemma iltapäivällä kotiin ♥

10 kommenttia:

 1. Voi sua♥
  mulla on ollut mieli matalalla tänä viikonloppuna, mutta sun Hangonkeksimatkan peruuntuminen on kyllä paljon paljon ikävämpää. Koitetaan jaksaa, ihana Birgitta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se kyllä niin, että kun ennakkoon odottaa jotain kovasti, niin sen peruuntuminen kirpaisee. Mutta onneksi aurinko on paistanut ja lämmittänyt täällä kotonakin, kun olen oikein tuulensuojaisen paikan löytänyt pehvalleni :D

   Parempaa viikkoa sinulle ♥

   Poista
 2. Voihan harmi ettei Hangon reissusta tullutkaan mitään, mutta onneksi näit äitisi ja jälkikasvusi:) Tsemppejä tikkien kanssa, toivottavasti vointi pian kohenee niin että pääset Hankoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllätyskäynnit kyllä piristi todella paljon. Tikkaukset on ikäviä juttuja, mutta onneksi tätä kärvistelyä kestää enää viikko. Yritän löytää Hangosta jonkin vuokrapaikan toukokuussa, jollei ne kaikki ole jo menneet :D

   Poista
 3. noi voi <3!
  Toivottavasti tokenet pian ja ehdit vielä Hankoon nauttimaan auringosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä minäkin toivon, että Hanko vielä loistaa minulle. Ja ainahan sitä voi mennä vielä edemmäs länteen aina Turkuun asti. Sitäkin kaupunkia on ikävä :)

   Poista
 4. Voi, meinasi ihan itku tulla lukiessani Hankomenetyksestä. Onneksi tarina jatkui ja tuli vähän jotakin valoisaa ja iloisaa tilallekin! Hanko odottaa ja on ensi kerralla entistä ihanampana ka hangonkeksimäisenpänä sua varten, eiks joo <3
  Koetahan parannella, toivottavasti toipuminen on lähtenyt hyvin käyntiin! ISO halaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Halaus on vastaanotettu ja mieli on jo paljon parempi. Tässä kun on taas arki työntäyteinen, niin melkein unohtaa, että oli unelmoinut jostain ... Hangosta. Mutta tokihan jotain uutta pitää taas unelmoida, ehkä ... Hankoa :D

   Poista
 5. Voihan peeveli, että Hanko meni sivu suun. :-( Mutta ihanaa, että osasit kääntää harmituksen voitoksi ja löysit elämästä pian uutta ilonaihetta. Noin sen pitäisi mennäkin, ettei jäisi jumiin pettymykseen.

  Mukavaa loppuviikkoa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peeveli tosiaankin. Mutta kuten sanot parempi edetä johonkin suuntaan eikä jäädä maahan makaamaan ja potkimaan ilmaa ;-)

   Oikein mukavaa viikonloppua sinullekin <3

   Poista