perjantai 8. lokakuuta 2021

Sydän ei unohda

Yksin. 
Etsin vinyylin, nostan levysoittimen kannen ja lasken neulan kolmannen kappaleen alkuun. Vähän volyymia lisää, ja vielä vähän enemmän. Tahti iskee kaiuttimesta vatsaani, liukuu varpaisiin. Kaikki värisee sisälläni enkä voi estää liikettä, vaikka polvea pitäisi lepuuttaa. Minä pompin ympäri kotia, ylös, ylös, ympäri, ympäri ja koko kehoni herää eloon.

Ja minä muistan, kuinka nuorena, molemmat vielä raakoina, sinä sanoit minulle miltä tuntuu, mitä olet tässä jumalattomassa maailmassa. Pelkäsit ehkä reaktiota? Turhaa se oli, minä rakastin mitä ikinä läpi kävitkään.

Ja kuinka makasimme äitisi keltaisella sohvalla, sivelimme toistemme kasvoille kipsivelliä ja odotimme sen kuivumista yrittäen olla nauramatta. Kuinka kovasti pelkäsin olevani liian lihava tai liian tavallinen, mutta sinä rakastit. Hiljaa ja hyväksyen.

Olit puhdasta kultaa, herkkää riisiposliinia, sellaista pehmeää katsetta, isoja syviä silmiä. Ja tuntui, että mitä kovemmin puristi maailma, tai minua kylmä suhde, sitä korkeammalle me pompimme ilmaan ravintolan tunkkaisessa savussa, pidimme toisiamme pinnalla, vaaleanpunaisten silmälasien ja omituisten drinkkien sekoituksessa.

On pakko lopettaa. Hyppiminen. Minä katson peiliin ja mietin mitä sinulle mahtaakaan kuulua nyt? Sinä mitä ihanin ihminen nuoruuteni herkkinä vuosina.


12 kommenttia:

 1. Kaunis ja herkän kaihoisa tunnelma ❤ Tavoitin tkstisi myötä tunnetilan ja palasin ajatuksissani omaan nuoruuteeni ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tarja :) Hienoa, että teksti vei jonnekin kauas, toivottavasti ihaniin hetkiin :)

   Poista
 2. Oi ihana ja kadotettu nuoruus. Onneksi on muistot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Susu, jotkin nuoruuden hetket olisi hienoa elää uudestaan. Mutta kun se ei ole mahdollista, niin muistot sentään vie samoihin tunnetiloihin :)

   Poista
 3. Mikä ihana postaus! Tuollaisia muistoja taitaa itse kullakin välillä pulpahtaa mieleen.
  Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina. Pulpahtaminen onkin hieno sana. Ihanaa tulevaa viikkoa sinulle :)

   Poista
 4. Miten ihana herkkä teksti, luin tuon pariin kertaan. Kaunista viikonloppua Birgitta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jael, kiitos kauniista sanoistasi. Oikein upeaa tulevaa viikkoa sinulle :)

   Poista
 5. Oi miten koskettavasti kirjoitat nuoruuden rakkaudesta. Muistuu mieleen, miten nuoruuden rakkaus oli jotenkin niin äärimmäistä, ehdotonta ja välillä raastavaa.

  Mutta asiasta toiseen, voitit blogiarvonnassa Alyssa Ashely tuoksupakkauksen eli jos laittelet sähköpostilla yhteystiedot kännykkänumeron kera, niin saadaan paku postiin. <3

  Ihanaa päivää Birgitta. <3 Sulla on kyllä taito kirjoittaa. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanainen Tiia sekä kommentistasi, että upeasta nostalgialahjasta <3. Ashleyn tuoksu oli lempituoksujani aikoinaan, on hauskaa saada kokea tehoaako se siippaan yhtä hyvin kuin joskus kauan kauan aikaa sitten :D

   Poista