perjantai 9. joulukuuta 2022

Melkein joulukalenteri - että mitä tuli tehtyä kysyi pukki

On joulukuun päivä numero yhdeksän ja kuulen vieläkin tuhahduksia talomme keittiön nurkalta. 

Se istui pari päivää sohvalla. Otti siitä parhaimman paikan ja totesi, että tässä olen ja odotan anteeksipyyntöä. Tämän tason asioista ei tiedätkö jousteta. Kun sovitaan yhdentoista kuukauden matka-arkkuelämästä niin se tarkoittaa yhtätoista kuukautta. Sopimus on sopimus!

Miltä susta olisi tuntunut, jos olisin sulkenut sut kellariin pimeään? Nyt en kyllä nauraisi ollenkaan. Miltä olisi tuntunut? Nii-iii-iin? Ikävältä olisi tuntunut!

Joo, ja sä luulet, että mä en huomaa. Mulla on kuule taskut tyhjänä! Kakskytneljä taskua. Ihan tyhjinä. 

Nyt keität mulle ensin glögiä, tarjoat parit namuset ja kerrot kaiken mitä tänä vuonna olet tehnyt ja jättänyt tekemättä. Mä olen vastuussa vähän isommille voimille, ja nyt mä aion pitää sua silmällä.

Yritin siinä olla nauramatta vieressä. Menin keittiöön ja laitoin glögiä tulille. Harmittelin, ettei talossa ollut yhtään piparia, mutta sentään pari konvehtia oli jäänyt lintuihmisten kyläilyn jälkeen. 

Ei sitä ihminen arvaakaan miten tuollainen joulupukki voi olla nyreissään, jos sitä ei heti kuukauden ensimmäisenä päivänä päästä vapaaksi. Nyt se seistä nojailee keittiön seinää vasten ja tuijottelee mua herkeämättä. 

Pitänee olla kiltisti loppu kuukausi ;-)

8 kommenttia:

 1. Kyllä nyt pitää olla todella kiltisti ja suorittaa jouluistavia katumusharjoituksia, kun pukki parkaa on makuutettu vääryydellä laatikossa ylimääräisiä päiviä. Meillä on Toivo Nuutikki Tähtönen vielä laatikossaan, hän kuuluu pukin apulaiskaartiin ja varmaan on samalla lailla hyvin närkästynyt. Aloitan lauantaini etsimällä hänet esiin ja tekemällä lepytystoimia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rouva Kepponen, katumusharjoitukset on nyt suoritettu, mutta niitä on kai hyvä jatkaa edelleen. Miten mahtoi Toivo Nuutikki Tähtönen suhtautua lepyttelyihin? Toivottavasti hyvin :D

   Poista
 2. No, onhan tuo kyllä aika törkeää toimintaa sinulta! En yhtään ihmettele, että pukki on näreissään. Lupaa hänelle, että saa olla pois laatikosta Nuutin päivään asti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Susu, lupasin kaverille, että saa olla ainakin Nuutin päivään nauttimassa talvisesta säästä :D

   Poista
 3. Ihana kertomus. Meidän pari tonttua on vieläkin laatikossaan, enkä nyt kirjoituksesi luettuani taida uskaltaa niitä ulos ottaakaan. Odottakoon ensi jouluun, tai sitä seuraavaan, meillä kun ei ole sen paremmin pipareita kuin suklaatakaan.
  Mukavaa viikonloppua sinulle ja tontulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kristiina, jos otat tontut vasta ensi vuonna ulos laatikosta, niin näköjään myös tähtitortut runsaalla tomusokerikuorrutuksella käyvät lepyttelyyn :D

   Poista
 4. Ensin katsoin, että aika pienet luukut, mutta sitten katsoin, että istuuko hän sohvalla. :-D Ja niinhän sinä kirjoititkin, eli on aika iso kaveri, joten kyllä tuolle kannattaa olla mieliksi! Tosin on aika hintelä kaveri, joten ehkä tuosta ei ole sinulle vastukseksi. ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satu, mietin samaa, että onneksi kaveri on noin kevyt, sitä on helpompi käsitellä fyysisesti. Laitoin taskuihin täytettä, jottei kaverilla ole jatkuva nälkä :D

   Poista