sunnuntai 18. joulukuuta 2022

Melkein joulukalenteri - täydellinen lahjapaperi

Joulukuun hommiini kuuluu paketit ja niiden kanssa suhaaminen. Yritin jokunen vuosi sitten saada aikuisia ihmisiä rajoittamaan lahjojen antoa, jopa lopettamaan sen, mutta huomasin ettei toiset olleet yhtä innostuneita ehdotuksestani. En ehkä lopulta minäkään ;-)

Jotta lahjat saa aattokuntoon, niille pitää saada kauniit lahjapaperit ja narut. Viimeiset viitisen vuotta olen pärjännyt ihanilla lahjapapereilla, joita silloin löysin kaupasta ja ostin mielestäni riittävästi. Yllättäen viime vuonna viimeisetkin kääreet oli käytetty. Ja sehän tarkoittaa, että tänä vuonna olen ollut pulassa, jos en suorastaan suossa sukeltaessani esim. netin ilmeelliseen maailmaan ja löytäessäni kauniita, mutta tajuttoman kalliita yhden arkin papereita. 

Mieluisimmat paperit ovat minun mielestäni sellaiset vahvat mielellään kaksiväriset puna-vihreä-beige väriyhdistelmillä. Kuviona voisi olla tähtiä taikka vinoviivoja, ehkä myös varovaisen graafisia kuusia. Arvaapas vaan löysinkö yhtään tällaista paperia järkevällä hinnalla? No en löytänyt. Lopulta tällä viikolla löysin kuitenkin yksivärisiä vahvoja pakkauspapereita sekä muutamaan hillittykuvioisen mallin. 

Jos olisin tosi ahkera, mitä en ole, niin voisin perunapainaa yksivärisiin pakkauksiin kivoja kuvioita. Tai jos olisin näppärä, niin askartelisin tai ostaisin pakettien päälle irtokoristeita. Nyt jo arvaatkin: en ole ollut näppärä enkä muistanut. 

Sen sijaan minä muistan miten paljon aikoinaan pidin siitä, kun keräsin itselleni vanhoja Financial Times -lehtiä ja käärin niihin lahjoja. Olenko siis kadonnut liian kauas? Pitäisikö minun palata takaisin sanomalehtimaailmaan. Se kaunis vaaleanpunainen sanomalehtipaperi teksteineen tai kuvineen oli mielestäni erikoisen kaunis ja kenties lahjan saajan puolesta aivan kamala ;-)

Että tiedä sitten kuitenkaan onko lahjapaperilla niin väliä. Eikö antamisen ilo ollut kuitenkin tärkeintä. Vai mitä :D

Melkein kaikki on nyt paketoitu!

12 kommenttia:

 1. Meillä nuorisoa ei kiinnosta lainkaan mihin lahjat on kääritty. Vain sisältö ratkaisee :D Lahjan voisi vaikka antaa Alepan muovikassissa, eikä nuorisolla edes kulmakarva värähtäisi. Mitä vanhemmaksi tulee, sitä enemmän osaa arvostaa kaunista pakkausta. Minä aion tänä vuonna yrittää paketoida isäni lahjan erityisen kauniisti. Hän osaa arvostaa sitä. Muille sutaisen jotain kääreeksi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Eikä edes kulmakarva värähtäisi" :D, luulenpa että meidänkin nuori on aivan samaa mieltä.

   Upeaa, että laitat sisällesi erityisen kauniin paketin, kun hän kerran sellaista arvostaa <3

   Poista
 2. Jo vuosien ajan olemme avanneet paketit varovasti ja säästäneet paperit käytettäväksi seuraavana jouluna. Herättää aina hilpeyttä, kun lasketaan, kuinka monta teipin jälkeä paperissa näkyy.
  Nyt paperit olivat jo niin haperoita, että lahjat ovat saamassa uudet kääreet.
  Lehtiin ja muovikasseihin on myös tullut paketoitua lahjoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt täytyy sanoa, että olen innoissani. Teidän tapa kierrättää vanhat lahjapaperit on kyllä mainio. Myös kankaaseen voi paketoida kauniisti, olen nähnyt useita videoita siitä kuinka neliskanttinen kangas taipuu monemoisen paketin kääreeksi.

   Poista
 3. Meillä on ollut onneksi jo monen vuoden ajan tapana antaa lahjoja vain lapsille. Aikuisillekin voi antaa joulukukan, suklaata tms. mutta ei mitään sen erikoisempaa. Mulle tämä käytäntö sopii erinomaisen hyvin, sillä inhoan lahjojen haeskelua (en ole mikään valveutunut lahjojen hankkija, joka aloittaa ostelun jo helmikuussa, vaan se jää aina viime tippaan). Lahjojen saamista vastaan mulla ei kyllä ole mitään. ;-D

  Kauniit lahjapaperit ovat ihania, mutta olen ollut huomaavinani, että muut eivät oikein osaa arvostaa niitä. Siksi ostan nykyään jotain marketin tusinakamaa. Tuo SusuPetalin kierrätysidea oli kyllä erinomainen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta kauniit lahjapaketit on ihania, välillä ne riittäisivät tyhjilläänkin, kun en itse ole kovin innostunut tavarasta. Mutta kaikki mitä voi syödä tai aineetonna käyttää, ne kelpaa kyllä :)

   Minuakin houkuttaa tuo Susun kierrätysidea. Sen käytöstä täytyisi kyllä sopia muiden lahjansaajien kanssa, mutta ehkä se meillä kotiväellä onnistuisikin.

   Poista
 4. Täällä kun joulu ei viralliben juhla niin ei tule annettua lahjoja. Nyt tosin samanaikaisesti on hanukka, valon juhla, ja lahjoja annetaan, mutta lapsille. Näin täällä tosi kauniita joulupapereita, mutten ostanut. Kierrätysidea on hyvä, ja olenkin säästänyt joitakin lahjapapereita. Kaunista joulun aikaa Birgitta 🎅🎄❄️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kuvitella, että siellä on erityisen kauniita lahjapapereita ja niitä kannattaakin säästää jatkokäyttöön. Nyt olen paketoinut täällä kaiken mitä pitää ja jään katsomaan mitä tuleman pitää. Samoin sinulle kaunista joulua!

   Poista
 5. Aaaa, se oli Financial Times!! Just mietin, että mitä oli se vaaleanpunainen sanomalehtipaperi, jota ostin joskus joululahjapaperiksi aseman R-kioskilta! Samaan syssyyn ostin jonkun itänaapurin lehden ja olin tosi tyytyväinen kans näihin papereihin. Oliskohan jotain vielä tallessa, jos penkoisin…

  Olen nimittäin myös tykännyt käyttää vähän erilaisia papereita. Siis sillin kun papereita ylipäätään meni. Nykyään annan yleensä yhden tai kaksi lahjaa (jos naapureiden muistamista ei lasketa) ja niistäkin toinen on melkein aina aika-lahjakortti. (Jossa keksin vaikka joka kuukaudelle jonkun mitä tehdään jälkikasvun kanssa yhdessä tulevan vuoden aikana.)

  Olen myös käynyt taistot lahjojen vähentämisestä. Aloitin sen teininä joskus yli 30v sitten. Ei mennyt läpi; tulos oli, että sain kaikilta yhtä paljon lahjoja, mutta mulla ei ollu kenellekään. Siihen ei auttanut edes aika. Nykyään on helpompaa, kun ollaan miehen kans tavaraähkyssä ja jo ajat sitten olen määritellyt, että muiden aikuisten kanssa ei ainakaan vaihdeta lahjoja! Erityisesti ärsyttää nää firmojen lahjat, joita niitäkin perheessä pyörii. Että eikö voi antaa syötäviä tai juotavia lahjoja tai kalenterin? Että onko pakko olla joku pyyhe tai muu tuote?! Äh.

  Mukavaa joulunalusaikaa! 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että täältä löytyy muitakin sanomalehtien jatkokäyttäjiä, FT:n vaaleanpunainen paperi oli mun mielestä aivan täydellinen myös jouluun :)

   Olet niin oikeassa, minustakin firmojen logolahjat on enemmän turhakkeita. Sen sijaan sun aikalahjakortti on hieno lahja! Olen niin iloinen, että tuollaiset ideat ovat alkaneet levitä laajemmalle.

   Mainiota joulua sinullekin :)

   Poista
 6. Minä juuri tänään kissojen avustuksella paketoin lahjoja ja olipas homma. Karvaiset apurit ovat kivoja monessa, mutta tässä ... tuota ... eivät niinkään.

  Ihanaa, rauhaisaa joulun aikaa sinne Etelä-Suomeen ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa! Voin kuvitella millaista on yrittää saada lahjaa paperin sisään, kun karvatassu on nuuhkimassa teippiä ja lahjanarua tai tepsuttelee ympäri pakkauspöytää. Ja kun kavereita on kaksi, niin touhu on kuin korvatunturilla kiireaikaan :D

   Oikein kaunista ja rauhallista joulua teillekin <3

   Poista