tiistai 12. joulukuuta 2023

melkein joulukalenteri - joko ollaan puolivälissä

Apua! Ajantajuani on riivanneet näyttötyöt, ne ovat raivanneet tieltään joulukuun rauhoittumisaikani. Mutta onneksi nyt alkaa näyttää siltä, että ehdin kuitenkin mukaan.

Luulin äsken, että se oli eilen, mutta taisikin olla toissapäivänä, kun siippa lähti jonnekin rientoihin. Minä päätin tehdä ensimmäisiä jouluasioitani kuntoon. Ensin käänsin volyyminappulan, en nyt ihan kaakkoon, mutta tuimasti pohjoiseen kuitenkin. Kun sopiva rytmi alkoi napsuttaa jalkapohjaa ja laulunystyrätkin värähteli kannoin ison laatikon olohuoneen lattialle. 

Avasin teipit ja levitin päällimmäisenä olleen maton lattialle. Sitten laitoin jalat ristiin (siis kuusen) ja tökkäsin rangan siihen jatkoksi. Tunnin verran istuskelin matolla ja muokkailin oksia, yhtä ylös, toista ja kolmatta vähän sinne ja tänne. Lopuksi pyörin ympäri kuusipuuta ja mietin, että jos sinulle vielä valot saan oksille, niin olen todella onnellinen. 

Nyt meillä sitten seisoo olohuoneessa kuusi. Himottaisi vähän koristella sitä lisää, mutta pitää kai jättää kivoja juttuja myöhemmällekin.

12 kommenttia:

  1. Siitä se joulu alkaa!
    Leppoisaa joulun odotusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susu, oikein rentouttavaa joulun odotusta sinullekin :)

      Poista
  2. Meillä on jo kuusikin koristeltu ja kaikki muutkin jouluiset jutut esillä. Mitään tonttuja tai vastaavia en ole enää muutamaan vuoteen laittanut kun jo lastenlapsetkin ovat tonttuiän ohittaneet. Mutta valoja tuntuu tulevan vuosi vuodelta enemmän, joten tasapaino koristelussa taitaa säilyä. Mukavaa joulun odotusta sinulle! Ollaan tosiaan jo melkein joulukuun puolivälissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kristiina, minä vielä odottelen koristelua. Perinteet ovat vaatineet, että pitäisi jaksaa odotella aatto-aamuun, mutta kuka sitä enää jaksaa niin pitkälle odotella :D Valoja minäkin olen laitellut esille, ne tuovat mukavaa tunnelmaa..

      Oikein mukavaa joulun odotusta sinullekin :D

      Poista
  3. Vielä ehtii hyvin joukutohinoihin. 😀 Minä virittelin meille kolmannen kuusen. Oksien asettelu on kyllä oma taiteenlajinsa. Tavallisesti kolmas kuusemme on aito, mutta tämä vuonna kokeilemme, jos muuten vaivannäöltään helpompi tekokuusi toimittaisi myös olohuoneen päähenkilön virkaa. Aitoja oksia voisi jostain hommata tuoksumaan. 🌲

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joululainen, kiitokset :) Olisipa kiva nähdä teidän koti, siellä täytyy olla ihanasti tilaa, kun kolme kuusta mahtuu sisään <3 Rakastan aidon kuusen tuoksua ja olomuotoa, mutta olen niin allerginen kuusen kvartsille, etten voi enää koskea aitoon kuuseen. Onneksi nykyään on todella hyviä muovikuusia. Olen ollut erittäin tyytyväinen hankintaani, se kestää varmasti ikuisuuden, kunhan käsittelen sitä rakkaudella.

      Ihanaa joulun odotusta sinulle :D

      Poista
  4. Taidan olla viimeisiä vanhan liiton jarruja, joille kuusi tuodaan sisälle aikaisintaan aatonaattona. Siinä vaiheessa, kun se monella on jo saamassa lähtöpassit :).

    Ihme kyllä, olen sentään viritellyt vähän valoja ulos ja ajastellut led-kynttilöitä sisällä syttymään suht silloin, kun pääsen töistä ja sammumaan kun mennään nukkumaan. Ovat niin aidon oloisia nykyään, ettei oikeastaan enää viimeistään sammutusvaiheessa savuavia oikeita kynttilöitä kaipaakaan kuin erityistilanteissa. (en nyt äkkiä keksi mikä sellainen edes olis :)).

    En varsinaisesti kuulu joulun odottajiin, mutta vastaan aina kohteliaasti "kiitos samoin", kun joku hyvää joulunodotusta toivottaa. Tähän aikaan vuodesta se jo käy ihan luonnostaan, marraskuussa joutuu vähän kiristelemään hampaita, kun ei ole itsellä käynyt joulu mielessäkään.
    En silti halua missään nimessä pilata jouluihmisten iloa, koska niitä ilon aiheita jos mitä tässä hetkessä tarvitaan.

    Ihanan kuvan olit valinnut :). Siinä on sikariherra varmaan pienoisessa pulassa, kun koristelijalta satelee käskyjä :D


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Annukka; mahtavaa, että olet pitänyt kiinni omasta kuusen sisälle tuomisvaiheesta :) Minusta pitää tehdä juuri niin kuin itsestä tuntuu.

      Nyt kun meillä ei ole pieniä lapsia odottamassa joulua, niin itse lähinnä kaipaan rauhoittumista joulukuuhun, sen vuoksi hoidan mielelläni kaikki jouluun liittyvät asiat jo marraskuun puolella. Ja kun joulupäivä koittaa niin minun puolestani joulu on ollut ja mennyt. Oma sisäinen kelloni sanoo, että silloin alkaa uusi vuosi ja valon lisääntyminen. Minun puolestani joulupäivänä voisi jo paketoida kaiken jouluun liittyvän pois :D

      Minustakin led-valot ovat nykyään erinomaisia. Polttelen enää lähinnä tuikkuja, jos aitoja haluan poltella.

      Adams Familyn elämä jotenkin tuntuu aina omalta. En siis koe ollenkaan olevani mikään kodin hengetär.

      Iloista joulukuun jatkoa sinulle!

      Poista
  5. Joulu - johan se voisi pikkuhiljaa alkaa tulemaan, vaikkapa vapaiden muodossa. Illalla kotiin tämän vuoden viimeiseltä työmatkalta ja olohuoneessa seisoi kuusi.... se on kuulemma lämmittelemässä!
    Koristelijat saapuvat perinteiseeen viikonlopun yökyläilyyn - joten hyvin on delegoitu hommat... mitähän minä teen.... hih... etsin ensi viikon sitä joulua, rauhoittunen hieman...
    Jaksamista näyttöihin - opintoihin, kai niistäkin saa "rauhan" joulun ajaksi! Vuoteen Uuteen sitten energiaa... tämän vuoden energiat alkaa olla pian käytetty!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Repolainen; olipas kiva yllätys. Nyt sinun tarvitsee vain olla ja katsella, kun koristelijat hoitavat asiat loppuun. Rauhoittuminen on minusta juuri oikeaa tekemistä tässä joulun alla.

      Iloista viikonloppua sinulle!

      Poista
  6. In a few days only, we are in Christmas!! Have a nice day, and merry, merry Christmas this year!!

    VastaaPoista