maanantai 1. tammikuuta 2024

Kuplilla tai ilman

Vuoden viimeisenä päivänä minä nyökyttelen päätäni. Taustalla Jungle laulaa "let it go" ja minä tottelen.

Annan ajatusten, menneen vuoden, soljua sävelten läpi, kuplia hetken kehossani, 
pudota päälaesta niskaan
hartioiden letkeästä ravistelusta rintakehään
ponnahtaa sykäyksestä 
vatsaan
lanteilta liukua polviin
ja varpaissa vilistää 
kunnes ravistan kaiken huvittuneena irti.

Kiitos vuosi menneestä. Opeista, joita tarjosit minulle ja joita otin vastaan. Kiitos hengähdyksestä, joka oli enemmän kuin tarpeen. 

Tämän kaiken kannustamana suuntaan uuteen vuoteen. Olen miettinyt touhujani, ajatellut voinko helpottaa tulevaa vuottani tekemällä jotain toisin. Huudahdan "totisesti", kuten ystäväni tulisesti aikoinaan julisti :) 

Totisesti aion keskittyä ensi vuoden jaksamiseeni. Se ei tule olemaan helppoa tämän pään kanssa ;-) mutta kokeilen kuitenkin. Yritän opetella tekemään asioita 80 prosenttisesti, en aina 110 lasissa ja olemalla sen jälkeen raatona. Koetan pyytää omaa aikaa silloin, kun siihen on tarve. En vasta kuukauden tai kahden päästä. 

Pohdin sata vuotta vanhaa asiaa, että mitä jos hyväksyisin asiat sellaisena kuin ne tulevat kohdalle. Niin ja mitä, jos hyväksyisin itseni tällaisena kuin olen, vähän hupsuna ja levottomana, liian kontrollihakuisena ja täydellisyyteen pyrkivänä? Voisinko antaa kaikkien ominaisuuksieni tulla ja mennä kaikessa rauhassa. Olisiko silloin mahdollista, että 80 prosenttinen tarkoittaisi sopivan täydellistä ja kaikessa tekemisessä olisi enemmän mukana iloittelua? No saa nähdä miten naisen käy. Ei ehkä mitenkään, hehee.

Mutta se tärkein tässä hetkessä. Sinä ihana blogiystäväni! Kiitos, että olet kulkenut mukanani menneen ajan. Toivon uudelle vuodellesi kaikkea hyvää. Rakkautta, lepoa, riemua, terveyttä, rauhallisia hetkiä, lohtua, kuplivaa olotilaa ja naurua.

Skool sinulle!

8 kommenttia:

  1. 80 % on passelia, vielä parempi olisi, mikäli saisi pudotettua sitä vieläkin enemmän.

    Kohti uusia tuulia Birgitta, kaikkea hyvää uuteen vuoteen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Susu, olis kyllä ihanaa oppia relaamaan paremmin :)
      Oikein ihanaa uuden vuoden alkua sinulle <3

      Poista
  2. Hienoja tavoitteita, jotka kutkuttelivat itseänikin. :-)

    Kaikkea hyvää alkaneelle vuodellesi, Birgitta! Ja kiitos ihanista ja ajatuksia herättävistä postauksistasi. Toivottavasti niitä tulee vielä paljon lisää. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu kauniista sanoistasi. Toivon itsekin, että kirjoittamiselle ja teidän kavereiden kirjoitusten kommentointiin tulisi nyt enemmän aikaa.
      Samoin sinulle, toivottavasti mahtavia tekstejäsi tulee jatkossakin <3

      Poista
  3. Sinulla on hyviä tavoitteita ensi vuodelle. Olen itsekin vähän sellainen 110% asioihin hyppäävä ja sitä on vaikea muuttaa. Usein olen ajatellut, niin että laitan kalenteriin sellaiset kohdat, joissa se tohotus katkaistaan ja sitten lomailen tai kellotan itseni tekemään lyhyempää päivää, että saan voimia takaisin. Minä olen armollisempi itselleni, en ole lainkaan täydellisyyden tavoittelija ja pystyn joskus toteamaan ihan hyvällä mielellä, että nyt haukkasin liian ison palan ja tavoitetta täytyy palastella ja osaan jopa joskus luovuttaa.

    Onnellista alkanut vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rva Kepponen, ideasi kalenterimerkinnästä on hyvä, olen itsekin nyt miettinyt, miten saisin tauotettua järkevästi tietokoneella istumista. Kuulostaa mahtavalta, että osaat olla armollinen itsellesi. Yritän kurkottautua tuollaista oloa kohti :D
      Iloista uuden vuoden jatkoa sinulle <3

      Poista
  4. Hyvältä kuulostaa pyrkimyksesi tavoitella rauhallisempaa menoa. Minäkin toivotan sinulle kaikkea tuota jota sinä toivotat meille lukijoille<3
    Vaikka yritin miettiä vielä jotain toivomisen aihetta noiden mainitsemisesi lisäksi, en keksinyt, sillä niin kattava oli sinun toivotuksiesi määrä.
    Skool!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kristiina, kiitos kauniista sanoistasi :)
      No sehän on mukavaa, että lista tuntui sopivalta.
      Oikein ihanaa uuden vuoden jatkoa sinulle <3

      Poista