perjantai 25. lokakuuta 2024

Lokakuun ällät - Luovuuden lähteillä

Tekee mieli huutaa Yay! En tajua miten lokakuu on mennyt näin nopeaan. On aika taas lokakuun kolmen alkukirjaimen listaukseen ja se tulee tässä:

Löytö

Löysin aivan ihania suodatinpussin suojalaatikoita, vai olisiko nämä suojakoteloita? Mikä lie nimi, mutta aivan ihana keksintö, sillä minulla suodatinpussit alkavat kiikkua erikoisiin suuntiin aina, kun papereiden määrä hiipuu. Vaihtoehtoja oli jokaiseen makuun.

Tässä liikkeessä hipelöin poikkeuksellisesti monia tavaroita. Ihailin upeasti tehtyä uusiopaperia, lisäksi löysin muistivihkoja joihin oli laitettu vanhoista kirjojenkansista kannet. Huokailin monen asian kanssa, että pitäisikö ostaa vaiko ei pitäisi. No en ostanut kuitenkaan. 

Aiheeseen liittyen, opiskelen nyt sopivasti kurssia, joka on täynnä Kestävää kehitystä. Se imee minusta kaikki mehut pois ja olen viimepäivinä menettänyt kaiken energianitehokkuuteni ;-)

Lehdet

Luonto on ollut parhaimmillaan. Keltaisen talon edustalla oli monta pihlajaa ja niiden kirkkaat marjat ja hämmentävän punaiset lehdet olivat mahtava yhdistelmä. Jos kevät onkin kaunista aikaa, niin tavallaan syksyllä palaan samaan väriloisteeseen. 

Tällä viikolla ihmettelin sataako lunta, mutta tuuli se vaan leijailutti koivunlehtiä ylös ja alas pitkin pihamaata. Onneksi meidän pihassa on useammanlaista koivua, toiset tuuli puhalsi paljaiksi, mutta suurimmassa osassa on vielä lehdet tallella. Nyt kun aurinko paistaa, värjää se keltaiset koivut hehkuvaksi loisteeksi. Tuntuu kuin Klimt olisi käynyt vetelemässä kultamaalisella siveltimellä koivuihin kultahippuja.

Mietin näitä puita katsellessani, että kyllä luonto on uskomattoman kekseliäs. Se voi kasvattaa siemenestä puun ja puusta siemeniä. Kun viimeisetkin lierot ovat menneet maahan talvea pakoon tulevat tilhet ja rastaat syömään marjat, kakkailevat pois lentäessään siemenet minne sattuu ja keväällä niistä alkaa itää uusia pihlajia. Aika hyvin suunniteltu systeemi :)

Linnut

Mitäs sitten sanot näistä kavereista? En voinut kuin hihitellä nähdessäni tuon hiukan pää kallellaan olevan pöllön. Aivan mahtava kaveri. Melkein haluaisin tuon asuinkaverikseni :)

Nämäkin tyypperöt, kuten kaikki valokuvat tässä lokakuun alkukirjain-haasteessa on otettu Fiskarsissa. Kävimme siellä ihailemassa vähän taidetta, paljon keramiikkaa, jonkin verran koruja ja mukavan määrän kierrätysmateriaalista tehtyä käyttötavaraa.

Nyt minun pitäisi vielä rustata lisää tekstiä energia- ja materiaalitehokkuudesta. Ei kyllä huvita ollenkaan. 

Sen sijaan taidan laittaa teille juutuubivideon, jota katselin parikin kertaa riemuissani. Tekisin todella mielelläni tuollaista animaatiota aiheesta enkä kirjoittelisi mitään liibalaabaa. 

No, turha tässä on nurista. Hommat on tehtävä kuitenkin loppuun. Mutta voisin kyllä sen verran olla armollinen itselleni, etten jatkaisi opiskelua enää tänään. Olenhan istunut peffallani tässä keittiön pöydän ääressä aamu yhdeksästä lähtien. 

Jotta pääset miettimään mistä videosta se graafinen suunnittelija siellä puhelee, niin tätä tarkoitan. Jos jaksat, niin katsopas miten asiasta kuin asiasta saa tehtyä erinomaisen hauskan videon. Tietysti voit myös miettiä miten hieno tulevaisuus meillä voi olla sitten joskus... 

8 kommenttia:

  1. Suodatinpusseille on hyvä olla jonkinlainen säilytysteline/laatikko. Meillä on tyttären joskus ala-asteella puutöissä tekemä "teline", joka on tosi hyvä tähän tarkoitukseen. Ihania värikkäitä lehtiä Fiskarsissa. Siitä on aikaa kun siellä viimeksi kävin ja mieli tekisi käydä pitkästä aikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kristiina, Fiskars oli todella kaunis syksyn ruska-aikaan. Kouluissa tehtävät puu- ja käsityöt oli kivoja lahjoja, niistä on ollut paljon iloa itselle <3

      Ihanaa viikonjatkoa sinulle!

      Poista
  2. Onpa suloisia lintuja, tuollaisesta katseesta tulee hyvä mieli!

    Ruska on kyllä ollut uskomattoman upeaa tänä vuonna. Ja aurinkoisia päiviäkin on riittänyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Susu, kyllä noista linnuista oli paljon iloa, pikkuisen pää kallelleen ja kummasti sitä alkaa hyvä mieli levitä ympärille. Viimeksi eilen nautin kauniista syyssäästä, metsässä oli hyvä kävellä ja ihmetellä sammalten vihreyttä, vaikka siellä lehtipuut olivatkin jo pudottaneet lehtensä.

      Ihanaa viikkoa sinulle <3

      Poista
  3. Toiveikas video! Luin Jenny Erpenbeckin kirjan Mennä, meni, mennyt, ja siinä oli tieto, että Ranskan valtionyritys Arevalla on Nigerissä monopoli uraanikaivoksiin ja se kuljettaa jätteensä sinne, minkä johdosta juomavesi on pilaantunut, eläimet ja ihmiset sairastuvat ja pohjaveden pinta on laskenut kaivoksen käyttämän veden takia merkittävästi.

    Jotenkin masentaa, että vielä näinä aikoina valtavat voitot on tärkeämpiä kuin ajatella, mitä jätteet aiheuttavat. Vähimmäinen vaatimus pitäisi olla, että rikkaat länsimaat huolehtisivat tuottamistaan jätteistä! Innovaatioitakin syntyisi ripeämmin, kun jätteet olisivat omalla takapihalla.

    Myös elektroniikkajätteitä (Suomestakin) kuljetetaan silmistä pois kolmansiin maihin, joissa myrkyllisiä aineita sanan kirjaimellisessa merkityksessä käsittelevät jopa 5-vuotiaat lapset ilman suojavarusteita mitättömällä päiväpalkalla. Jätteitä vieville yrityksille tämä taas on hyvä bisnes.

    Tästä tuli nyt masentava kommentti, mutta tuli mieleen tärkeää aihetta käsittelevää videota katsoessa. Kaikesta huolimatta toiveikasta viikonloppua! 🌺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joululainen, toiveikkuutta taidetaan nyt tarvita enenemässä määrin ja varsinkin toimia, jotka muokkaavat vanhoja huonoja tapoja toiseen suuntaan.

      Kuten sanoit, niin kaikesta huolimatta ihanaa viikkoa sinulle <3

      Poista
  4. Fiskarssissa pitäisi näemmä laittaa fillarit välillä lukkoon ja mennä sisällekin.... satoja, ehkä jopa tuhansia kilometrejä siellä polkenut,
    mutta vain yhden viikonlopun ollut sisällä. https://repolainenreissaa.blogspot.com/2022/12/viimeiset-viikot.html

    Toivoa täynnä oleva video - toivon ja paremman tulevaisuuden eteen kun jokainen tekisi jotain, niin yhdessä se olisi paljon....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin, nyt vain pyörä hetkeksi parkkiin ja sisätiloihin käyskentelemään :D
      Suunnataan teot ja toiveet parempaan tulevaisuuteen <3 Ihanaa viikon jatkoa sinulle!

      Poista